Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 21.10 λήφθηκε καταγγελία ότι τρία πρόσωπα προκάλεσαν ανησυχία και εξύβρισαν τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τρια πρόσωπα ηλικίας 40,43 και 56 ετών, με ελληνική υπηκοότητα, οι οποιοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, που επισημαίνει ότι εναντίον του 40χρονου διερευνάται το αδίκημα της πρόκλησης ανησυχίας, ενώ εναντίον του 43χρονου και του 56χρονου διερευνάνται το αδίκημα της δημόσιας εξύβρισης.

Οι τρεις Ελληνες φέρεται να εξύβρισαν τον Πάνο Καμμένο και κλητεύθηκαν προκειμένου να δώσουν κατάθεση στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου, ενώ δεν παραδέχθηκαν τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον τους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Αστυνομία οι τρείς κατηγορήθηκαν γραπτώς. Η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διερεύνηση από το ΤΑΕ Λευκωσίας.