Νέα στοιχεία για το ρόλο του Αρτέμη Αρτεμίου και της σχέσης που έχει ο δικηγόρος με την κυβέρνηση, δημοσιεύουν τα «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σε λίστα 20 προσώπων, φυσικών και νομικών, που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, η οποία λίστα ελέγχεται από την Οικονομική Εισαγγελία, συμπεριλαμβάνεται ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ειδικός στη σύσταση και διαχείριση offshore εταιρειών.Το όνομά του συνδέθηκε απευθείας με τους Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά όταν τον Οκτώβριο του 2016 εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό στο να επιβεβαιώσει τη μεταξύ τους συνεργασία και τον σημερινό υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να παραδεχθεί ότι το 2013 είχαν ταξιδέψει μαζί στη Βενεζουέλα του Μαδούρο.

Ο Κύπριος δικηγόρος, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ήταν ιδιοκτήτης τουλάχιστον δύο εξωχώριων εταιρειών, οι οποίες φιγουράρουν στη λίστα των Panama Papers και ελέγχονται για έκνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για τις Alicium Limited, με έδρα τις Σεϋχέλλες, και την Pizzazz Limited, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Και ενώ στην αρχή, το φθινόπωρο του 2016, ανέφερε πως οι offshore λειτουργούσαν για λογαριασμό πελατών του, από τα νεότερα στοιχεία προέκυψε ότι είχαν περάσει στη διαχείριση του δικηγορικού γραφείου του από το 2015. Στις αρχές Απριλίου του 2017, όπως επίσης είχε αποκαλυφθεί, o Νίκος Παππάς μαζί με τον Αρτέμη Αρτεμίου ταξίδεψαν στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής, ανατολικά του Καράκας, με τζετ του Μαχέντ Χαλίλ, ενός λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα και φέρεται να είχε βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών διωκτικών Αρχών.

Ο Αρτεμίου είναι πλέον αντικείμενο έρευνας του Οικονομικού εισαγγελέα που ερευνά τις δαιδαλώδεις κινήσεις χρήματος και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για τα θέματα αυτά, όπως και για την off shore εταιρεία που εμφανίζεται ως μέτοχος στην εφημερίδα Αυγή χωρίς να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις πέραν του ονόματος της εταιρείας που κατέχει, κατά την κυβέρνηση, το 2,9% της εφημερίδας