Θέση για τα δημοσιεύματα του Τύπου και τις ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ευνοϊκή συμφωνία με τράπεζα, προκειμένου τα χρέη της εταιρείας «Δίοδος» να αποπληρωθούν σε μηνιαίες δόσεις των 300 ευρώ, πήραν τα αδέλφια του πρωθυπουργού.

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Δημήτριος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα.

Τα αδέλφια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζουν παράλληλα πως «δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».
Ωστόσο, ο Δημήτρης και η Ζανέτ Τσίπρα δεν έδωσαν καμία απάντηση τόσο για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σχετικά με τη ρύθμιση αποπληρωμής των δανείων της τεχνικής εταιρείας, ύψους 243.544 ευρώ, όσο και για το θέμα της κατάθεσης πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας που φέρεται να είχαν καταθέσει με σκοπό να διεκδικήσουν έργα του Δημοσίου.