Ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει έντονα την πρόσφατη επικαιρότητα της πατρίδας μας είναι το μπούλινγκ (bullying). Κανείς δεν το επικροτεί, έτσι δεν είναι; Οι σελίδες του internet και οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί δικαίως καταδικάζουν το μπούλινγκ και προτρέπουν όλους να υπερασπιστούν τα παιδιά που είναι ευάλωτα.

Το μπούλινγκ είναι μια σκληρή, συχνά βίαιη διαδικασία όπου κάποιος πιο δυνατός άνθρωπος (ή ομάδα ανθρώπων) εκμεταλλεύεται έναν αδύναμο.
Και ενώ θεωρητικά όλοι συμφωνούμε στα παραπάνω, ως κοινωνία κάνουμε τα στραβά μάτια σε μια από τις χειρότερες και πιο δολοφονικές μορφές του μπούλινγκ, στις εκτρώσεις. Η έκτρωση είναι μια σκληρή, βάρβαρη και πάντοτε βίαια διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή μιας ανθρώπινης ζωής, την καταστροφή των ζωών των πιο ευάλωτων ανθρώπων στον πλανήτη.
Και το χειρότερο ίσως είναι πως κανείς μας δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Η επιστήμη δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η ανθρώπινη ζωή ξεκινά τη στιγμή της σύλληψης, ο γενετικός ανθρώπινος κώδικας είναι πλήρης και μοναδικός από την αρχή ακόμα. Και σήμερα ξέρουμε πως στις 8 εβδομάδες κύησης όλα τα όργανα είναι παρόντα. Το μυαλό λειτουργεί, η καρδιά χτυπά, το συκώτι φτιάχνει αιμοκύτταρα, τα νεφρά καθαρίζουν τα υγρά, μέχρι και το μοναδικό για τον κάθε άνθρωπο δακτυλικό αποτύπωμα έχει σχηματιστεί. Και η συντριπτική πλειοψηφία των εκτρώσεων γίνονται μετά τις 8 βδομάδες. Όλοι μας ξέρουμε τι κάνουμε.
Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια, κάθε έκτρωση είναι η δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου ανθρώπινου όντος, ενός μωρού. Ποιος νοιάζεται για τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων ανάμεσά μας; Ίσως τελικά θα πρέπει να αναρωτηθούμε: θα μας ενοχλούσαν περισόττερο οι εκτρώσεις αν αποκαλούσαμε αυτούς που εκτελούν εκτρώσεις ως θρασύδειλους νταήδες; (bullys)
Ναι, αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα της εποχής μας. Επίσημα στοιχεία για τη χώρα μας δεν υπάρχουν(!), σχετικές μελέτες ωστόσο αναφέρουν πως δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
Ελπίδα για όλους όσους εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτό το έγκλημα υπάρχει; Ελπίδα τελικά για την ίδια μας την κοινωνία που αποχαυνωμένη έχει παραδοθεί στη λατρεία του χρήματος υπάρχει; Θα θυμίσω τα λόγια του Αδαμάντιου Κοραή: μόνο το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού μπορεί να σώσει την Ελλάδα. Μόνο ο Κύριος Ιησούς μπορεί να χαρίσει συγχώρηση και να ελευθερώσει από τις ενοχές της αμαρτίας. Γιατί μόνο Αυτός πέθανε στη θέση των αμαρτωλών ώστε Αυτός να πληρώσει το κόστος. Μόνο ο σταυρωμένος και αναστημένος Σωτήρας έχει την εξουσία να καθαρίζει τη βρώμικη, διευθαρμένη καρδιά του ανθρώπου και να χαρίζει καινούργια, αιώνια ζωή σε κάθε αμαρτωλό άνθρωπο που Τον πλησιάζει με απλή παιδική εμπιστοσύνη. Να η γνήσια, αληθινή, στέρεη, μόνη ελπίδα κάθε ανθρώπου, κάθε οικογένειας, του κάθε λαού, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο βράχος των αιώνων, ο μόνος που δεν απογοητεύει ποτέ.
Να η μόνη λύση, να ανταποκριθούμε όλοι μας, ατομικά και συλλογικά, στα λόγια του Ιησού: «Εγώ είμαι ο άρτος της ζωής· όποιος έρχεται σε μένα, δεν θα πεινάσει· και όποιος πιστεύει σε μένα, δεν θα διψάσει ποτέ.» (κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, 6:35)