Την παραίτηση που είχε υποβάλει μετά τα όσα συνέβησαν με τις πυρκαγιές στην Αττική ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, είχε πριν από λίγο συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Τόσκας επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει στον πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την πρώτη παραίτηση μέχρι την οριστική

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Τόσκα είχε πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ζήτησε να γίνει δεκτή η παραίτηση που είχε υποβάλει μετά τη φονική πυρκαγιά.
Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας του είχε ζητήσει να παραμείνει μέχρι τις 20-21 Αυγούστου, οπότε και θα προέβαινε σε ευρύ ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι η 21η Αυγούστου, συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό καθεστώς, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Όμως, ο κ. Τόσκας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως δεν μπορούσε να παραμείνει άλλο στη θέση του.

Πλέον, οι αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μεταφέρονται στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Τόσκας: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα» αναφέρει από την πλευρά του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

«Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών» πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα» κατέληξε ο κ. Τόσκας.

Μήνυμα Τσίπρα μέσω twitter

Πέρα της επίσημης ανακοίνωσης από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Νίκο Τόσκα και μέσω του επίσημου λογαριασμού στο twitter.
«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα» έγραψε ο πρωθυπουργός για τον μέχρι πρότινος αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη.