από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Είμαστε όλοι Ρομά!

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ας είμαστε ξεκάθαροι: η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δεν είναι απλά μια πρόκληση αλλά η ανακοίνωση μιας δολοφονικής πολιτικής. Ο Σαλβίνι και η Λέγκα δεν είναι περιθωριακοί, αντισυστημικοί ταραξίες της αντιπολίτευσης. Είναι πολιτικοί με ευθύνες, από την άκρα δεξιά, οι οποίοι ελέγχουν την καρδιά της εξουσίας στην Ιταλία. Το να μην τους θεωρήσουμε ως τέτοιους και το να μην τους λάβουμε σοβαρά υπόψη θα ήταν τραγικό λάθος. Είναι επικίνδυνοι.

Συνεπώς καλούμε τους πάντες, στην Ιταλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη να σταθούν και να αντισταθούν σε αυτή την εγκληματική πολιτική που ανακοίνωσαν.

Πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν επιχειρήσουν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για απογραφή των Ρομά, θα δηλώσουμε πως είμαστε όλοι Ρομά και θα ζητήσουμε από όλους στην Ιταλία να κάνουν το ίδιο.

Μπροστά στον ρατσισμό του οποίου ο στόχος είναι οι Ρομά, δηλώνουμε ότι είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι: «Είμαστε όλοι Ρομά»!

Είμαστε όλοι Ρομά επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι.

Είμαστε όλοι Ρομά επειδή όταν μια ομάδα ανθρώπων διώκεται για αυτό που είναι, ολόκληρος ο πληθυσμός απειλείται και οι αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας στις οποίες όλοι έχουμε δεσμευτεί, κακοποιούνται.

Είμαστε όλοι Ρομά γιατί δεν ξεχνάμε ότι οι διακρίσεις και ο στιγματισμός έχουν οδηγήσει στην εξόντωση. Σε αντίθεση με τον Σαλβίνι και τη Λέγκα, που ζητούν φυλετική απογραφή και μια νέα «μαζική εκκαθάριση» των πληθυσμών, καλούμε καθέναν και όλους μαζί να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι διώξεις οι οποίες σημάδεψαν την Ευρώπη με τη σφραγίδα του όνειδους και έβαλαν την υπογραφή της ηθικής, πολιτικής και οικονομικής καταστροφής της Ιταλίας και της Ευρώπης, δεν θα συμβούν ξανά.

Είμαστε όλοι Ρομά γιατί για μας η ζωή αποτελεί υπέρτατη αξία, σε μια εποχή όπου ο Σαλβίνι και η Λέγκα επιθυμούν με πλήρη διαύγεια και άρα με πλήρη ευθύνη να αφήσουν χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύουν, να πεθάνουν στη Μεσόγειο.

Η έκκληση για βία εναντίον των Ρομά στην Ιταλία απηχεί την άνοδο της βίας εναντίον τους παντού στην ευρωπαϊκή ήπειρο: ρατσιστικές δολοφονίες και καταστροφές των σπιτιών τους από παραστρατιωτικές ομάδες στην Ουκρανία, στοχοθετημένη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και βίαιες εξώσεις στην Τσεχία, διακρίσεις και απειλές στην Ουγγαρία, ομιλίες μίσους και ανθρωποκυνηγητό για καταστροφή υποβαθμισμένων παραγκουπόλεων σε πολλές δυτικές ευρωπαϊκές χώρες…

Κάθε χρόνο από το 2011 σε όλη την Ευρώπη, κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου, διαδηλώνουμε για τον σεβασμό της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας των Ρομά και όλων των ανθρώπων στην Ευρώπη.

