από metereologos.gr
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
 

πΓΔΜ - Γραφικές και ακροδεξιές απορίες μιας συγγραφέως

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με βάση τον κοινό νου αναρωτιέμαι γιατί από τον κατάλογο των προτεινόμενων ονομασιών της γειτονικής μας χώρας απουσιάζει η μόνη αποσαφηνιστική, δηλαδή η «Σλαβομακεδονία» με συνακόλουθα τα : «Σλαβομακεδόνες» και «σλαβομακεδονική» γλώσσα.

Ισχυρίζονται ότι αντιδρούν στον όρο οι Αλβανοί. Προφάσεις βεβαίως εν αμαρτίαις, διότι πού ακούστηκε μια μειονότητα να υπαγορεύει την ονομασία του κράτους, εντός του οποίου διαβιεί.

Αν οι γείτονες επιθυμούσαν πράγματι τη φιλία μας-δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ο μοναδικός γείτονας που δεν απειλεί την εδαφική τους ακεραιότητα- θα έπρεπε μόνοι τους να προτείνουν αυτόν τον όρο, που ξεκαθαρίζει το τοπίο. Πρόκειται δηλαδή για Σλάβους, που κατοικούν σε ένα κομματάκι της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.
Αντ’ αυτού προτιμούν το θολό τοπίο αποδεχόμενοι κουτοπόνηρα τη σύνθετη ονομασία, της οποίας το οποιοδήποτε πρώτο συνθετικό θα εξαερωθεί άμα τη υπογραφή της συμφωνίας και θα απομείνει σκέτα νέτα το «Μακεδονία» με τα συμπαρομαρτούντα «Μακεδόνες» και «μακεδονική» γλώσσα.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Ελλάδα όχι λόγω εθνικιστικής μωρίας, αλλά λόγω ενστίκτου αυτοσυντήρησης και αισθήματος δικαίου.

Όλοι γνωρίζουμε –ή μήπως όχι;- ότι το έθνος αυτό και το κράτος αυτό κατασκευάστηκαν στα πιο σκοτεινά υπόγεια της εθνικιστικής προπαγάνδας με μοναδικό σκοπό την απόσπαση της Μακεδονίας από τον κορμό της Ελλάδας.Και δεν υπάρχει ούτε ένας λαός στον πλανήτη γη, ο οποίος να έχει εκχωρήσει την Ιστορία του σε κάποιον άλλον λαό και μάλιστα για να τη χρησιμοποιήσει εναντίον του!

Οι σνομπ προοδευτικοί που ασημαντοποιούν το πρόβλημα με κριτήριο το μέγεθος της μικρούλας ΠΓΔΜ και απορούν με τις ανησυχίες μας, οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αθώα παιδίσκη αποτελεί διαρκές εργαλείο στα χέρια τρίτων-τους οποίους σήμερα μπορεί να μην διανοούμαστε καν- για να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας οπόταν κρίνουν ότι οι καιροί είναι γι’ αυτούς ευνοϊκοί. Όσοι λοιπόν καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν οφείλουννα μάθουν ότι ένα έθνος δεν πορεύεται με ορίζοντα το ξεφάντωμα του Σαββατόβραδου, αλλά τους επερχόμενους αιώνες. Αν θέλει βέβαια να επιζήσει.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

με οπισθοδρομικούς χαιρετισμούς

Λία Μεγάλου-Σεφεριάδη

ΥΓ. Αφυπνιστείτε, καλοί μου άνθρωποι! ΄Ηδη αυτή τη στιγμή βλέπω τη δήλωση Ερντογάν ότι δεν θα δεχθεί η Τουρκία άλλη ονομασία πλην της Μακεδονίας… Στην οποία Τουρκία η άλλη καλή μας γειτόνισσα, η Αλβανία, μόλις της δώσαμε το πράσινο φως για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, παραχώρησε ναυτική βάση, προφανώς για να αποκρούσουν οι Οθωμανοί τους Γενοβέζους και τους Ενετούς! Ταυτόχρονα εγείρει αξιώσεις για τους δωσίλογους και σφαγείς μας Τσάμηδες! Και να σκεφτεί κανείς ότι μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ζητήσαμε πολεμικές αποζημιώσεις από τους Αλβανούς κρίνοντας ότι ήταν φτωχότεροι από εμάς… Είμαι υπερήφανη για τη γενναιοδωρία και τη μεγαλοψυχία του ελληνικού λαού. Ας προσέχουμε όμως οι αποδέκτες να είναι άνθρωποι, που ξέρουν να σέβονται αυτές τις αξίες.


