από metereologos.gr
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
 

Της Παναγίας σήμερα, μέρα καταλλαγής , συγχώρεσης , παρηγοριάς , αναστοχασμού και ελπίδας.
Τρεις εβδομάδες μετά την ανείπωτη τραγωδία και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου
Κατά τους προπαγανδιστές της κυβέρνησης όλα πάνε πρίμα.
Εχω μια φίλη που δείχνει το σημάδι στον ώμο της με υπερηφάνεια, όπως άλλοι τα τραύματα που κουβαλάνε από τον καιρό που μικροί ακόμα τρακάρανε με το ποδήλατο.
Βίδος Κοσμάς14/08/2018 05:45
Εκείνο που µου κάνει κυρίως εντύπωση µε τους φανατικούς της ρακέτας είναι η επιµονή τους να παίζουν ανάµεσά µας, τη στιγµή που οι περισσότεροι εξ ηµών τους καταριόµαστε.
Το φαινόµενο το περιέγραψε πολύ εύστοχα προσφάτως ένα καρτούν του περιοδικού «New Yorker».
ΒΗΜΑτοδότης 14/08/2018 05:00
Ηταν η πρώτη φορά εδώ και καιρό που άνοιξαν στον κόσμο το αρχοντικό τους στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα (φωτογραφία).
ΤΟ ΒΗΜΑ 14/08/2018 05:00
Η μέθοδος είναι η ίδια πάντα.
Φανταστείτε μια οικογενειακή φωτογραφία: ο πατέρας είναι απών, η μητέρα είναι εκεί, αλλά είναι μια άλλου τύπου μητέρα, «επιθυμητική», ο γιος είναι γκέι, η κόρη λεσβία και η άλλη κόρη τρανς. Μας ξενίζει αυτή τη φωτογραφία.
Δεν ξέρω πόσοι πολιτικοί έχουν διαβάσει το εγκόλπιο του καρδιναλίου Μαζαρίνου, στο οποίο συμβουλεύει πώς να χρησιμοποιούν τις ψευδείς υποσχέσεις για να καταλαμβάνουν και να διατηρούν την εξουσία, όπως αναλύσαμε την περασμένη Κυριακή.
Η έλλειψη εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και το συνεπακόλουθο τεράστιο έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου υπήρξαν μεταξύ των βασικών αιτιών της κρίσης που βιώσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια.
Μεταξύ 1999 και 2009, οι τράπεζες και το Δημόσιο δανείστηκαν πάνω από 60 δισ. ευρώ και 200 δισ. ευρώ αντίστοιχα, συντηρώντας έτσι το ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης με δανεικά, το οποίο τελικά κατέρρευσε, ενώ η κοντόφθαλμη και ορισμένες φορές ανίκανη πολιτική ελίτ μαζί με τις «σύνθετες» ευθύνες και της οικονομικής ελίτ έφεραν την αποπομπή της Ελλάδας από τις αγορές, τα μνημόνια και την τρόικα-κουαρτέτο.
12/08/2018 05:45
Τα νέα στελέχη...
Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τη διαχείριση της οικογένειας Κουτσολιούτσου στη Folli Follie έχουν ενεργοποιήσει τις δικαστικές αρχές, κάποιες άλλες εταιρείες δρέπουν τους καρπούς της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης και προσελκύουν ποιοτικούς επενδυτές στο μετοχικό τους κεφάλαιο.
«Το τμήμα της εξελικτικής θεωρίας που υποστηρίζει την κοινή προέλευση όλων των ειδών ζώων και φυτών από μια απλούστερη κοινή μορφή θα μπορούσε με πλήρη δικαιοσύνη να ονομαστεί λαμαρκιανισμός. Aπό την άλλη, η θεωρία της φυσικής επιλογής θα μπορούσε δίκαια να ονομαστεί δαρβινισμός» Αυτά σημείωνε εν έτει 1902 ο γερμανός βιολόγος και φιλόσοφος Ερνστ Χέκελ (Ernst Haeckel, 1834-1919).
1|2|3|4|5|...27