Τον φετινό Οκτώβριο, είναι λογικό ότι το «Roma Pride» θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, στη Ρώμη, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το γραφείο του Σαλβίνι. Ας μάθουν οι ρατσιστές της Λέγκας ότι δεν θα καταφέρουν να επιχειρήσουν την εφαρμογή της εγκληματικής τους πολιτικής χωρίς τιμωρία και πως θα ακούσουν από τα «μέγαρά» τους τη λαϊκή κατακραυγή. Και αυτή, μέσα στην διαφορετικότητά της δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό που επιθυμούν, δεν εντυπωσιάζεται, δεν υποκύπτει στον εγωισμό και τον φόβο, αλλά αγωνίζεται με όλα τα δημοκρατικά μέσα για να διασφαλίσει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, οι Ρομά και οι μη Ρομά, ανεξαρτήτως καταγωγής, πνευματικής ή πολιτικής μας συγγένειας ή κουλτούρας που έχουμε δημιουργήσει, θα διαδηλώσουμε δίπλα-δίπλα.

Ενάντια στον Σαλβίνι και όλους τους ρατσιστές και αντισημίτες στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν, ας πούμε ενωμένοι: «Είμαστε όλοι Ρομά»!

*Ο κ. Benjamin Abtan είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατιστικού Κινήματος EGAM. Το άρθρο συνυπογράφουν επικεφαλής ανθρωπιστικών οργανώσεων και οργανώσεων Ρομά απ' όλη την Ευρώπη


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (19)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Καλά ντε... | 08/07/2018 01:11
  Επαγγελματίες ...αλληλέγγυοι που χρηματοδοτούνται από άγνωστες πηγές. Επαγγελματίες φιλάνθρωποι.
  ,,,σε καταλάβαμε!
  απάντηση70
   
   
  Όχι δεν είμαι ρομά | 07/07/2018 21:39
  Δεν είμαι και δεν θέλω να είμαι, θέλω να είμαι με αυτούς που ομορφαίνουν τον κόσμο που συμβάλλουν στην πρόοδο του κόσμου
  Dimitrios
  απάντηση110
   
   
  Oχι δεν είμαστε όλοι Ρωμά! | 07/07/2018 21:10
  Δεν ειμαστε όλοι Ρωμά αγαπητέ κύριε που θα 'κουνήσεις και το δάχτυλο' σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες! Δεν είμαστε υπέρ καμίας κοινωνικής ομάδας που παρασιτεί εις βάρος των άλλων ομάδων στην κοινωνια. Οι Ρωμά αυτό κάνουν εδώ και αιώνες, παρασιτούν εις βάρος των άλλων υγειών ομάδων χωρίς να συνεισφέρουν τίποτα στη κοινωνία. Αντιθέτως εμπλέκονται σε πάρανομες οικονομικές δραστηριότητες και κάνουν χρήση των πόρων του κράτους που τους παρέχονται από τις κοινωνικές ομάδες που λειτουργούν εντώς νομικών πλαισίων και παράγουν πλούτο. Δεν είμαστε Ρωμά! Δεν πιστέυουμε οτι η "πολυπολιτισμικότητα" ειναι εξ'ορισμού "καλή". Φτάνει να μας αποκαλείται "ρατσιστές"! Ευρώπη ξύπνα!!
  Maria
  απάντηση100
   
   
  Ο Βενιαμίν Αμπτάν | 07/07/2018 18:53
  έχει διατελέσει πρόεδρος της Ενώσεως Εβραίων Φοιτητών Γαλλίας. Μάλιστα είχε έλθει στην Ελλάδα για «αντιρατσιστική δράση» τιθέμενος επικεφαλής ενός εσμού Πακιστανών, Μπαγκλαντέζων, Αράβων κλπ που διαδήλωναν στις παρυφές του Ιερού Βράχου. Δίπλα φυσικά ο Πέτρος Κωνσταντίνου με το ΚΕΕΡΦΑ του. Επίσης μαζί διαδήλωναν Ρεπούση-Γιαννακάκη, τότε ΔΗΜΑΡ. Οι τσιγγάνοι ή ρομά κατάγονται από Ινδίες, ως λύση αυτού του πυώδους προβλήματος πρέπει να τους στείλουμε από ΄κει που ήρθαν. Το σημερινό βορειοανατολικό Πακιστάν. Εκεί θα είναι στο στοιχείο του, θα επαληθευθεί δε η λαϊκή ρήση «βρήκε ο γύφτος τη γενιά του και αγαλλίασε η καρδιά του».
  Ανώνυμος / η
  απάντηση100
   
   
  Δεν είμαι Ρομά και είμαι υπερήφανος | 07/07/2018 12:21
  Πληρώνω φόρους για να έχουν οι Ρομά επιδόματα, μου έχει κλέψει χρήματα Ρομά και χαίρομαι που η κυβέρνηση της χώρας που γεννήθηκα λαμβάνει μέτρα κοινής λογικής. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ανήκουν στην περίπτωση που τα στερεότυπα δικαιολογούνται από την πραγματικότητα.
  Cynical
  απάντηση90
   
   
  ρατσισμος | 06/07/2018 18:58
  εσυ εισαι ρομα εγω ειμαι εληνας
  αεκ
  απάντηση90
   
   
  ΠΙΣΩ ΑΜΠΤΑΝ. ΕΜΠΡΟΣ ΣΑΛΒΙΝΙ ! | 06/07/2018 12:38
  Ποιός είναι ο Αμπτάν; Πόθεν αντλεί την νομιμότητα να καθορίζει τους κανόνες του πολιτικού παιγνίου ολόκληρης της Ευρώπης απέναντι σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες, στους οποίους οι λαοί εμπιστεύτηκαν την τύχη τους και μάλιστα επικαλούμενος την...δημοκρατία; Ο Αμπτάν είναι ένας από τους γκαουλάϊτερ των παγκόσμιων εξουσιαστών και της δικτατορίας της Πολιτικής Ορθότητας, που θέλει βίαια να επιβάλει το δόγμα της Ισότητας, δηλαδή της ισοπέδωσης και ομογενοποίησης των ευρωπαϊκών λαών με την εισβάλλουσα τριτοκοσμική πανσπερμία. Ο Αμπτάν είναι ο νέος Ιεροεξεταστής που ανάβει τις πυρές του. Όμως εμείς δεν θέλουμε την Ευρώπη των μιγάδων και των αγορών. Θέλουμε την Ευρώπη των πατρίδων και των λαών !
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση4010
   
   
   
  Ας πούμε και μια αλήθεια! | 06/07/2018 09:37
  Είμαι 90 χρόνων,δεν είδα ούτε μια φορά έναν Σιντι ή Ρομά να είναι τακτικός υπάλληλος σε μια Εταιρία ή στο Δημόσιο. Στην συγκομιδή των σκουπιδιών π.χ. Από που ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Γατί κληρονομούν την ασυλία για κολάσιμες πράξεις; Κάτω τα ταμπού,για να σταματήσουμε τον Σαλβίνι....
  Δημόπουλος Δήμος
  απάντηση479
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ρε λεβέντη, αφού είσθε όλοι Ρομά... | 06/07/2018 09:11
  Διότι εμείς δεν είμαστε, πάρτε από δεκαπέντε, 915), άτομα ο καθένας για να φιλοξενήσετε στα σπίτιά σας και στη συνέχεια θα διαπιστώσουμε εάν θα εξακολουθείτε να είσθε όλοι Ρομά!!!
  Ειρωνευόμενος
  απάντηση487
   
   
  Το παλληκάρι... | 06/07/2018 09:08
  "...είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατιστικού Κινήματος EGAM..." Έτσι εξηγούνται οι αρλούμπες τις οποίες αραδιάζει!!!
  Νίκος
  απάντηση429
   
   
  Γιατί είμαστε όλοι Ρομά;;; | 06/07/2018 08:21
  Εγώ είμαι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο κράτος, σέβομαι τους νόμους, (ακόμα και εάν διαφωνώ με ορισμένους από αυτούς...), σέβομαι το περιβάλλον, σέβομαι τους συμπολίτες μου. Συμβαίνει τι ίδιο και με τους Ρομά;;; Κατά τη γνώμη και την εμπειρία μου, ΟΧΙ. Άρα, γιατί είμαστε όλοι Ρομά;;;
  Λεωνίδας
  απάντηση497
   
