από metereologos.gr
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
 

Εχω μια φίλη που δείχνει το σημάδι στον ώμο της με υπερηφάνεια, όπως άλλοι τα τραύματα που κουβαλάνε από τον καιρό που μικροί ακόμα τρακάρανε με το ποδήλατο.
Εκείνο που µου κάνει κυρίως εντύπωση µε τους φανατικούς της ρακέτας είναι η επιµονή τους να παίζουν ανάµεσά µας, τη στιγµή που οι περισσότεροι εξ ηµών τους καταριόµαστε.
Το φαινόµενο το περιέγραψε πολύ εύστοχα προσφάτως ένα καρτούν του περιοδικού «New Yorker».
Ηταν η πρώτη φορά εδώ και καιρό που άνοιξαν στον κόσμο το αρχοντικό τους στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα (φωτογραφία).
Η μέθοδος είναι η ίδια πάντα.
Φανταστείτε μια οικογενειακή φωτογραφία: ο πατέρας είναι απών, η μητέρα είναι εκεί, αλλά είναι μια άλλου τύπου μητέρα, «επιθυμητική», ο γιος είναι γκέι, η κόρη λεσβία και η άλλη κόρη τρανς. Μας ξενίζει αυτή τη φωτογραφία.
Δεν ξέρω πόσοι πολιτικοί έχουν διαβάσει το εγκόλπιο του καρδιναλίου Μαζαρίνου, στο οποίο συμβουλεύει πώς να χρησιμοποιούν τις ψευδείς υποσχέσεις για να καταλαμβάνουν και να διατηρούν την εξουσία, όπως αναλύσαμε την περασμένη Κυριακή.
Η έλλειψη εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και το συνεπακόλουθο τεράστιο έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου υπήρξαν μεταξύ των βασικών αιτιών της κρίσης που βιώσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια.
Μεταξύ 1999 και 2009, οι τράπεζες και το Δημόσιο δανείστηκαν πάνω από 60 δισ. ευρώ και 200 δισ. ευρώ αντίστοιχα, συντηρώντας έτσι το ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης με δανεικά, το οποίο τελικά κατέρρευσε, ενώ η κοντόφθαλμη και ορισμένες φορές ανίκανη πολιτική ελίτ μαζί με τις «σύνθετες» ευθύνες και της οικονομικής ελίτ έφεραν την αποπομπή της Ελλάδας από τις αγορές, τα μνημόνια και την τρόικα-κουαρτέτο.
12/08/2018 05:45
Τα νέα στελέχη...
Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τη διαχείριση της οικογένειας Κουτσολιούτσου στη Folli Follie έχουν ενεργοποιήσει τις δικαστικές αρχές, κάποιες άλλες εταιρείες δρέπουν τους καρπούς της χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης και προσελκύουν ποιοτικούς επενδυτές στο μετοχικό τους κεφάλαιο.
«Το τμήμα της εξελικτικής θεωρίας που υποστηρίζει την κοινή προέλευση όλων των ειδών ζώων και φυτών από μια απλούστερη κοινή μορφή θα μπορούσε με πλήρη δικαιοσύνη να ονομαστεί λαμαρκιανισμός. Aπό την άλλη, η θεωρία της φυσικής επιλογής θα μπορούσε δίκαια να ονομαστεί δαρβινισμός» Αυτά σημείωνε εν έτει 1902 ο γερμανός βιολόγος και φιλόσοφος Ερνστ Χέκελ (Ernst Haeckel, 1834-1919).
Μια πολύ σημαντική επιστημονική είδηση έκανε προσφάτως τον γύρο του κόσμου: ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας ανέφεραν με δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Science Translational Medicine» ότι πέτυχαν να μεταμοσχεύσουν πνεύμονες που είχαν «γεννηθεί» στο εργαστήριο σε χοίρους, χωρίς να εμφανιστεί καμία επιπλοκή στα πειραματόζωα.
ΤΟ ΒΗΜΑ 12/08/2018 05:45
Κοινή είναι η πεποίθηση ότι η φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής επιδρά καταλυτικά στις πολιτικές εξελίξεις.
Αυτή τη φορά χρειάστηκε νεκρό ένα αγοράκι αβάφτιστο έξι μηνών και ακόμη 92 νεκροί, ανάμεσά τους έντεκα παιδιά και νέοι πολλοί και οι γονείς τους και γέροντες που δεν μπόρεσαν να τρέξουν και έφυγαν βρίσκοντας θάνατο φρικτό, μονάχοι ή αγκαλιασμένοι με εγγόνια ή με ένα ζωάκι αγαπημένο. Επρεπε να ξεκληριστούν οικογένειες, να έρθουν στο φως ιστορίες τραγικές πόνου αβάσταχτου, για να κάνει η κυβερνητική αλαζονεία και ανεπάρκεια ένα βήμα πίσω.
1|2|3|4|5|...27