από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 

Επιστολή στο «Βήμα» των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με αφορμή το κυριακάτικο δημοσίευμα στη στήλη «Σίβυλλα» στις 8 Απριλίου 2018 λάβαμε την κάτωθι επιστολή από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο:

Αθήνα, 12 Απριλίου 2018
Από τη φύση τής παραπάνω στήλης κοσμικής σχολιογραφίας αντιλαμβανόμαστε ότι φιλοξενεί συχνά ιδιαίτερα «δημιουργικά» δημοσιεύματα. Η αναφορά, πάντως, σε δήθεν συνάντησή μας «ενάμιση χρόνο» πριν στο εστιατόριο «Διόνυσος» με τον πατέρα μας και τη δεύτερη σύζυγό του συνιστά αποκλειστικά προϊόν αχαλίνωτης φαντασίας. Διευκρινίζουμε σχετικά ότι η μοναδική φορά που ο Γιώργος, χωρίς την παρουσία του Παναγιώτη, συνάντησε τυχαία τον πατέρα μας με τη δεύτερη σύζυγό του στο εν λόγω εστιατόριο ήταν πριν από 3 χρόνια περίπου (στις 15.3.2015), όπου και είχε μεταβεί για να γευματίσει με τη μητέρα μας, την αείμνηστη σύζυγό του Ιωάννα, και την κόρη του.

Επισημαίνεται επίσης ότι στην παρέα τού πατέρα μας ήταν ακόμη μία φίλη της συζύγου του, καθώς και μία άγνωστη σε εμάς κυρία που ουδέποτε μας συστήθηκε. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η τελευταία αυτή κυρία ήταν η αναξιόπιστη «πληροφοριοδότις» της στήλης, γιατί τότε θα είχε σχηματίσει προσωπική αντίληψη για το ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα της εν λόγω συνάντησης με τον πατέρα μας, σε αντίθεση με την κατά φαντασία «ψυχρότητα» που αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί, επίσης, η αναληθής αναφορά σε δήθεν δικαστικές ενέργειές μας με αφορμή «περιουσιακά θέματα», όταν είναι γνωστό (και εκ του νόμου αυστηρά καθορισμένο) ότι η εκκρεμής αίτησή μας για τη θέση του ασθενούς πατέρα μας σε δικαστική συμπαράσταση αφορά αποκλειστικά το συμφέρον του ίδιου του συμπαραστατέου και ουδόλως αφορά ή σχετίζεται με περιουσιακά θέματα. Δεν γνωρίζουμε βέβαια εάν η έγκριτη κοσμικογράφος της εφημερίδας σας ήθελε να αναφερθεί στις, από πολλές απόψεις, παράδοξες αγωγές που έχουν αρχίσει να κατατίθενται για λογαριασμό του πατέρα μας εις βάρος μας, τις οποίες και αδυνατούμε να εξηγήσουμε.

Χαρακτηριστική, άλλωστε της «αξιοπιστίας» του επίμαχου δημοσιεύματος αποτελεί η αναφορά σε δήθεν «τρυφερούς εναγκαλισμούς» του πατέρα μας με τον αδελφό του Θόδωρο, όταν εκκρεμεί η έκδοση απόφασης επί της αγωγής του τελευταίου εις βάρος του πατέρα μας με αντικείμενο απαίτηση ύψους 190 εκατ. USD, η οποία και συζητήθηκε στις 27.4.2017 (!).

Είναι σαφές, τέλος, ότι οι παραπάνω αναληθείς αναφορές δημοσιεύονται σκοπίμως σε ύποπτη περίοδο και, ακολούθως, δεν θα είναι ανεκτές πλέον, τουλάχιστον στον βαθμό που αφορούν τα πρόσωπα και τις οικογένειές μας.

Παναγιώτης Κ. Αγγελόπουλος
Γιώργος Κ. Αγγελόπουλος


Γνώμες αναγνωστών περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (8)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Οι Αγγελόπουλοι | 16/05/2018 16:19
  βοήθησαν το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Το γεγονός επικρότησαν όλοι. Είναι καλό όλοι οι χειμαζόμενοι να λαμβάνουν βοήθεια. Οι έχοντες να συνδράμουν τους μη έχοντες. Η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης έχει στερηθεί κάποιες ελευθερίες όπως είναι η χρήση ναών και ιδρυμάτων. Δίχως την αλληλοβοήθεια, είτε αυτή είναι υλική είτε ηθική είναι δύσκολο κάποιος να υπάρχει. Η συμπεριφορά του Πέτρου που αρνήθηκε το Χριστό δείχνει ότι ακόμα και ο Χριστός πονάει όταν εγκαταλείπεται στις δύσκολες στιγμές. Ο Χριστός είπε ότι βρίσκεται μέσα σε όλους όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια και ότι βοηθώντας το χειμαζόμενο βοηθάς τον Χριστό. Η Εκκλησία λοιπόν βοηθά τους έχοντες χρείαν για να λατρεύει τον Χριστό.
  Είναι επιταγή
  απάντηση70
   