Μεγάλου-Σεφεριάδη Λία
Γνώμες αναγνωστών περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (32)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Σςς....... | 30/06/2018 09:59
  Μάλλον... να ξυπνήσεις, μήπως;
  .
  απάντηση02
   
   
  Ευστοχότατο κείμενο!!! | 29/06/2018 19:03
  Η πονηριά τους φάνηκε ξεκάθαρα από την πρότασή τους για "Δημοκρατία του 'Ιλιντεν"-η δική μας ασχετοσύνη φάνηκε από το γεγονός πως δεν απορρίψαμε την πρόταση ΑΜΕΣΩΣ!!! Με άλλα λόγια ή Μακεδονία ή Ίλιντεν, τίποτ' άλλο πέρα από αυτά τα δύο ονόματα!!! Όχι ότι αμφιβάλλαμε για τους σκοπούς τους-για τις γνώσεις και την επίγνωση των δικών μας κυβερνώντων είχαμε αμφιβολίες και, δυστυχώς, δικαιωθήκαμε!
  Σόνια Ευθυμιάδου
  απάντηση30
   
   
  απάντηση στον Γιάννη Οικονόμου | 28/06/2018 13:43
  Καίτοι πολυμαθέστατος, επιτρέψτε μου να σας μάθω κάτι κι εγώ. Η λέξη Σουόμι, μπορεί να αρχίζει από Σου- δεν έχει όμως καμία σχέση με τη Σουηδία. Πρόκειται για την ονομασία της Φινλανδίας στη φινλανδική γλώσσα. ΄Οπως π΄χ. οι Αλβανοί αποκαλούν τη χώρα τους στα αλβανικά Σκιπιτάρια. Η φινλανδική γλώσσα ή σουόμι αναγνωρίζεται ως μειονοτική γλώσσα στη Σουηδία.
  Λία Μεγάλου-Σεφεριάδη
  απάντηση10
   
   
  Υπάρχει και εναλλακτική | 23/06/2018 07:06
  Βήμα πρώτον: λόγω φιλίας και συνεργασίας με την Θεσσαλονίκη σαν κέντρο επιβαλλομαστε του νέου γειτονικού κράτους. Βήμα δεύτερον: αφομοιώνεται το γειτονικό κράτος στην περιφέρεια της Μακεδονίας της Ελλάδας. Με αλλά λόγια ειρηνικά και φιλικά οι γείτονες γίνονται μέρος της Ελλάδας. Αυτό θα φέρει την σταθερότητα στην περιοχή, το ελληνικό, το κυπριακό αλλά και ισραηλινό ίσως και αιγυπτιακό φυσικό αέριο μεταφέρεται ασφαλές στην κεντρική Ευρώπη, ΚΑΙ το καλύτερο δώρο στους ευρωπαίους φίλους μας κάνουμε το ότι έτσι σταματά η ισλαμική εξάπλωση δυτικώς της Τουρκίας. Όλοι οι ΕΕ, ΝΑΤΟ, κτλ θα επικύρωσαν τέτοιο τετελεσμένο σχέδιο εάν η Ελλάδα ήταν έξυπνη να βλέπε και πράττει βραχυπρόθεσμα και ΕΝΩΜΕΝΗ
  ΧΛ
  απάντηση26
   
   
   
