Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία έμοιαζε περισσότερο με αγώνα κατς της δεκαετίας του ‘70 παρά με διαδικασία πολιτικού διαλόγου δημοκρατικής χώρας.

Περίσσεψαν οι ύβρεις και οι προσωπικές επιθέσεις. Λέξεις όπως «απατεώνας», «ψεύτης» και άλλες ανάλογης έντασης και ύφους επαναλήφθηκαν πάμπολλες φορές από τα χείλη του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρώτος ήρξατο χειρών αδίκων ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να καλύψει προκαταβολικά την πίεση που ανέμενε.

Έσπευσε έτσι από την πρωτομιλία του να κατηγορήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας στο εξωτερικό και σχεδόν απαίτησε την σιωπή του επειδή είναι εκτεθειμένος ως βασικός εκπρόσωπος των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Γεγονός που ερέθισε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και επέβαλε την αντεπίθεσή του με αναφορές στον κύκλο της νεόκοπης αριστερόστροφης διαπλοκής.

Από εκεί και πέρα χάθηκε η μπάλα, μέρες που είναι. Ανακατεύθηκαν όλα, από την οικονομία και το μακεδονικό, μέχρι την ακροδεξιά, τα συμφέροντα και τα οικογενειακά, δημιουργώντας ατμόσφαιρα παρακμής και περιβάλλον αισθητικής πεζοδρομίου.

Όσοι παρακολούθησαν την όλη συζήτηση έμειναν με εντύπωση θλιβερή και αισθήματα διαρκούς φθοράς και απόλυτης υποχώρησης.

Ήταν δυστυχώς η χθεσινή παράσταση προβολή του επερχόμενου προεκλογικού μέλλοντός μας.

Μια πρόβα του εκλογικού αγώνα που θα ακολουθήσει, ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα διεξαχθεί σε συνθήκες μεγάλης έντασης και πρωτοφανούς διχασμού.

Έγινε χθες φανερό ότι προπαρασκευάζεται σύγκρουση βγαλμένη από το μακρινό παρελθόν, χωρίς αρχές και μέτρο.

Θα περίμενε κανείς ότι οι πολλές δυστυχείς εμπειρίες της μεγάλης κρίσης και η αποκάλυψη των άπειρων λαθών στη διαχείρισή της, θα άμβλυναν τις αντιθέσεις και θα δημιουργούσαν περιβάλλον υποτυπώδους διαλόγου.

Ας γνωρίζουν ωστόσο, ιδιαιτέρως οι κυβερνώντες, ότι οι φωνές και ύβρεις δεν είναι ικανές να καλύψουν τα διαχειριστικά και άλλα ελλείμματα της τρέχουσας διακυβέρνησης.

Η πόλωση που επιδιώκεται μόνο τους εχθρούς της Δημοκρατίας ευνοεί και κανέναν άλλο.

Ας το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας που σήκωσε τη ρομφαία και παριστάνει τον άγγελο της κάθαρσης.

Δεν είναι ο ίδιος αναμάρτητος…
TO BHMA