Η γελοιότητα αυτού του κράτους δεν έχει όρια. Η κυβέρνηση προωθεί στο εσωτερικό της χώρας τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με τη χρήση πλαστικού χρήματος στις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες. Και είναι σωστό σε μια χώρα όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι ακόμη ως ποσοστό πολύ χαμηλό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αλλά κατά το «δάσκαλε που δίδασκες…» οι κρατικές δομές αδιαφορούν πλήρως στην κυβερνητική πολιτική προώθησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Εικόνα: Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ελσίνκι. Κάποια χαρτιά έπρεπε να βγάλω τα οποία είχαν κάποιο κόστος. Πόσο κάνουν; Τόσο. Αυτόματα έβγαλα την τραπεζική χρεωστική κάρτα για να πληρώσω το οφειλόμενο ποσό. «Α! δυστυχώς δεν έχουμε συσκευή ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εδώ παρακάτω υπάρχει ΑΤΜ». Εγώ λόγω αναπηρίας περίμενα στην πρεσβεία και η γυναίκα μου υπό βροχή έτρεχε να βρει ΑΤΜ. Βρήκε ένα πέντε τετράγωνα παρακάτω. Και αυτά σε μια χώρα όπου το 99,999% των συναλλαγών γίνεται με κάρτα (μόνο στην εκκλησία αγοράζουμε κεριά με χρήματα!). Μια δημόσια υπηρεσία του ελληνικού κράτους σε ένα κράτος υψηλής ποιότητας ζωής αποδεικνύει το πόσο «υψηλή» είναι η καθημερινή ποιότητα ζωής στην Ελλάδα. Γιαυτό μίλησα για απύθμενη γελοιότητα.