Δριμεία επίθεση στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγορώντας τη ότι «νομίζει ότι με το άθλιο ύφος της και την ανόητη αλαζονεία της ασκεί αντιπολίτευση».

Είναι προφανές τονίζει ο ίδιος ότι «δεν έχει καμιά δυνατότητα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της χωροταξικής και οικιστικής αυθαιρεσίας».

Ειδικότερα σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρει ««Η κα Σπυράκη νομίζει ότι με το άθλιο ύφος της και την ανόητη αλαζονεία της ασκεί αντιπολίτευση. Για μία ακόμη αφορά συνεχίζει να καλύπτει και να προστατεύει εκείνους που επί χρόνια συναλλάσσονταν και εναλλάσσονταν σε θέσεις εξουσίας για να μπορεί σήμερα η ίδια και το κόμμα της να παίζουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

«Είναι προφανές, όμως, ότι δεν έχει καμιά δυνατότητα να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της χωροταξικής και οικιστικής αυθαιρεσίας» σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η περίοδος, όμως, της συναλλαγής, του ρουσφετιού και της εξυπηρέτησης συμφερόντων σε βάρος του ελληνικού λαού και του δημοσίου συμφέροντος έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει: «Η αδυναμία τόσο της ίδιας, όσο και του αρχηγού της να το κατανοήσουν είναι που οδηγεί σε αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις».

Νωρίτερα η κυρία Σπυράκη σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της άναρχης δόμησης και των αυθαιρέτων είχε μιλήσει για «θλιβερό πρωθυπουργό« που «αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την τραγωδία».