από metereologos.gr
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017
 

Σεβαστάκης Ν.10/12/2017 05:45
Στέκομαι στoν «Στόουνερ» του John Williams (Gutenberg) και στο πώς η ζωή ενός καθηγητή Αγγλικής Φιλολογίας, δίχως τίποτε το συνταρακτικό, μπορεί και γεμίζει ένα μυθιστόρημα απλότητας και βάθους, μια υπαρξιακή ελεγεία για τον χρόνο και την αφιέρωση σε έναν σκοπό. Η μετάφραση της Αθηνάς Δημητριάδου συμβάλλει ουσιαστικά στη γοητεία του βιβλίου.
(Η. J. Christoffel von Grimmelshausen: Σιμπλίκιος Σιμπλικίσιμος [1668]. Μετάφραση: Γιάννης Κοιλής, Εξάντας, 2017, σελ. 861)
10/12/2017 05:45
Είναι δύσκολο όταν βρίσκεται κανείς στη μέση ενός πολιτικού φαινομένου να το περιγράψει με απόλυτη ακρίβεια και νηφαλιότητα
Βιβλία. Κάθε χρόνο σημειώνω όσα μοιάζουν ξεχωριστά στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και στις ειδικές στήλες των εφημερίδων.
Προτείνω Φίλιπ Κερ «Η άλλη πλευρά της σιωπής», εκδόσεις Κέδρος. Ο Μπέρνι Γκούντερ είναι συναρπαστικός χαρακτήρας, αρχετυπικό σύμβολο ανδρισμού με τα τρωτά του, τα οποία είναι πάμπολλα και ουσιαστικά τού καθορίζουν τη ζωή.
10/12/2017 05:45
Η πρώτη ρέουσα νεοελληνική μετάφραση του έργου Φιλοθέου Πάρεργα του Νικολάου Μαυροκορδάτου, 300 χρόνια μετά τη συγγραφή του, ακολουθεί την υποδειγματική κριτική, σχολιασμένη έκδοση του 1989 που οφείλουμε στον έγκριτο νεοελληνιστή Jacques Bouchard.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η καισαρική τομή, η οποία ενδείκνυται σε ορισμένες μαιευτικές επιπλοκές, έχει εξελιχθεί με τη βοήθεια της επιστήμης σε μια πολύ ασφαλή μέθοδο για να έρχονται στον κόσμο τα παιδιά μας.
Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η σταδιακή υλοποίηση μιας πολύ σημαντικής μεταρρύθμισης στο πεδίο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Μία από τις πιο επώδυνες νόσους, που μας απειλούν καθώς μεγαλώνουμε είναι ο έρπης ζωστήρας. Η ασθένεια αφορά κυρίως τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και είναι ιδιαιτέρως συχνή στους ηλικιωμένους, καθώς πλήττει έναν στους τέσσερις.
Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2018, που κατατέθηκε προσφάτως στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στις 19 Δεκεμβρίου, δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Το αντίθετο, θα έλεγα.
Η πρόσφατη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της ανθεκτικότητας της μικροβιακής αντοχής και τον κίνδυνο να αποτελέσει στις αμέσως επόμενες δεκαετίες την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως ανέδειξε τη σοβαρότητα του προβλήματος.
Στην εποχή μας υπάρχει έντονη η επιθυμία αλλά και η ανάγκη να αισθανόμαστε καλά, να έχουμε καλή αισθητική και, το σημαντικότερο, να είμαστε υγιείς.
Νέα ελπιδοφόρα μηνύματα από τον χώρο των ανίατων έως τώρα οφθαλμικών παθήσεων. Στο συνέδριο που έγινε πριν από μερικές μέρες στη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Αντιπαραθέσεις στην Οφθαλμολογία», από τη Μεσογειακή Εταιρεία Αμφιβληστροειδούς σε συνεργασία με το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Διάθλασις, κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιταλός χειρουργός οφθαλμίατρος Stanislao Rizzo, MD, ο οποίος μίλησε για την επέμβαση στην οποία εξειδικεύεται και αφορά την ένθεση του λεγόμενου «βιονικού ματιού» σε τυφλούς.
«Φυσικοθεραπεία στην Ευρώπη, μια αυτόνομη κλινική προσέγγιση» ήταν ο τίτλος του 27ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών την προηγούμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ
Νέα γενιά ολικών αρθροπλαστικών γόνατος δημιουργείται με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και τη βοήθεια εξελιγμένων ρομποτικών συστημάτων.
1|2|3|4|5|...27
Περί θέσεων εργασίας 
Καπώνης Απόστολος, 04/10/2017 18:37
Για την Ακαδημία Αθηνών 
Παπαηλιού Νικόλαος , 29/08/2017 18:42
Βοτανικός Κήπος Διομήδους 
Σούλιος Στυλιανός , 17/07/2017 11:36