από metereologos.gr
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017
 

Βίδος Κοσμάς19/11/2017 05:45
n Αγγελική Δαλιάνη (ηθοποιός, γνωστή και ως «Μαρία η άσχημη»): «Δεν σκόπευα να γίνω ηθοποιός, είχα σπουδάσει και δούλευα ως δημοσιογράφος». Ντορέττα Παπαδημητρίου, ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια: «Πού δούλευες;». Αγγελική Δαλιάνη: «Σε ένα γραφείο Τύπου». Ντορέττα Παπαδημητρίου, με απορία: «Τι είναι γραφείο Τύπου;». Αγγελική Δαλιάνη, προβληματισμένη: «Δεν μπορώ να σ' το εξηγήσω...».
Μια τολμηρή αυτοβιογραφία, με πολλές πτυχές, υπογράφει ο Ηλίας Κουλουκουντής στο βιβλίο του Απρόσιτες ακτές - Η ζωή σε μια ελληνική εφοπλιστική οικογένεια, που μόλις κυκλοφόρησε (εκδόσεις Ποταμός, μετάφραση Βίκη Ποταμιάνου).
Ο Νοέμβριος είναι ο γενέθλιος μήνας της Μαρίας Κιουρί και εφέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννησή της. Η μεγάλη επιστήμονας γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1867 στη Βαρσοβία.
Στο twitter «ουκ εν τω πολλω το ευ»
Καθώς η θριαμβευτική επανεμφάνιση του αρχιδολοφόνου της «17 Νοέμβρη» αποθράσυνε ακόμη περισσότερο τους ανεμπόδιστους εραστές της επαναστατικής βίας, με τη συμπαράσταση πια και της διεθνούς αναρχίας, με άγνωστη συνέχεια, καθώς γράφω τρεις ημέρες πριν από τη δημοσίευση του άρθρου, ας δούμε τι προηγήθηκε της διήμερης εξόδου του Κουφοντίνα από τη φυλακή και της ενθουσιώδους υποδοχής του από τους θαυμαστές της τρομοκρατίας.
Οσοι επισκέπτονται για πολλά χρόνια το νησί της Σύρου θα έχουν παρατηρήσει τη συνεχή μετατόπιση του παραλιακού δρόμου της Ερμούπολης:
Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων subprime στις ΗΠΑ και περίπου εννέα χρόνια από την κατάρρευση της Lehman Βrothers, λίγα πράγματα δείχνουν να έχουν αλλάξει στον κόσμο του χρήματος.
Τσώλης Ζώης19/11/2017 05:45
Ακούγοντας κανείς το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους μη έχοντες, πώς να μην πάει ο νους στα περασμένα; Ηταν παραμονές των εκλογών του 1989, σε μια ταραγμένη περίοδο για τη χώρα, με το σκάνδαλο Κοσκωτά να μονοπωλεί την επικαιρότητα, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου στην προεκλογική του ομιλία στο Περιστέρι είπε το περίφημο «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα»...
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του με το οποίο ανακοίνωσε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος 1,4 δισ. ευρώ τόνισε με έμφαση ότι αυτό το έκτακτο βοήθημα θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.
19/11/2017 05:45
Ο άνθρωπος των τευτλοπαραγωγών
ΤΟ ΒΗΜΑ 19/11/2017 05:45
Στέγνωσαν από δάκρυα τα μάτια των συμπολιτών μας στη Μάνδρα Αττικής.
Ζούμε σε εποχή αντικανονική, σε καιρούς μεταβατικούς, σε χρόνους μεγάλης αστάθειας και απόλυτης μεταβλητότητας. Οι παλαιές σταθερές έχουν χαθεί ή τείνουν να χαθούν. Οι κυρίαρχες δυνάμεις επίσης ανισορροπούν.
Η εθνική συγκίνηση, το εθνικό πένθος είναι το εύκολο καταφύγιο για όσους θέλουν να κρύψουν την ανικανότητά τους και να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Δεν κοστίζει τίποτε και επιπλέον δίνει την αίσθηση ότι είμαστε όλοι συμμέτοχοι για μια τραγωδία, όπως αυτή της Μάνδρας. Κανένα εθνικό πένθος, όμως, δεν πρόκειται να φέρει πίσω τις ζωές που χάθηκαν, να απαλύνει τον πόνο των συγγενών τους ή να δώσει κουράγιο σε όσους είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται.
Αδιόρθωτα όντα οι Ελληνες.
Η μη ολοκλήρωση της «προεκλογικής» διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς, λόγω της εθνικής τραγωδίας που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Δυτική Αττική, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για το επιτυχές κλείσιμο του κύκλου που άνοιξε πριν από πολλούς μήνες.
1|2|3|4|5|...27
Περί θέσεων εργασίας 
Καπώνης Απόστολος, 04/10/2017 18:37
Για την Ακαδημία Αθηνών 
Παπαηλιού Νικόλαος , 29/08/2017 18:42
Βοτανικός Κήπος Διομήδους 
Σούλιος Στυλιανός , 17/07/2017 11:36