  Nα δούμε σε τι συμφωνούμε | 21/05/2018 13:25
  Με την μαιμουδομακεδονία μας ενοχλειι ότι μιά χώρα πολύ μικρότερη, εδαφικά, όσο και πληθυσμιακά από την πραγματική Μακεδονία, που δεν λεγόταν ποτε Μακεδονία, χωρίς ιστορική σχέση θέλει οτιδηποτε "μακεδονικό", ιστορία, γλώσσα, πολιτισμός, κλπ να αφορά αυτούς και ΟΧΙ την πραγματική μακεδονια. Ειναι δηλαδη σαν το Ιραν να θέλει οτιδήποτε "ευρωπαικό" να αναφέρεται σε αυτούς. Πως θα τους φαινοταν αν το Κόσσοβο θέλει να ονομάζεται 'Τετοβο' που ειναι δική τους επαρχια; Αρα θελουμε μιά ονομασία που να αναγνωριζει οτι ισως εχουν μερικά τετραγωνικά "μακεδονιας", αλλά είναι διακριτα από την πραγματική. Π.χ. 'Νεα Μακεδονια΄ μαζι με την υποχρεωση ΑΥΤΟΙ να αντιδρουν αν καποιος τους πει "Μακεδονια"
  γιώργος
  απάντηση213
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ | 16/05/2018 06:54
  Μα, είμαστε σοβαροί; Το θεωρείται αυτό το γράμμα επίθεση προς την Αριστερά; Η Αριστερά τρίβει τα χέρια της όταν, ξεπουλάμε το όνομα Μακεδονία με οποιονδήποτε τρόπο (ακόμα και στο όνομα <>)! Η Μακεδονία είναι αμιγώς Ελληνική περιοχή, ουδέποτε υπήρξε Σλάβικη! Μάλιστα, το ΚΚΕ-έως και το 1948-προέκρινε την ονομασία <> καθώς από την ίδρυση του μέχρι το τέλος του Συμμοριτοπόλεμου τάσσονταν υπέρ την ανεξαρτησία του <> και <> λαού!
  Γρηγοριάδης Θεόδουλος
  απάντηση2110
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ονομα και πραγμα | 07/05/2018 20:14
  Ειστε μεγάλη, όπως υποδηλοί και το όνομά σας. Συνοψίσατε το θεμα στην εντέλεια. Μπράβο σας από την Νέα Υόρκη.
  Μέτοικος
  απάντηση386
   
   
  Kαληνύχτα ΣΑΣ! | 13/04/2018 15:38
  1. Η FYROM αποκαλείται ΗΔΗ "Μακεδονία" ΚΑΙ από εμάς ΚΑΙ από όλον τον κόσμο. AYTHN την στιγμήν που μιλάμε! 2. Δεν μου αναλύει ΚΑΝΕΙΣ το πως το ΣΥΝΘΕΤΟ όνομα θα διεμβολίσει την Ελλάδα, σε οποιοδήποτε τμήμα της ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ οι ΙΔΙΟΙ οι Έλληνες. 3. Κατά συνέπεια ακούω αδικαιολόγητες και ΜΗ τεκμηριωμένες ΦΟΒΙΕΣ γιά κάτι που θα είναι ΚΑΤΑ ΤΙ καλύτερο του ΗΔΗ υπάρχοντος!
  222
  απάντηση1884
   
   
   
  Ένα ακόμα αστείο άρθρο για το όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας! | 18/03/2018 17:25
  "Πού ακούστηκε μια μειονότητα να υπαγορεύει την ονομασία του κράτους, εντός του οποίου διαβιεί" ρωτά η κωμική γράφουσα. Δεν θα έχει ακούσει τίποτα για τη Φινλανδία η οποία έχει δύο επίσημες ονομασίες (Suomi και Finland) ακριβώς για να λάβει υπόψη τη σουηδική μειονότητα. Το ίδιο και η Κύπρος, η οποία διεθνώς λέγεται Kυπριακή Δημοκρατία και Kıbrıs Cumhuriyeti. Ανοίξτε και καμία Wikipedia κωμική μου κυρία, όλα εγώ πχια;;;
  Γιάννης Οικονόμου
  απάντηση26153
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Εύγε | 14/03/2018 14:04
  Με συνοπτικές διδικασίες αποδομήσατε την προπαγάνδα των εθνομηδενιστών-μισελλήνων μπουρζουάδων της Αριστεράς. Είθε μόλις πέσει αυτό το αριστερό μόρφωμα που κυβερνά, όλοι να αναφωνήσουμε "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ".
  Πειραιώτης Λιμανίσιος
  απάντηση11440
   
   
   
  Μόλις παρακολουθήσαμε | 06/03/2018 03:21
  τον Μέγα Κανάκη να συρρικνώνει τον Αλέξανδρο, την ιστορία, τον Ελληνικό Λαό και την Αριστοτελική γλώσσα η οποία πλέον θα γίνει ...το κάτι άλλο.. Σαν να μην έφτανε το μπαράζ επιθέσεων που δέχεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα (Κύπρος, Εβρος, Καστελόριζο, Σκοπιανό...) ήλθε κι ο Κανάκης για να μας πει ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα με συνοπτικές διαδικασίες κι ότι όποιος δεν το κάνει αυτό αξίζει γελοιοποίηση. Κανένας από τους γείτονες της Ελλάδας δεν ακολουθεί την ίδια τακτική και όλοι προσπαθούν να διασφαλίσουν αυτά που έχουν και να ισχυροποιήσουν περισσότερο τη θέση τους: Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία. Εμείς τι ακριβώς κάνουμε; Στο μεταξύ, οι Ευρωπαίοι σφυράνε αδιάφορα.
  Κοιμηθείτε
  απάντηση10929
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Oντως! Σλαβομακεδονία! Και αν οι Αλβανοί αντιδρούν, τότε ΔΗ.Σ.Α.Μ αγγλιστί R.O.S.A M | 05/03/2018 14:17
  Ανήκω σε αυτούς που μέμφονται τους "Μακεδονομάχους", ΟΧΙ φυσικά επειδή δεν εξοργίζει και μένα το απείρου γελοιότητας και χυδαιότητας εθνικό ιστόρημα των γειτόνων, αλλά επειδή θεωρώ ότι η μαξιμαλιστική απαίτηση για απόρριψη οποιασδήποτε σύνθετης ονομασίας (Σλαβομακεδονίας συμπεριλαμβανομένης), είναι προβοκατόρικη εφόσον τελικά συντελεί ακριβώς σ' αυτό που υποτιθεται ότι απορίπτει.Είμαι ανέκαθεν αναμφαδόν του όρου ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, διότι αυτός βάζει τα πράγματα στη θέση τους από κάθε άποψη. Οσο δε για την αντίδραση των Αλβανών επειδή είναι υπερβολικά πολλοί για να θεωρηθούν απλά "μειονότητα", υπάρχει και άλλη λύση: R.O.S.A M (Rebublic of Slavic and Albanian Macedonia) στη θεση του FYROM /ΠΓΔΜ.
  anti
  απάντηση7422
   
   
  Πολύ σωστά !!! | 16/02/2018 13:57
  Περίμεναν τους Κομμουνιστοσυμορίτες να πάρουν λέγοντας ψέματα την Εξουσία για να μας πλασάρουν ως λύση το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Φταίνε εκείνοι που Νομιμοποίησαν την Αριστερά , (Τη μόνη υπεύθυνη για τον Εμφύλιο) και δεν τους άφησαν στα ξερονήσια να πεθάνουν ως τους άξιζε.
  Πέτρος
  απάντηση13865
   
   
   
