Είναι εξωφρενικό, όταν η Δικαιοσύνη, νομιμοποιεί (εμμέσως) τη χρήση του αλκοόλ.
Αυτό αποδεικνύει η ιστορία ενός τραγικού εργατικού ατυχήματος στο οποίο χάθηκε εξαιτίας ακριβώς αυτού του λόγου, της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ, ένας οικοδόμος.
Ομως δέκα και πλέον χρόνια μετά η υπόθεση και το ποιός τελικά ήταν υπεύθυνος του ατυχήματος, ταλαιπωρεί και δημιουργεί κι άλλα θύματα.
Διαβάστε την ιστορία.
Σε οικοδομή το έτος 2006 και συγκεκριμένα όταν έληγε το ωράριο και αποχωρούσαν ο νόμιμα αυτοαπασχολούμενος υπεργολάβος ήρθε σε επαφή μέσω μεταλλικού πύχη εργαλείο 2,5 μέτρων και κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα που
περνούσε από αγωγούς πάνω από την οικοδομή σε νόμιμες αποστάσεις.
Ομως αποδείχθηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις ότι είχε κάνει χρήση αλκοόλ της τάξεως του 0,9% GL,πράγμα που αφενός μεν απαγορεύεται αυστηρά του Π.Δ. 1073/1981, άρθρο 1.01 παρ. 2 και 3 και αφετέρου το μέγεθος της χρήσης του αλκοόλ ήταν απαγορευτικό 0,9 GLαιθανόλης που έχει συνέπεια την επιρροή όλης της συμπεριφοράτ , σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις.
Σε όλες τις διενεργηθείσες δίκες το γεγονός δεν λήφθηκε υπ’ όψιν, με λογική συνέπεια να γίνεται ατύπως νομιμοποίηση της χρήσης μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ χωρίς καμία συνέπεια για τον χρήστη.
Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις μιλούν για αλκοολική μυοκαρδιοπάθεια και ότι δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να εργάζεται με μέθη (0,9 GL) αιθανόλης.
Οι συνέπειες για τους ιδιοκτήτες είναι βαρύτατες εξαιτίας της μη αξιολόγησης και απόδοσης συνυπαιτιότητας στον παρανoμoύvτα.
Ακόμη πιό εξωφρενικό είναι ότι από τις μαρτυρίες επίσης αποδείχθηκε, ότι αυτός ήταν έμπειρος περί την εργασία του, τόσον ο ίδιος όσον και το συνεργείο του γνώριζαν τον κίνδυνο ενώ είχε κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
Σύμφωνα με τα ίδια -αποδεικτικά μέσα και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, συνυπαίτιοι για την πρόκληση του θανάτου του ανωτέρω εργαζομένου ήταν όλοι.