Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, κατόπιν σχετική πρόσκλησης από τη ρωσική κυβέρνηση.

Η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζει το γεγονός «φιλική συζήτηση», ενώ σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην συνάντηση δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών.

Η συζήτηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αφορούσε τις προχθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα και την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα και ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ.

Απογοητευμένος ο ρώσος πρέσβης από την απέλαση των διπλωματών

Ένα ακόμη «βήμα» στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδα και Ρωσίας έκανε ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, χαρακτηρίζοντας «απογοητευτική» την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες.

Ο κ. Μάσλοβ μιλώντας την Πέμπτη στο Sputnik, υπογράμμισε ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».
«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις» υποστήριξε ο κ. Μάσλοβ, κάνοντας αναφορά στον πλούσιο πολιτικό διάλογο στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο, το Αφιερωματικό έτος Ρωσία – Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι η δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα ήταν «σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».