από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 

Οταν τα Δικαστήρια νομιμοποιούν το .... αλκοόλ

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Είναι εξωφρενικό, όταν η Δικαιοσύνη, νομιμοποιεί (εμμέσως) τη χρήση του αλκοόλ.

Αυτό αποδεικνύει η ιστορία ενός τραγικού εργατικού ατυχήματος στο οποίο χάθηκε εξαιτίας ακριβώς αυτού του λόγου, της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ, ένας οικοδόμος.

Ομως δέκα και πλέον χρόνια μετά η υπόθεση και το ποιός τελικά ήταν υπεύθυνος του ατυχήματος, ταλαιπωρεί και δημιουργεί κι άλλα θύματα.

Διαβάστε την ιστορία. 

Σε οικοδομή το έτος 2006 και συγκεκριμένα όταν έληγε το ωράριο και αποχωρούσαν ο νόμιμα αυτοαπασχολούμενος υπεργολάβος ήρθε σε επαφή μέσω μεταλλικού πύχη εργαλείο 2,5 μέτρων και κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα που
περνούσε από αγωγούς πάνω από την οικοδομή σε νόμιμες αποστάσεις.

Ομως αποδείχθηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις ότι είχε κάνει χρήση αλκοόλ της τάξεως του 0,9% GL,πράγμα που αφενός μεν απαγορεύεται αυστηρά του Π.Δ. 1073/1981, άρθρο 1.01 παρ. 2 και 3 και αφετέρου το μέγεθος της χρήσης του αλκοόλ ήταν απαγορευτικό 0,9 GLαιθανόλης που έχει συνέπεια την επιρροή όλης της συμπεριφοράτ , σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Σε όλες τις διενεργηθείσες δίκες το γεγονός δεν λήφθηκε υπ' όψιν, με λογική συνέπεια να γίνεται ατύπως νομιμοποίηση της χρήσης μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ χωρίς καμία συνέπεια για τον χρήστη.

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις μιλούν για αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια και ότι δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να εργάζεται με μέθη (0,9 GL) αιθανόλης.

Οι συνέπειες για τους ιδιοκτήτες είναι βαρύτατες εξαιτίας της μη αξιολόγησης και απόδοσης συνυπαιτιότητας στον παρανoμoύvτα.

Ακόμη πιό εξωφρενικό είναι ότι από τις μαρτυρίες επίσης αποδείχθηκε, ότι αυτός ήταν έμπειρος περί την εργασία του, τόσον ο ίδιος όσον και το συνεργείο του γνώριζαν τον κίνδυνο ενώ είχε κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.

Σύμφωνα με τα ίδια -αποδεικτικά μέσα και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, συνυπαίτιοι για την πρόκληση του θανάτου του ανωτέρω εργαζομένου ήταν όλοι.

Μπατσαρισάκης Παναγιώτης
Γνώμες αναγνωστών περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ | 06/09/2017 12:20
  Η δικαιοσύνη λαμβάνει το μέγεθος της διάνοιας και το ήθος κάθε δικαστή, όπως ένα υγρό εντός φιάλης, επειδή απονέμεται από ανθρώπους. Τυχαίνει άλλοτε να είναι σοφή κι άλλοτε άσοφη. Γι αυτό υπάρχουν τρεις βαθμοί δικαιοδοσίας ώστε να μετριάζονται τα λάθη. Η σκοπιμότητα πολλές φορές υπερβαίνει την δίκαιη απονομή λόγω κοινωνικών αγκυλώσεων. Το θύμα συχνά θεωρείται ιερό δισκοπότηρο ώστε να φάγουν και να πίουν εξ αυτού πάντες. Οδηγοί άφρονες που ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια και χτυπάνε κάποιον κρίνονται ίσα και όμοια με άλλους οδηγούς που χτυπάνε κάποιον ανισόρροπο που ξαφνικά όρμησε μπροστά στο αυτοκίνητο. Ο σκοπός καταργεί το νόμο. Πρόκειται για αποφάσεις με ελλιπή αιτιολογία.
  Antony rou
  απάντηση30
   
   
  Να μη σου τύχει με μεθυσμένο. | 01/06/2017 00:04
  Να μη σου τύχει με μεθυσμένο. Και ο κλώτσος την δικαιοσύνης.
  Γιάννης Αννουσάκης
  απάντηση136