Τις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Χωρίς να έχει κάμερες μαζί του, ούτε καν αυτή του κρατικού καναλιού της ΕΡΤ, μετέβη στον τόπο της τραγωδίας όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι από τις φονικές πυρκαγιές προκειμένου να δει από κοντά τι άφησε στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα.

Κατά την επίσκεψή του στον πυρόπληκτο Νέο Βουτζά θέλησε να τον συνοδεύσουν μόνο οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και επισκέφτηκε την περιοχή προκειμένου να δει ιδίοις όμμασι τις καταστροφές που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά στο Λύρειο Ιδρυμα.

Σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που επισκέφτηκε χαράματα το Μάτι συνοδεία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου και συνεργάτες από το πολιτικό του γραφείο στο Μαξίμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους συνεργάτες του να μην τον συνοδεύσουν.

Επιπλέον ζήτησε στην περίπτωση που η παρουσία του γίνει αντιληπτή στην περιοχή να μην το επιβεβαιώσουν μέχρι νεωτέρας όταν τελικά και τους έδωσε την σχετική εντολή.

Στο Λύρειο Ιδρυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε μόνον τον Μητροπολίτη Κηφισίας Κ. Κύριλλο και συζήτησε μαζί του τρόπους αποκατάστασης των ζημιών που επέφερε η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πυρόπληκτη περιοχή δεν είχε συνάντηση με κανέναν άλλον.