Στο φύλλο του «Βήματος της Κυριακής» της 30.06.2013 («Ανάπτυξη» τελευταί σελίδα) αναγράφεται ότι η «Attica Bank κατάφερε αποκλειστικά με τη συμμετοχή ιδιωτών να καλύψει το 100% των αναγκών της…»

Σε δημοσιεύματα του Τύπου τις προηγούμενες ημέρες αναγραφόταν ότι ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ κάλυψε το 50% του απαιτούμενου ποσού για ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank.

Δεν είμαι ενήμερος για τον τρόπο κάλυψης του ποσού αλλά υποθέτω ότι ο κ. Πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ (κ. Γαμβρίλης) κάλυψε το 50% από το αποθεμαικό-εισπράξεις του ΤΣΜΕΔΕ, με αποτέλεσμα να μειώνονται συνεχώς οι απολαβές των συνταξιούχων και συγχρόνως να αυξάνονται οι εισφορές των εν ενεργεία μηχανικών.

Ηδη η μηνιαία εισφορά των μηχανικών είναι περίπου πεντακόσια ευρώ το μήνα, όσος δηλαδή είναι και ο μηνιαίος μισθός ή τα έσοδα των περισσοτέρων ελεύθερων επαγγελματιών.

Που όμως βασίστηκε ο κ. Πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ για να παραδώσει τις εισφορές των μελών του ΤΣΜΕΔΕ για να ορθοποδήσει η Attica Bank; Εχει δικαίωμα από τον οργανισμό του ΤΣΜΕΔΕ ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίζουν ερήμην των μελών του;

Ο τεχνικός κόσμος θα περιμένει κάποια απάντηση από τον κ. Γαμβρίλη για την ενέργειά του αυτή.

Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2013

Λουκάς Ντερέκας