Με δική του «γραμμή» εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.
Ο υπουργός Άμυνας τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης πλαφόν 3% για την είσοδο κάποιου συνδυασμού σε δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο. Με αφορμή την συζήτηση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον «Κλεισθένη» και την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Καμμένος απάντησε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι βλέπει θετικά την πρόταση για ελάχιστο ποσοστό 3% για την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Μάλιστα διεμήνυσε στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ πως παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι – όπως και ο πρώην δήμαρχος Πάρου Ι. Ραγκούσης είναι υπέρ του 3% – αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό.
Ουσιαστικά ο κ. Καμμένος αποδέχθηκε την κριτική ασκεί η ΚΕΔΕ και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, ότι οδηγεί την αυτοδιοίκηση σε ακυβερνησία. Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε διαφοροποιηθεί και ο βουλευτής του κόμματος Κ. Κατσίκης δηλώνοντας ότι θα καταψηφίσει την απλή αναλογική (και την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών της Β’ Αθηνών και Αττικής).