Ξεπερνά και τα όρια της φαιδρότητας η επαναφορά των χιλιοπαιγμένων θεωριών συνωμοσίας, με αφορμή την αποχώρηση ενός βουλευτή από τον κυβερνητικό συνεταίρο. Η μόνιμη επωδός για τα συμφέροντα που υπονομεύουν τη … λαοπρόβλητη κυβέρνηση δεν πείθει πλέον παρά μόνο τους ινστρούχτορες των υπογείων του Μαξίμου και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.
Η καταφυγή σε σενάρια αποσταθεροποίησης αποτελεί εδώ και χρόνια το εύκολο άλλοθι κάθε κυβέρνησης που καταρρέει κάτω από το βάρος των πολιτικών παλινωδιών της. Ο ερμαφρόδιτος κυβερνητικός συνασπισμός των Σύριζα -ΑΝΕΛ που είχε ως μόνο συνεκτικό ιστό το διαμοιρασμό της εξουσίας, τον άκρατο λαϊκισμό και τη στοχοποίηση με όλα τα μέσα των πολιτικών της αντιπάλων, τρίζει εδώ και πολύ καιρό.
Η φαρσοκωμωδία της γραβάτας στο Ζάππειο, με τους εναγκαλισμούς Τσίπρα – Καμμένου, που είχε ως στόχο να συγκαλύψει τις ριζικές διαφωνίες για τη συμφωνία στο «μακεδονικό», αποδείχθηκε ότι είχε περιορισμένο ορίζοντα.Το καιροσκοπικό συνονθύλευμα των ΑΝΕΛ πνέει τα λοίσθια, με βουλευτές και στελέχη να αναζητούν σανίδα προσωπικής επιβίωσης. Διαλύεται, με τον ίδιο τρόπο που συγκροτήθηκε ως ευκαιριακή συνάθροιση πολιτικών που εγκατέλειψαν την κομματική στέγη για να διασωθούν.
Τότε βέβαια δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους αποστάτες ή υποκινούμενους από αλλότρια συμφέροντα… Όπως δεν θεωρούνται αποστάτες ή όργανα επιχειρηματιών, αλλά καλοδεχούμενοι συνεταίροι, όσοι βουλευτές άλλων κομμάτων καταφεύγουν στο Σύριζα…
Είναι προφανές πλέον σε όλους ότι ο κ.Τσίπρας έχει επιλέξει, στο δρόμο προς τις εκλογές, τη γνωστή από το παρελθόν τακτική,των θεωριών συνωμοσίας, της στοχοποίησης πολιτικών και επιχειρηματιών, για να διασώσει ότι μπορεί από την εκλογική πελατεία του που φυλλορροεί κάθε μέρα και περισσότερο.
Χρησιμοποιεί τη φαιά προπαγάνδα, τους μηχανισμούς της εξουσίας, την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης και των θεσμών για να καλλιεργεί ένα κλίμα πόλωσης και διχασμού. Μόνο που οι πολίτες έχουν πια αντιληφθεί τα αδίστακτα παιγνίδια του,έχουν πληρώσει ακριβά τις διαψευσμένες ελπίδες που πουλούσε και δεν πείθονται από παραμύθια και δράκους.
Όσες γραβάτες κι αν βαλει, όσες θεωρίες συνωμοσίας κι αν πλασάρει, όσα παιγνίδια με τους θεσμούς κι αν επινοήσει, οι μέρες της εξουσίας του πλησιάζουν στο τέλος…
ΤΟ ΒΗΜΑ