   
  ΣΧΟΛΙΟ | 06/07/2018 07:43
  Μπα...Που ήσουνα εσύ?? Αν αισθάνεσαι όπως αυτοχαρακτηρίζεσαι, πρόβλημα...Αλλά μην μιλάς εξ' ονόματος όλων....Δεν έχεις τα προσόντα γι' αυτό...
  Frixos
  απάντηση376
   
   
  Έχεις ξεφύγει... | 06/07/2018 07:20
  Παντού σε όλο τον κόσμο οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, οι δουλέμποροι κ όσοι εφαρμόζουν το δόγμα της νέας τάξεως προπαγανδίζουν την συνύπαρξη μεταξύ αλλοφύλων κοινωνιών, το πολύχρωμο ανακάτωμα, αντιτίθενται σε κάθε τί ομοιογενές, εθνικό κ ισορροπημένο διότι θέλουν κοινωνίες μπερδεμένες, καταναλωτικές κ αδιάφορες, δεν τους συμφέρει μια κοινωνία συγκροτημένη με δικαιώματα κ απαιτήσεις, όταν εγείρονται αντιρρήσεις από φιλήσυχους - πολιτισμένους λαούς σου κολλάνε την ετικέτα Ρατσιστής, Φασίστας, Απάνθρωπος κ καθάρισαν. Ο ρόλος της προοδευτικής αριστεράς ύποπτος αφού διευκολύνει. Η άρνησή μας να ανεχτούμε κατώτερους πολιτισμούς μέσα στο σπίτι μας συκοφαντείται . Συμβαίνει παντού. Οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης δεν ενδιαφέρονται για την βελτίωση αλλά για την υποβάθμιση, δεν ενθαρρύνουν, δεν επιδοτούν μορφωμένους Ευρωπαίους να πάνε στις χώρες τ Μ.Ανατολής για να συμβάλλουν στην πρόοδό τους αλλά για το αντίθετο. Θέλουν η Ευρώπη να γίνει ένα απέραντο ανατολίτικο παζάρι, αυτό το λένε πρόοδο.. Ευτυχώς οι Έλληνες δεν τσιμπάνε, έχουν καταλάβει εδώ και πολύ καιρό τι παίζεται. Το κακό εκτός από χυδαίο είναι κ χοντροκομμένο. το διαδίκτυο βοηθά, ερευνάτε το..
  AIX
  απάντηση377
   
   
  ΟΧΙ, δεν είμαστε όλοι Ρομά! Το εντελώς αντίθετο... | 06/07/2018 07:15
  Ο καθένας να ομιλεί για τον εαυτό του και μόνον. Ο ίδιος δεν συμμερίζομαι καθόλου τις απόψεις του αρθρογράφου, αντίθετα συμφωνώ απολύτως με την πολιτική του Ματτεο Σαλβίνι. Συνεπώς: ΟΧΙ, δεν είμαστε όλοι Ρομά! Το εντελώς αντίθετο...
  Γιάννης
  απάντηση377
   
   
   
  Μείωση λαθρομετανάστευσης κατά 87,56 %!!! | 06/07/2018 07:12
  Σύμφωνα με τις ιταλικές εφημερίδες, κατά το χρονικό διάστημα τη υπουργίας του Ματτέο Σαλβίνι στο υπουργείο εσωτερικών, (από 01-06-2019 έως και 03-07-2019), ο αριθμός των λαθρομεταναστών που εισήλθαν στην Ιταλία, είναι 3.098. Κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, (με κυβέρνηση αριστεράς...), ο αριθμός ήταν 24.900. Δηλαδή, ο Σαλβίνι πέτυχε μείωση του αριθμού των λαθρομεταναστών κατά 87,56 %!!!
  Γνώστης
  απάντηση398
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων