Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 14:30.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει στον Ερντογάν το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις τουρκικές φυλακές για 131 ημέρες.

Το ίδιο θέμα αναμένεται να θέσει και στις συναντήσεις του με ξένους ηγέτες, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του συγχαρητήριου τηλεφωνήματός του στον κ. Ερντογάν για την εκλογή του, συμφώνησε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι είναι πιθανόν να συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Πιθανή οριστικοποίηση της συνάντησης θα γίνει εντός των επoμένων ωρών, όπως καταλαβαίνετε. Το ζητούμενο, όμως, για μας είναι η ατζέντα με την οποία πηγαίνουμε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η οποία, όπως σας είπα και προηγουμένως, έχει στην κορυφή της το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται παρανόμως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία», είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη και την Πέμπτη (11-12/07), στην οποία ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και τον υπουργό Εθνική Άμυνα, Πάνο Καμμένο.

ΝΔ για συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν: «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές»

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την ανακοίνωση συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία.

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές», λέει ειρωνικά η αξιωματική αντιπολίτευση αναφερόμενη στις δηλώσεις του κυβερνιτικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη και επιζήμια» την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου, τη Δευτέρα.

«Αν ήταν, όπως είπε ο κυβερνητικός διπρόσωπος, «ακατανόητη και επιζήμια» η παρουσία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, πώς χαρακτηρίζει άραγε τη συνάντηση που θα έχουν τελικά την Πέμπτη οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν;», ρωτά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές».

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ έμπλεξε τις δημόσιες σχέσεις με την εξωτερική πολιτική

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς με αφορμή την ανακοίνωση της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η ΝΔ έμπλεξε τα προσωπικά παιχνίδια και τις δημόσιες σχέσεις της κυρίας Μπακογιάννη με την άσκηση εξωτερικής πολιτικής», σημειώνει συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας στη ΝΔ.

«Είτε είναι ανόητοι, είτε τους παριστάνουν για να μην την αδειάσουν. Το αποτέλεσμα πάντως είναι το ίδιο», τονίζει.