Αγαπητοί Έλληνες συμπολίτες, δεν μπορείτε να πιστέψετε σε πόση μεγάλη ταλαιπωρία με έχει βάλει ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού! Από την στιγμή που με απέλυσε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ η απεχθής και επάρατη δικομματική κυβέρνηση Α. Σαμαρά- Ευαγγ. Βενιζέλου από τους Φύλακες Σχολικών Κτιρίων, άρχισε ο Γολγοθάς μου.

Η ιστορία έχει ως εξής:α) από την ημέρα απόλυσης μου, στις 22 Μαρτίου 2014 τα έγγραφά μου ταξίδεψαν από Δ. Βριλησσίων προς Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και ξανά προς Δ. Βριλησσίων. Όλο αυτό το διάστημα ισούται με 5 μήνες καθυστέρησης των εγγράφων, λύσης της εργασιακής μου σχέσης με το δημόσιο.

Παρέλαβα τα έγγραφά μου τον Αύγουστο 2014 και στις 20 του ιδίου μηνός τα προσκόμησα στον ΟΑΕΔ Αγ. Παρασκευής και κατέθεσα την αίτησή μου για το επίδομα ανεργίας. Απέρριψαν κατευθείαν την αίτησή μου, ως εκπρόθεσμη, διότι ο ΟΑΕΔ έχει ως χρονικό όριο τις 60 μέρες, δηλ. 2 μήνες.

Επιτόπου καταθέτω ένσταση κατά του εκπροθέσμου, διότι καθώς δήλωσα εγγράφως, η ευθύνη δεν είναι δική μου, αλλά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία χρονοτρίβησε, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της επίδοσης των εγγράφων. β) στην συνέχεια, η ένστασή μου χρειάστηκε να ταξιδέψει 10 ολόκληρες ημέρες μέχρι να φθάσει στα κεντρικά ΟΑΕΔ ΑΛΙΜΟΥ, για να εξετασθεί το δίκαιον της υποθέσεως, εάν δηλ. έχω δικαίωμα λαμβάνειν του επιδόματος ανεργίας.

Μετά από 4 μήνες και 9 ημέρες η ένστασή μου εξετάσθηκε στις 29/12/2014 και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου στις 8/1/2015. Κατόπιν ΘΑ ταξίδευε η επιστολή-απάντηση, στο σπίτι μου, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Στο μεταξύ, στις 12/1/2015 πήγα στα κεντρικά ΟΑΕΔ ΑΛΙΜΟΥ, επί της οδού Γούναρη (1ο κτίριο) και ζήτησα να με ενημερώσουν για την πορεία της ένστασης, διότι αργοπορούσε. Εκεί έμαθα ότι ήταν Απορριπτική!!! Γιατί; Διότι στην Γούναρη εξετάζουν μόνο τις 12 ημέρες εκτός προθεσμίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με ενημέρωσαν επίσης ότι, για τις υπόλοιπες ημέρες- μέχρι τις 64 που έχω-θα πρέπει να ξανακάνω Β’ ένσταση –φτού κι απ΄ την αρχή- να ξαναπεριμένω άλλους 5 μήνες, να ξαναταξιδέψουν οι επιστολές από Αγ. Παρασκευή προς Άλιμο και αντίθετα δηλ. 10+10=20 ημέρες, να πάω την επιστολή στην Αγ. Παρασκευή και ποιος ξέρει μετά από πόσο καιρό, θα φιλοτιμηθούν να μου δώσουν το επίδομα! Δηλαδή, σύνολο μηνών 15!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Περιττό να σας πω, ότι μου ανέβηκε η πίεση και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό! Φρίκαρα! Δεν σας άκουσα; Είπατε κάτι;

Όμως, τι τα θέλετε; Το Ελληνικό κράτος δεν συγκινείται από αυτά τα πράγματα! Έτσι, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίζονται απρόσκοπτα, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός! Πίσω από αυτήν την τακτική συμπεριφοράς, υπάρχει ένας σκοπός και ένας στόχος.

Ο σκοπός της αργοπορίας είναι να μας εξουθενώσουν ψυχικά και να μας εξαντλήσουν σωματικά. Ο στόχος τους είναι να φθάσουμε μοιραία στον θάνατο-αφού δεν τρώμε- και να «γλυτώσουν»-εξοικονομήσουν προς όφελός τους, ακόμη και αυτό το πενιχρό επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ….

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, ότι με αυτήν την ανθρωποφάγα γραφειοκρατία -η οποία παρεμπιπτόντως, εξυπηρετεί μόνο «τα πελατάκια» του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος- οι πολιτικοί έχουν αναγάγει την κοροϊδία σε επιστήμη!

Θα ΄θελα η επιστολή μου να τύχει προσοχής, στους πολιτικούς εκείνους που έχουν βγάλει το κερί από τα αυτιά τους και βεβαίως να έχουν την διάθεση να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται άδικα και χωρίς αιτία ο Έλλην πολίτης.

Στο σημείο αυτό, μπορώ ανεπιφύλακτα να προτείνω μια λύση, προς διευκόλυνσή τους. Δηλαδή, να μην ξαναστείλουν ΠΟΤΕ στα κεντρικά Αλίμου τις ενστάσεις των ανέργων. Αλλά να χρησιμοποιήσουν 2 υπαλλήλους –που να ασχολούνται μόνο με τις ενστάσεις- σε κάθε ένα από τους κατατόπους ΟΑΕΔ όλων των περιοχών, και να απαντούν άμεσα σε επίπεδο εβδομάδας, επιδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό, σεβασμό στο πρόσωπο του πολίτη και κατανόηση της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει.

Δεν είναι καλλίτερο; Εσείς, τι λέτε;

Υ.Γ. Έκανα τελικά και την Β’ ένσταση στο κατάστημα της Αγ. Παρασκευής στις 12/1/2015. Σε 10 ημέρες θα φθάσει Θεού θέλοντος στον Άλιμο, Εθν. Αντιστάσεως (2ο κτίριο). Αν μπορώ, ας κάνω και αλλιώς! Θα περιμένω άλλους 5 μήνες!!!!!! Κι έχει ο Θεός!

Σημείωση: Για να πάει μια επιστολή στην Αυστραλία, χρειάζονται 10 ημέρες. Και όποιος κατάλαβε……κατάλαβε!

Η κυρία Βασιλική Μαραγκού, είναι άνεργη, πρώην Φύλακας Σχολικών Κτιρίων