   
  Δεν είναι βλάκες | 16/05/2018 14:58
  οι τηλεοπτικοί χλευαστές του λαού και των μεροκαματιάρηδων. Έτσι κάνουν λεφτά. Ο λαός βλέπει τον τύπο που είναι ο μεροκαματιάρης του Λαλάκη, βλέπει ότι χτυπάει τον μεροκαματιάρη και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάει να χαθεί (ο μεροκαματιάρης). Και χάνεται. Διότι δεν έχει ούτε την εξουσία ούτε τη δύναμη να κάνει κάτι άλλο. Απόδειξη ότι πριν από τριάντα χρόνια ήταν χάλι μαύρο ο μεροκαματιάρης και τώρα πάλι το ίδιο είναι. Την ψήφο τη δοκίμασε αλλά τίποτε. Το μόνο που έμεινε στο λαό είναι να αποτελεί αντικείμενο χλευασμού. Κι από πάνω να βρίζουν οι πολιτικοί φίλοι των τηλεοπτικών χλευαστών (και οι δεξιοί, από τηλεοράσεως) ότι είναι τεμπέλης ο λαός. Κέρδος: Μερικά παλάτια και
  κότερα για τους tv χλευαστές
  απάντηση52
   
   
  Πόσες φρανζόλες | 16/05/2018 14:41
  στοιχίζουν στο λαό οι ΚΚΚ της tv (κοτεράδες καλοπερασάκηδες κωμικοί) που τελικά χλευάζουν το λαό; Τι παράγουν; Γιατί αυτοί που παράγουν, αυτοί που αγωνίζονται για ένα μεροκάματο, καταλήγουν με 300 ευρώ στα 67; Αν ζήσουν.
  .
  απάντηση82
   
   
  Κυρίαρχο ρεύμα η βλακεία. | 09/05/2018 02:18
  Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ρόλο του Κανάκη στη διαμόρφωση των συμπεριφορών τύπου Λαλάκη. Οι συμπεριφορές αυτές είναι καθεστώς και αναπαράγονται από όλους, χωρίς εξαίρεση, ακόμα και από αυτούς που είναι πολύ υψηλά ιστάμενοι. Η χυδαιότητα, η βλακεία και η βία (λεκτική και όχι μόνο) είναι τα κυρίαρχα ρεύματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Η γενική κατάσταση το αποδεικνύει.
  .
  απάντηση55
   
   
  Πιστοί στο δρόμο | 08/05/2018 02:31
  που χάραξε ο Λαλάκης: Κοτζιάς και Eκκλησία μαλλιοτραβήχτηκαν για ένα οικόπεδο στην ...Κύπρο. (Ποιος είπε ότι τα τηλεσκουπίδια δεν δημιουργούν κανόνες συμπεριφοράς)
  .
  απάντηση63
   
   
  Το προβλημα | 08/05/2018 01:11
  κ. Θουκυδιδογλου, είναι ότι η ρύπανση των ανθρωποφάγων βρίσκεται στην Ελλάδα και συμβάλει τη γενικη αποβλάκωση. Παράδειγμα ο Κανάκης και τα χυδαιολογηματα με τα οποία αρχισε την εκπομπή του πριν από λίγα λεπτά. Όταν η αποβλάκωση εχει τοποθετηθεί σε βάθρο και ο κοσμος την προσκυνά, με ποιο τροπο περιμένετε ότι οι ανθρωποι θα αναπτύξουν κριτικο πνευμα για να μπορέσουν να διακρίνουν το σωστο; Πολλα ζητατε κυριε Θουκυδιδογλου. Από τη μια αποθεώνετε τους βλακοποιητες του λαου κι από την άλλη πετάτε κορόνες περι ευθυνών και ορθης κρίσης. Επίσης αν λείψει η ιστορική μνήμη, την οποία δείχνετε να ψιλοπεριφρονείτε, έχουμε ξεχάσει και το ...χθες και τα ...μνημόνια... Λοιπόν, τι ακριβώς μας λέτε;
  .
  απάντηση64
   
   
   
  Τυχαία η θεματολογία | 02/05/2018 05:45
  της στήλης; Τα προβλήματα που απασχολούν τον Έλληνα σήμερα: 1. Η τακτοποίηση οικονομικών θεμάτων. 2. Η επισημοποίηση από πλευράς Ελλάδος της Σκοπιανής επαρχίας ως κράτος με μακρά ιστορία 25 ετών και ιστορικό όνομα 2500 ετών. 3. Η ελευθερία των παιδιών μας που καλούνται να περπατήσουν εν μέσω καταξιωμένων τηλεοπτικών σκουπιδιών και να μην υποστούν αλλοίωση και πλύση εγκεφάλου, δηλαδή να παραμείνουν ελεύθερα και να επιβιώσουν. 4.Η διαχείριση του περιβάλλοντος 5. Η ιστορική μνήμη 6. Η ανεργία...
  .
  απάντηση114
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων