Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Πόντα στη Ρουμανία. Στη Ρουμανία η οποία επίσης είναι στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ. Στη Ρουμανία όπου ο μέχρι πριν λίγο καιρό πρωθυπουργός έκανε ό,τι και οι δικοί μας, αμέτρητες περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα χωρίς καμία αντίσταση…

Και όμως η νέα κυβέρνηση μόλις ανέλαβε, πραγματοποίησε αμέσως αυτό που φώναζε τόσο καιρό ο λαός της Ρουμανίας (ακριβώς τα ίδια με εμάς). Έπεισαν τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις ξανά. Πράγμα που αποτελεί γεγονός και όχι ράδιο αρβύλα διαφόρων μέσων καθώς επιβεβαιώνεται και απο τις δύο πλευρές.

Άρα βλέπουμε ότι αυτοί του ΔΝΤ δεν είναι και τόσο «σκληροί» όσο μας τους παρασουσίαζαν τόσους μήνες oι δικοί μας του «ναι σε όλα». Βλέπουμε επίσης ότι ακόμα και κάτω απο καθεστώς επιτήρησης, η πολιτική της κυβέρνησης της κάθε χώρας είναι αυτή που κάνει το κουμάντο, ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ. Αλλά αποδείχτηκε ότι οι δικοί μας δεν ήθελαν. Παρέδωσαν την διακυβέρνηση της χώρας στους οικονομολόγους του ΔΝΤ με τόση ευκολία. Αυτοί αναλώθηκαν στο ρόλο του υπεύθυνου τύπου στους πολίτες της χώρας.

Ακόμα και τώρα για την Ελλάδα δεν είναι αργά. Αρκεί μόνο να έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση από άτομα ικάνα στο να λένε όχι και να μην είναι στρατιωτάκια και έρμαια του κάθε τεχνοκράτη απεσταλμένου του ΔΝΤ. Η χώρα μας χρειάζεται κυβέρνηση και πρωθυπουργό που με θάρρος θα αντιμετωπίσει για τον λαό του όλους αυτούς. Δύσκολο δεν είναι. Αυτό αποδείχτηκε. Θέληση θέλει μόνο.

Η στιγμή αυτή για την Ελλάδα είναι απο τις πιο ευαίσθητες στην ιστορία της. Δεν πρέπει να συνεχίσει να κυβερνάται απο τεχνοκράτες του ΔΝΤ αλλά από Έλληνες πολιτικούς με επίκεντρο τους Έλληνες πολίτες. Κάθε τι διαφορετικό θα είναι μοιραίο και ευθύνη θα έχουν αυτή τη φορά όλοι οι πολιτικοί.

http://sardela-news.blogspot.com/2012/05/blog-post_5743.html