Η Κύπρος στέκεται για άλλη μια φορά δυναμικά στο πλευρό των πυρόπληκτων της Ελλάδας, μέσω του #StandByGreece, με τη συμμετοχή όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης της μεγαλονήσου. Επιπλέον συμμετέχουν, οι 2 μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου, Μη Κερδοσκοπικοί οργανισμοί (NGO’s), επιχειρήσεις και ιδιώτες, υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού, ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν παγκύπριο έρανο και συναυλία.
Η εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης πραγματοποιείται στον Δημοτικό Κήπο, δίπλα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ήδη έχει αρχίσει με συμεμτοχή χιλιάδων πολιτών (και θα ολοκληρωθειί τα μεσάνυχτα) όπου κυπριακά συγκροτήματα τραγουδούν αφιλοκερδώς, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους πυρόπληκτους της Αττικής. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν η Άννα Βίσση και ο Αντώνης Ρέμος, οι οποίοι το απόγευμα έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αβαστασιάδη στο Προεδρικό. Ο Κύπριος Πρόεδρος τους ευχαρίστησε για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στη μεγάλη (ίσως από τις μεγαλύτερες που γίνονται τα τελευταία χρόνια) στην Κύπρο.
Η είσοδος στην εκδήλωση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει είναι δωρεάν. Στο χώρο, ωστόσο, συγκεντρώνονται χρήματα, μέσω εισφορών στο περίπτερο του Hope for Children, ενώ πωλούνται ποτά και τρόφιμα, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν για την ανοικοδόμηση υποδομών δημοσίου συμφέροντος για τα παιδιά (ενός ορφανοτροφείου, ενός πάρκου ή ενός σχολείου. Όλα τα έσοδα, ουχί τα καθαρά, θα δοθούν στο Hope for Children, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή του κτηρίου, που από κοινού με τις τοπικές ελληνικές αρχές, θα επιλεγεί.