  paionia | 10/02/2018 15:35
  μελετωντας χαρτες και τις αρχαιες πηγες η περιοχη των Σκοπιων ειναι η Παιονια και η Πελαγονια.Οι Μακεδονες συμφωνα με τους αρχαιους ιστορικους Ηροδοτο,Ελλανικο κ.λ.π.ειναι δωρικο φυλο και βαση αρχαιολογικων ευρυματων απο την Μυκηναικη εποχη η γλωσσα,η θρησκεια των Ολυμπιων θεων και τα γραπτα ειναι ελληνικα.Το προβλημα τοποθετητε δυστιχως για τους απαιδευτους πολιτικους μας σε ΛΑΘΟΣ ΒΑΣΗ .Διαπραγματευομαστε πανω σε μια αυθερετη ονομασια που δωθηκε σε ενα γεωγραφικο χωρο απο μη αρμοδιους ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, για τις διοικητικες τους αναγκες π.χ.ρωμαιους,βυζαντινους,οθωμανους.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην πραγματικη της πρωτη ενοια και υποσταση ειναι ΑΠΟΥΣΑ αυτων των διαδικασιων, για τον λογο οτι ειναι πλεων κατακτηνομενη περιοχη απο το 146π.Χ.Παραδειγμα, αλλη ειναι η Μακεδονια επι ρωμαιων που εξαπλωνονταν μεχρι την Αττικη,αλλη η Μακεδονια των Βυζαντινων που ηταν ενα μικρο τμημα της Ανατολικης Θρακης ενω η σημερινη Μακεδονια και ολη η Ελλαδα ηταν το λεγομενο Ιλλυρικο θεμα και αλλη η Μακεδονια των οθωμανων.Η αρχαια και πρωτη Μακεδονια σαν πολιτιστικος και γεωγραφικος ορος, που ειναι για μας το ουσιωδες που πρεπει να εστιασωμε την επιχειρηματολογια μας,ηταν και ειναι σχεδον ολη σημερα στην ελληνικη επικρατεια. Τετοια περιπτωση διαμαχης, ηταν και η ονομασια της Αυστριας στην κοντρα με την Γερμανια στις αρχες του 20αιων.που τους απογορευθηκε απο τα Ηνωμενα εθνη το υποκοριστικο Γερμανια.Οπως και η περιπτωση Αγγλιας Γαλλιας οπου απογορευτηκε η ονομασια Μ.Βρετανια,λογου Βρετανης.
  ektor
  απάντηση9930
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  makedonia 4 | 10/02/2018 15:31
  Σε όλη τη διάρκεια του ελληνικού ανταρτοπόλεμου (1944-1949) οι Έλληνες κομμουνιστές με πλήθος εγγράφων τους απαιτούν να αποσχιστεί η Μακεδονία από την Ελλάδα. Ο Ν. Ζαχαριάδης σε άρθρο του στο περιοδικό «Δημοκρατικός Στρατός» (τεύχος Δεκ. 1948) εισηγήθηκε τη δημιουργία ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους και κατόπιν η 5η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1949) έκανε ομοφώνα δεκτή την εισήγησή του για την δημιουργία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΎ ΚΡΑΤΟΥΣ. Ο Τίτο εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και σε ομιλία του στα Σκόπια, (11.10.1945), διεκδίκησε τη «Μακεδονία του Αιγαίου», και ενώ προϋπήρχε η Μπανόβινα Βαρντάτσκα, Δημοκρατία Βαρδάρη, (1929-1941), τα σημερινά Σκόπια (ΠΓΔΜ), την μετονόμασε σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Μετά την απελευθέρωση από την γερμανική κατοχή το τεράστιο αυτό εθνικό ζήτημα ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ από τα μη κομμουνιστικά κόμματα. Η ευθύνη αρχικά βαραίνει τους Φιλελεύθερους οι οποίοι κυβέρνησαν τη χώρα, αλλά και τους «δεξιούς» αντιπάλους τους οι οποίοι συνέχισαν την ίδια ολέθρια πολιτική. Σημαντικοί σταθμοί στο ζήτημα υπήρξαν: α. η ΚΟΙΝΗ απόφαση των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών (πλην ΚΚΕ), του 1992, στο να μη δοθεί το όνομα Μακεδονία ή και παράγωγό του στα Σκόπια. Και β. το ότι ΣΤΙΣ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 1992 ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ το να εμπεριέχεται ο όρος Μακεδονία σε αίτηση των Σκοπίων. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ! Βαρυσήμαντες δηλώσεις επ’ αυτού έκανε μεταξύ άλλων και ο Γάλλος πρόεδρος Μιτεράν, αρνούμενος το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Αντίθετη ήταν η πολιτική του Κων. Μητσοτάκη, ο οποίος στρεφόμενος ΕΝΑΝΤΙΟΝ και της φιλελληνικής πολιτικής του προέδρου Μπιλ Κλίντον δημιούργησε το διεθνές όνομα FYROM, «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και το επέβαλε μέσω του ΟΗΕ. (βλ. στο You Toube σχετικό βίντεο όπου το λέει ο ίδιος.) Έτσι, το 1993, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο βοηθός Αρχηγός του Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Κουρμάι Μπασκανλίγκι και ο στρατηγός Οζνάλ Ερντογάν κυκλοφορούν στην Άγκυρα βιβλίο με τίτλο «Η Μακ
  panos
  απάντηση11323
   
