Εδώ και 3 μήνες, δεν μπορεί να γίνει καμία μεταβίβαση ακινήτου στην Ελλάδα! Η κατάσταση αυτή ισοδυναμεί με πάγωμα των αναλήψεων από τις τράπεζες, αλλά κανείς δεν το αντιμετωπίζει με την αντίστοιχη βαρύτητα .
Συναισθάνεταιο Υπουργός την ευθύνη του απέναντι στους πολίτες που εξαρτώνται από την ρευστοποίηση της περιουσίας τους για να ανταποκριθούν σε επείγουσες ανάγκες, όπως έκτακτα προβλήματα υγείας, ή συντήρηση μελών της οικογενείας που δεν έχουν εισοδήματα? Καταλαβαίνει ο Υπουργός ότι υπάρχουν πολίτες που παρόλο που δέχτηκαν να ξεπουλήσουν την περιουσίας τους για να είναι συνεπείς στις οφειλές τους προς το ίδιο το Δημόσιο (φορολογικές υποχρεώσεις, ασφαλιστικές εισφορέςκλπ), θα υποστούν λόγω αυτής της καθυστέρησης κατασχέσεις ή / και ποινικές κυρώσεις?
Ο Υπουργός βεβαιότατα καταλαβαίνει.Το γεγονός ότι δε διαφαίνεται βιασύνη για την επίλυση του θέματος, εγείρει υποψίες για σκοπιμότητα που ξεπερνάει το συγκεκριμένο πρόσωπο:Αποτελεί και αυτό ένα ακόμα εργαλείο για την απαξίωση της αγοράς ακινήτου και την αναδιάρθρωση της δομής της ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και οι περιπτώσεις των πολιτών που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι απλώς οι παράπλευρες απώλειες!
Με τιμή,