Με αφορμή το κυριακάτικο δημοσίευμα στη στήλη «Σίβυλλα» στις 8 Απριλίου 2018 λάβαμε την κάτωθι επιστολή από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο:
Αθήνα, 12 Απριλίου 2018
Από τη φύση τής παραπάνω στήλης κοσμικής σχολιογραφίας αντιλαμβανόμαστε ότι φιλοξενεί συχνά ιδιαίτερα «δημιουργικά» δημοσιεύματα. Η αναφορά, πάντως, σε δήθεν συνάντησή μας «ενάμιση χρόνο» πριν στο εστιατόριο «Διόνυσος» με τον πατέρα μας και τη δεύτερη σύζυγό του συνιστά αποκλειστικά προϊόν αχαλίνωτης φαντασίας. Διευκρινίζουμε σχετικά ότι η μοναδική φορά που ο Γιώργος, χωρίς την παρουσία του Παναγιώτη, συνάντησε τυχαία τον πατέρα μας με τη δεύτερη σύζυγό του στο εν λόγω εστιατόριο ήταν πριν από 3 χρόνια περίπου (στις 15.3.2015), όπου και είχε μεταβεί για να γευματίσει με τη μητέρα μας, την αείμνηστη σύζυγό του Ιωάννα, και την κόρη του.
Επισημαίνεται επίσης ότι στην παρέα τού πατέρα μας ήταν ακόμη μία φίλη της συζύγου του, καθώς και μία άγνωστη σε εμάς κυρία που ουδέποτε μας συστήθηκε. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η τελευταία αυτή κυρία ήταν η αναξιόπιστη «πληροφοριοδότις» της στήλης, γιατί τότε θα είχε σχηματίσει προσωπική αντίληψη για το ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα της εν λόγω συνάντησης με τον πατέρα μας, σε αντίθεση με την κατά φαντασία «ψυχρότητα» που αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί, επίσης, η αναληθής αναφορά σε δήθεν δικαστικές ενέργειές μας με αφορμή «περιουσιακά θέματα», όταν είναι γνωστό (και εκ του νόμου αυστηρά καθορισμένο) ότι η εκκρεμής αίτησή μας για τη θέση του ασθενούς πατέρα μας σε δικαστική συμπαράσταση αφορά αποκλειστικά το συμφέρον του ίδιου του συμπαραστατέου και ουδόλως αφορά ή σχετίζεται με περιουσιακά θέματα. Δεν γνωρίζουμε βέβαια εάν η έγκριτη κοσμικογράφος της εφημερίδας σας ήθελε να αναφερθεί στις, από πολλές απόψεις, παράδοξες αγωγές που έχουν αρχίσει να κατατίθενται για λογαριασμό του πατέρα μας εις βάρος μας, τις οποίες και αδυνατούμε να εξηγήσουμε.
Χαρακτηριστική, άλλωστε της «αξιοπιστίας» του επίμαχου δημοσιεύματος αποτελεί η αναφορά σε δήθεν «τρυφερούς εναγκαλισμούς» του πατέρα μας με τον αδελφό του Θόδωρο, όταν εκκρεμεί η έκδοση απόφασης επί της αγωγής του τελευταίου εις βάρος του πατέρα μας με αντικείμενο απαίτηση ύψους 190 εκατ. USD, η οποία και συζητήθηκε στις 27.4.2017 (!).
Είναι σαφές, τέλος, ότι οι παραπάνω αναληθείς αναφορές δημοσιεύονται σκοπίμως σε ύποπτη περίοδο και, ακολούθως, δεν θα είναι ανεκτές πλέον, τουλάχιστον στον βαθμό που αφορούν τα πρόσωπα και τις οικογένειές μας.
Παναγιώτης Κ. Αγγελόπουλος
Γιώργος Κ. Αγγελόπουλος