   
  makedonia 3 | 10/02/2018 15:22
  Το ζήτημα έγινε ευρύτερα γνωστό το 1893, από την ΕΜΑΟ (Εσωτερική Μακεδονίτικη Αδριανουπολίτικη Οργάνωση). Το όνομα τούτης της αντιοθωμανικής αυτονομιστικής οργάνωσης των Βουλγάρων δείχνει και τους σκοπούς της... Αυτή η φανταστική «Βουλγαρική Μακεδονία» βασίστηκε στον ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ χάρτη, του 1847, του Βουλγαρόφιλου Γάλλου, Αμί Μπουέ, το όνομα του οποίου ακόμη σήμερα τιμάται σε δρόμους της Βουλγαρίας, σε Σόφια και Βάρνα. Ο γιατρός και γεωλόγος (!...) Μπουέ, ως ερασιτέχνης χαρτογράφος, συνέταξε τον χάρτη του καταγράφοντας (με ποια επιστημονική μέθοδο άραγε και με ποιο κύρος;) τους ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ των λαών τη ευρύτερης Βαλκανικής. Με την πρώτη ματιά γίνεται σαφές πως, αν σε μία πόλη κατοικούσε ένας αριθμός Βουλγάρων εποίκων ή μεταναστών αυτό αρκούσε, ώστε η πόλη να συμπεριληφθεί στον ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ χάρτη μιας ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ Βουλγαρίας Όμως αυτή η ΚΑΤΑΦΑΝΗΣ ΑΠΑΤΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΣΕ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. Έτσι, ο Αλεξάντρ Συνβέν, Γάλλος γεωγράφος και χαρτογράφος, καθηγητής γεωγραφίας στο Αυτοκρατορικό Οθωμανικό Λύκειο του Γαλατά Σαράι, δηλαδή σε επίσημη κρατική θέση, εξέδωσε τον έγκυρο και επιστημονικό Εθνολογικό χάρτη του των Βαλκανίων, του 1877, και τη μελέτη του: «Οι Έλληνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στατιστική και Εθνογραφική Μελέτη» το 1878, και με αυτά έμεινε στην Ιστορία. Ο Συνβέν, ο οποίος γνώριζε αρχαία και νέα γεωγραφία ΑΠΛΩΝΕΙ στον χάρτη, του 1877, τη λέξη Μακεδονία ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΡΙΑ. Ωστόσο, το 1885, οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες του ΕΜΑΟ πλαστογραφώντας ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥΣ χάρτες του Αμί Μπουέ, αλλά και τους αντίστοιχους του Μπιανκόνι, θα τους παρουσιάσουν ως ΕΔΑΦΙΚΟΥΣ, κρύβοντας ότι αυτοί αποτύπωναν πληθυσμούς και ΟΧΙ ΕΔΑΦΗ. Έτσι, μετά το 1903 οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες θα κατασκευάσουν και την πλαστή «Μακεδονία του Πιρίν». Αλλά, και εδώ τους διαψεύδουν οι οθωμανικοί χάρτες της εποχής οι οποίοι αποδεικνύουν ότι αυτό το βουλγαρικό κατασκεύασμα ήταν το κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το οποίο περιελάμβανε τους φοροδοτικούς-διοικητικούς ΚΑΖΑΔΕΣ
  panos
  απάντηση8523
   
   
  makedonia 2 | 10/02/2018 15:17
  Κι αυτό γιατί οι Οθωμανοί ΔΕΝ αναγνώρισαν ποτέ τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς του Βυζαντίου, ούτε της ρωμαϊκής εποχής ή των αρχαίων ελληνικών βασιλείων και των κτήσεών τους. ΔΕΝ αποδέχτηκαν ΚΑΝΕΝΑΝ γεωγραφικό διαχωρισμό παρά τους δικούς τους. Έτσι, αποτελεί απόλυτο επιστημονικό και ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι οι Οθωμανοί κατά την πρώιμη Τουρκοκρατία ονομάζουν Ρούμελη: τη Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη! Και μέχρι την ύστερη τουρκοκρατία Ανατολική Ρουμελία: τη Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Μακεδονία. Το οθωμανικό κράτος χωρίστηκε σε ιδιόμορφες «επαρχίες» με βάση το ότι η κατακτημένη γη εθεωρείτο η κύρια πηγή πλούτου του κράτους και σημασία είχε η απόδοση φόρων. Έτσι τα Πασαλίκια, τα Βιλαέτια, τα Σαντζάκια, οι Καζάδες, όλα ήταν διοικητικές μονάδες με βάση το κέρδος, το χρήμα και την απόδοση φόρων. Συνακόλουθοι και οι στρατιωτικοί λόγοι, ο καταναγκαστικός εξισλαμισμός, ο γενιτσαρισμός, κ.λπ. Γενικότερα, οι επαρχίες των Οθωμανών στην Ελλάδα δημιουργούνται και λειτουργούν κατά κανόνα με βάση «άγραφους νόμους» και απολύτως αυθαίρετους γεωγραφικούς προσδιορισμούς αρκεί αυτοί να ισχυροποιούν τον Σουλτάνο και τη «βασιλική πύλη», το bab-i humayun. Ειδικότερα, μέχρι τον 18ο αιώνα, αλλά και μετά, η περιοχή της ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ βρισκόταν μέσα στα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ της όρια και δεν αποτελούσε ενιαία οθωμανική διοικητική μονάδα και φυσικά ΟΥΤΕ γεωγραφική. Η οθωμανική διοίκηση αναγνωρίζει το Βιλαέτι της Θεσσαλονίκης, το οποίο ΔΕΝ λέγεται Μακεδονία και έχει ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ. Οθωμανικός χάρτης του 18ου αιώνα, όπου το Βιλαέτι Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Θάσο και τμήμα της Βουλγαρίας. Η έννοια και η ονομασία της Μακεδονίας ΔΕΝ υπάρχει Όπως φαίνεται και στο σχετικό οθωμανικό χάρτη του 18ου αιώνα, υπάρχει το Βιλαέτι Θεσσαλονίκης, κι ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, από την Κατερίνη, μέχρι τη Θάσο και τμήμα της Βουλγαρίας. Το Βιλαέτι χωρίζεται σε ιδιόμορφες «επαρχίες», πάντα με βάσει την οικονομική τους ισχύ και τ
  panos
  απάντηση8023
   
   
  makedonia 1 | 10/02/2018 15:15
  Όμως ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ οι οποίες θεσμοθέτησαν αυτές τις «3 Μακεδονίες»; Ποια είναι τα επίσημα έγγραφα που τις αναφέρουν, και μάλιστα με τα ποσοστά… που δίνουν ο κ. Μπουτάρης και η κ. Ντ. Μπακογιάννη; Ας δούμε τι γράφει στα 10 άρθρα της η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, 10 Αυγούστου 1913, ΦΕΚ Α΄217/28 Οκτωβρίου 1913, η οποία υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδος, Ρουμανίας, Μαυροβουνίου, Σερβίας, Βουλγαρίας. Συνθήκη θεμελιώδης για τα νέα σύνορα των εν λόγω κρατών, η οποία παράλληλα διέλυε σταδιακά την Οθωμανική αυτοκρατορία. Σε αυτήν, λοιπόν, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ 3 ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΣ. Ειδικότερα, στα άρθρα 2, 3, 4, 5, 7, αναγράφονται ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ τοπωνύμια και κορυφογραμμές συνόρων μεταξύ των κρατών, ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Σημειώνω, ότι στο άρθρο 3 προσαρτώνται και λεπτομερέστατοι χάρτες του Ρουμανικού Επιτελείου Στρατού και του Αυστριακού Επιτελείου Στρατού. Στη Συνθήκη αναφέρονται πλήθος τοπωνυμίων. Όπως: στο άρθρο 3: «Αξιός, Στρυμώνας, κοιλάδα Στρώμνιτσας, Μπέλες και Βουλγαροελληνικά σύνορα –αυτό επί λέξη!». Στο άρθρο 5: «Αιγαίον Πέλαγος, Μπέλες, Νέστος», Και στο ίδιο άρθρο αναγράφεται η «Κρήτη», λόγω «παραίτησης πάσης αξιώσεως της Βουλγαρίας…» Στο άρθρο 7: «Σιστόβιο, Ζλάτιστα, Αραμπά, Κονάκ (τουρκικά…) Μπερκοβίτσα, Λομ, Δούναβις, κ.ά.» ΠΟΥΘΕΝΑ όμως ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Όμως, και πριν το 1913, επί τουρκοκρατίας –από την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης το 1432 μέχρι την απελευθέρωσή της– η έννοια «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΎ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  panos
  απάντηση8324
   
   
  "Σλαβομακεδονία" και πολύ τους είναι ! | 10/02/2018 14:46
  " Σλαβομακεδονία " ! Δεν δέχονται οι Αλβανοί , δεν δέχονται οι Βούλγαροι ... Γιατί ; Μήπως είναι Μακεδόνες για να αποδεχθούν το " Μακεδονία " ; ; Και να δεχθούν οι Έλληνες απεμπολώντας τα ιστορικά τους δίκαια και την Αλήθεια ; Μου φαίνεται δε πολύ αφελές και ανιστόρητο το επιχείρημα ότι είναι μια μικρή χώρα και θα την " καταλάβουμε " με την οικονομική ισχύ μας . Η Ιστορία δεν είναι στατική υπόθεση . Αυτό που σήμερα φαίνεται αδιανόητο σε μερικές δεκαετίες μπορεί να είναι μια καταστροφική πραγματικότητα . Αφήστε τα " χουβαρδαλίκια " με τα εθνικά μας δίκαια και την Ιστορία . Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο σας , κ. Σεφεριάδου !
  Έκτωρ
  απάντηση13326