από metereologos.gr
Κυριακή 18 Μαρτίου 2018
 

Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον «Μάη του '68» και το ερώτημα τι έχει μείνει από το γεγονός απασχολεί ήδη ερευνητές, εκδότες, συγγραφείς, ιστορικούς, καθηγητές πανεπιστημίου, άλλους στοχαστές κ.λπ
Στις 14 Μαρτίου 2018 έφυγε από κοντά μας ο Στίβεν Χόκινγκ, ο διάσημος θεωρητικός φυσικός, αστροφυσικός και συγγραφέας, που δεν δίστασε να αντιμετωπίσει και να μελετήσει τα πιο βαθιά προβλήματα της σύγχρονης φυσικής, που με το έργο του συνεισέφερε νέες προσεγγίσεις στη μελέτη του Σύμπαντος και που με το παράδειγμά του έδωσε ελπίδα σε πολλές νέες και νέους με κινητικά ή άλλα προβλήματα.
Την περασμένη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, ο Παγκόσμιος Ιστός γιόρτασε τα 29α γενέθλιά του και ο «πατέρας» του, ο σερ Τιμ Μπέρνερς Λι, βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τα παράπονα αλλά και τους φόβους του για το παρόν και το μέλλον του «παιδιού» του.
Πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ προσδιόρισε ότι το 41% των επιχειρηματιών αρχικών σταδίων στην Ελλάδα ξεκίνησε ένα επιχειρηματικό εγχείρημα από ανάγκη, ενώ μόλις 36% διέκρινε κάποια επιχειρηματική ευκαιρία.
Οεμπορικός πόλεμος που αποφάσισε να κηρύξει ο αδίστακτος πρόεδρος Τραμπ κατά των άλλων χωρών του πλανήτη δίνει μια καλή εξήγηση γιατί τόσο εύκολα τα βρήκε μαζί του ο ημέτερος πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.
Ηβελτίωση του οικονομικού κλίματος που καταγράφηκε το περασμένο έτος και συνεχίζεται εφέτος, αν και είναι θετική εξέλιξη, έρχεται να αναδείξει τις εγγενείς αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.
Το τελευταίο δεκαήμερο, μεγάλης σημασίας γεγονότα, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά, έρχονται να καταδείξουν με έμφαση την «επιστροφή» της βιομηχανίας στην πρώτη γραμμή του διεθνούς ενδιαφέροντος.
Ενας μύθος που υπάρχει στην Ελλάδα είναι ότι παράγουμε τα καλύτερα αγροτικά προϊόντα και ότι η βιοποικιλότητα στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλης αξίας.
Με αυτή την κυβέρνηση τελικά τα έχουμε δει όλα. Χυδαία, απίστευτα ψέματα, κραυγαλέα διαχειριστική ανικανότητα και εξοργιστική αδιαφορία για τον εξευτελισμό των πολιτών.
Ανατρέχοντας στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων μού ήρθε στον νου ένα κείμενο του Νίκου Καραμούζη, εκεί προς τα τέλη του 2010, αρχές του 2011, που πρότεινε ευθαρσώς να πάρουν πρωτοβουλίες οι τράπεζες και να προχωρήσουν σε γενναία μέτρα - ρυθμίσεις ανάλογες με τις συνθήκες και επιμήκυνση των δανείων μέχρι και 50 χρόνια - ώστε να αποτρέψουν την κατάρρευση της πίστης και εν τέλει του τραπεζικού συστήματος από την αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
05:45
Υπερωρίες για τις συντάξεις...
Οταν έχει διαρροή μια βρύση στο σπίτι, φωνάζουμε υδραυλικό. Δεν κλείνουμε την κεντρική παροχή ώστε να μην έχει νερό σε κανένα σημείο της κατοικίας. Ετσι θα έπρεπε να συμβεί και με το ελληνικό πρωτάθλημα. Εκδηλώθηκαν παραβατικές συμπεριφορές σε έναν αγώνα; Θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και όχι να διακοπεί συνολικά το πρωτάθλημα.
Κατά κοινή ομολογία η χώρα δεν είναι στα καλύτερά της.
Το πρόσωπο νεανικό, καθαρό, αψεγάδιαστο, και μαζί σεμνό, σχεδόν ταπεινό, απαλλαγμένο από τη συνήθη θρασύτητα της νιότης.
Γενικώς η Κεντροαριστερά, η Σοσιαλδημοκρατία, δεν διάγει και τις καλύτερες μέρες της όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Η εποχή που κατόρθωνε να συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική προστασία, την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη παρήλθε κάτω από την πίεση της παγκοσμιοποίησης, της οικονομικής κρίσης, οδηγώντας στην άνοδο των κάθε λογής και φυράματος λαϊκιστών.
1|2|3|4|5|...27