Εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για τη κατάθεση πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας από τον αδελφό του, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη συμφωνία για τα δάνεια της εταιρείας «Δίοδος» που ανήκει στην οικογένεια του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρει ότι «οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, αντί να εκτίθενται συντάσσοντας ανακοινώσεις λάσπης, ας πείσουν τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο αδελφός του Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου».

Παράλληλα, τονίζει πως τα στελέχη του Μαξίμου θα πρέπει να «τον ενημερώσουν επίσης πώς σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα είναι αδιανόητο μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Πόσο μάλλον να κάνει χρήση πλαστών εγγράφων και να διασφαλίζει προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει».

Μάλιστα, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατία καταλήγει με τη φράση «θα επανέλθουμε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στη διάθεσή της περισσότερα στοιχεία για τη ρύθμιση των 243.544 ευρώ, σε δόσεις μόλις των 300 ευρώ.

Μαξίμου: Κακός σύμβουλος ο πανικός

«Ο πανικός του κυρίου Μητσοτάκη είναι τελικά πολύ κακός σύμβουλος», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον πρόεδρο της για «φτηνό αντιπερισπασμό με συκοφαντίες και ανακρίβειες για τον αδελφό του πρωθυπουργού».

Σε μια ακόμα σκληρή ανακοίνωση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «επειδή δεν τολμά να φανερώσει ποιος χρηματοδότησε τη σύζυγό του, ούτε απαντά γιατί δεν καταθέτει πόθεν έσχες, επιδίδεται σε έναν φτηνό αντιπερισπασμό με συκοφαντίες και ανακρίβειες για τον αδελφό του πρωθυπουργού».

Εν είδει υστερόγραφου προς τη ΝΔ, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει: «Να επανέλθετε. Όσο επανέρχεστε τόσο εκτίθεστε και άλλο τόσο μεγαλώνει το ποσό της αποζημίωσης που θα επιδικαστεί».

Διαβάστε επίσης: