Τραμπ – Γεννηματά, 0-1
Εντάξει, τις ξέρω τις ικανότητές μου, αλλά αρχίζω πια να με θαυμάζω: μόλις έγραψα «το καλοκαίρι πρέπει να κάνει κρύο για να μη ζεσταινόμαστε», έγινε. Θερινό ηλιοστάσιο και να βρέχει στη μισή Ελλάδα, μόνο εγώ θα μπορούσα να το καταφέρω. Είμαι περήφανος.
Θερινό κρυοστάσιο είχαμε την 21η Ιουνίου –το Αρχιπέλαγος το σάρωναν κύματα ηλιθιότητας από τα γειτονικά δικαστήρια της Ευελπίδων: διαδήλωναν την αγάπη τους και τον θαυμασμό τους για την ηγεσία τους οι νοήμονες οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα των 600 δισεκατομμυρίων.
«Κράτα, Αρτέμη, το καθεστώς σε τρέμει» κραύγαζαν εκατοντάδες οπαδοί του –και αυτός επέμεινε ότι τα 600 τα έχει στην τσέπη. Ενώ οι χρυσαυγίτες την έκαναν με μικρά πηδηματάκια μακριά από τον βουκόλο Μπαρμπαρούση που εκλιπαρούσε να απαλλαγεί λόγω βλακείας και αγραμματοσύνης –και οι καμμενικοί έσπευσαν να αποκηρύξουν τον αρχηγό τους.
Που θα πει, οι σωρρικοί είναι αφελείς, οι χρυσαυγίτες πονηροί, οι καμμενικοί εξαπατημένοι. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών έστιν η βασιλεία των ουρανών –εκεί τους περιμένουν τα 600 δισεκατομμύρια.
l Τι διαφέρει η Φώφη Γεννηματά που ισχυρίζεται πως, ακόμη και όταν διαφωνούν όλα τα άλλα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, «την πλειοψηφία την εκφράζει ο επικεφαλής» –τι διαφέρει από τον Ντόναλντ Τραμπ που υποστηρίζει ότι «είναι απόλυτο δικαίωμά μου να δώσω προεδρική χάρη στον εαυτό μου»;
Διαφέρει στο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μάλλον απέκτησε καινούργιο σύμμαχο, τη Βόρεια Κορέα, που την απέσπασε από την αντίπαλη Κίνα. Ενώ η Φώφη Γεννηματά μάλλον θα χάσει σύμμαχο, το Ποτάμι, που θα το παραδώσει στους αντιπάλους της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Προδότες πολιτικοί

Πρέπει, για το δικό τους και δικό μας καλό, να τα βρουν ΠαΣοΚ και Ποτάμι, ημερολόγιό μου. Αλλιώς θα την πάθουν όπως η Ενωση Κέντρου και οι «Νέες Δυνάμεις», που τα διέλυσε ο ανερχόμενος δικομματισμός ΝΔ – ΠαΣοΚ: θα τα διαλύσει ο δικομματισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί αν δεν υπάρχει το ΚΙΝΑΛ, ο Αλέξης Τσίπρας θα την κάνει και αυτός με μικρά πηδηματάκια από την απλή αναλογική. Θα προτιμήσει να γίνει ο ένας από τους δύο μεγάλους του δικομματισμού –ο άλλος ξέρουμε ποιος είναι.
Αν όμως συμπορευτούν ΠαΣοΚ – Ποτάμι ως τις εκλογές, δεδομένου ότι οι μεθεπόμενες δεν θα αργήσουν και θα γίνουν με απλή αναλογική, το ΚΙΝΑΛ έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Γιατί με απλή αναλογική θα διασπαστεί η ΝΔ, οι αρχηγικές τάσεις θα ανθήσουν –θα έχουμε τέσσερα τουλάχιστον κόμματα μεταξύ 10%-20%.
l Αλλιώς, σύντομα και η Φώφη και ο Σταύρος και άλλοι πολλοί θα βρεθούν εκτός πολιτικής –ή φιλοξενούμενοι στις στρούγκες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Μια βουλευτική θητεία θα τους χαρίσουν οι ξενιστές, και πολύ θα τους είναι.
l Θέλουμε απλή αναλογική και πολλά κόμματα γιατί αλλάζουν τα πράγματα, ημερολόγιό μου: τέλειωσε η αγωνία, ρυθμίστηκε το χρέος. Περίσσευε από εδώ, έκοβαν οι Γάλλοι· έλειπε από εκεί, τραβούσαν οι Γερμανοί –θα γυρίσει με τρία αριστερά δάχτυλα λιγότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και με το δεξί πόδι μακρύτερο από το αριστερό ο Γιώργος Χουλιαράκης. Διά της απλής μεθόδου του Προκρούστη ξέρουμε πλέον τι μας έχουν κοστίσει οι πολιτικοί μας, πόσα θα πληρώνουμε κάθε χρόνο και για πόσα χρόνια.
Θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω βέβαια, όσο μας κόστισε η «διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ». 80, 100, 200 δισεκατομμύρια; Κάτι τέτοιο. Πληρώσαμε ακριβά τα δίδακτρα, λέμε. Αλλά νομίζω πως αυτά που δώσαμε είναι τα «τριάντα αργύρια της προδοσίας» –διότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τα άλλα κόμματα, έδεσε χειροπόδαρα το πολιτικό σύστημα με τις συμφωνίες που υπέγραψε: κέρβεροι θα είναι από πάνω ΕΣΜ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, Eurogroup για να προσέχουν αν οι ελληνικές κυβερνήσεις τηρούν τα συμφωνηθέντα.
Είναι ειρωνεία της ιστορίας: το κόμμα που πιστεύει πως όλα είναι πολιτική και για τούτο οι πολιτικοί πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο σε όλα, αυτό το κόμμα υποχρεώθηκε να ελαχιστοποιήσει τη δύναμη των ελλήνων πολιτικών. Οχι από πρόθεση, αλλά προκειμένου να μείνει στην εξουσία, αφού οι ηλίθιες αυταπάτες του 2015 είχαν ρίξει το σκάφος στα βράχια.
Αλλά οι προθέσεις δεν έχουν σημασία –σημασία έχει πώς επιτυγχάνει τον βίαιο εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας: δεν ήταν Μπρεστ-Λιτόφσκ αυτό που έγινε το 2015, όπως αφελώς πίστευαν οι συριζαίοι· ήταν γκρέμισμα του τείχους του Βερολίνου.

Olympia Cannabis Sanguinea

Θα έρχονται κάθε τρεις μήνες οι ελεγκτές, οι άθλιοι τεχνοκράτες που τόσο μισεί ο Αλέξης Τσίπρας, να ελέγξουν τα κιτάπια των υπουργών: «οπ, τι είναι αυτά που έδωσες στους πελάτες σου; Διορισμοί; Απλωσε το χέρι –τρεις ξυλιές. Την άλλη φορά θα είναι δέκα. Και την τρίτη, θα φωνάξω τον κηδεμόνα σου να σου κόψει το χαρτζιλίκι» –αυτά που θα μας επιστρέφουν οι Κεντρικές Τράπεζες, αυτά που θα περιμένουμε από διάφορα προγράμματα.
l Ε, αν έχουμε και πολλά κόμματα που θα κάνουν μήνες να συμφωνήσουν για το πώς θα κυβερνήσουν, θα μάθουμε κράτος και ιδιώτες να επιβιώνουμε και χωρίς τους πολιτικούς, ημερολόγιό μου. Αυτή η μεγάλη κατάκτηση των σπουδαιότερων δυτικών κοινοβουλευτικών δημοκρατιών, θα γίνει και δική μας.
l Εμείς εδώ προπονούμαστε ήδη για τη μεταπολιτική περίοδο της Ελλάδας:
Κύριε Διόδωρε, πρέπει να το πάρουμε απόφαση: οι Ελληνες είναι φτωχοί, δεν θα αγοράζουν την κάνναβή μας. Πρέπει να στραφούμε στους τουρίστες και στις εξαγωγές. // Στους τουρίστες, εντάξει· εύκολο είναι. Αλλά εξαγωγές; // Στον Καναδά, που ο Τριντό νομιμοποίησε την κάνναβη. // Μα, αγαπητή Φιλονόη, τους επιτρέπει και να την καλλιεργούν, τι να πουλήσουμε, θα είναι όλοι αυτάρκεις. // Ακριβώς! Θα εξάγουμε δενδρύλλια! Olympia Cannabis Sanguinea! Και πρώτες ύλες: φιάλες με αίμα ταύρου από τους στάβλους του Αυγεία, φακελάκια με αρχαία σκουριά από την Ολυμπία. Θα είναι όλα ΠΟΠ –δίπλα μας είναι και οι στάβλοι και η Ολυμπία.
Περιμένοντας τη Μεσύα.

γραμματοκιβώτιο
diodorus@tovima.gr

Κάθε φορά που πετά ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από την Ηλεία, καίγεται συγκεκριμένη χλωρίδα. Ξέρεις κάτι, Diodorus sanguinis;
ΣΤΑΥΡΟΣ, «ΔΩΣΕ ΤΗ ΦΟΥΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ»

nnn
Ολος ο κόσμος προσπαθεί να μάθει την αιτία, / που ‘χασε η Αργεντινή από την Κροατία. / Αφλογιστία έπαθε στο γήπεδο ο Μέσι, / γι’ αυτό και του φορέσανε του μπουνταλά το φέσι!
Γ. ΚΟΚ., ΑΘΗΝΑ
nnn
Ελλάς Ελλήνων: «Προδοτών, πατριωτών, πατριδοκάπηλων, λαϊκιστών, εθνικιστών διεθνιστών»! Αυτο-ετερο-προσδιορισμοί από την ιστορική μας φαρέτρα, κατά το δοκούν και ενίοτε καθ’ έξιν. Αλλά μέχρι εδώ και μη παρέκει, όπου και το αλήστου μνήμης εφιαλτικό: «Χίτες, γρηγορείτε, η φυλή κινδυνεύει!».
ΚΡΗΣ-ΑΚΗΣ
nnn
…από πόσα πολλά και καταστροφικά θα είχε γλιτώσει η χώρα αν ο ΓΑΠ, πρωτοχριστιανικά μεγαλόψυχος, είχε προτείνει για την καρέκλα του ΥΠΕΘΑ τον Ιούνιο του 2011, στο πλαίσιο των συζητήσεων με τον Σαμαρά για συγκυβέρνηση, τον Καμμένο…
ΠΕΤΡΟΣ ΤΣ., μετά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προφήτης
nnn
Θα τρίζουν τα κόκαλα του πατρός Μητσοτάκη με τη μακεδονική πολιτική που ακολουθεί ο υιός – ακόμη χειρότερα: θα του βγει μπούμερανγκ εν ευθέτω χρόνω.
Γ.Κ., ΕΥΒΟΙΑ
nnn
Τα ποτάμια, κύριε Σταύρο, συνήθως εκβάλλουν στη θάλασσα. Οταν προσπαθείτε να κάνετε το δικό σας να εκβάλλει σε πλατεία, η φύση θα σας αγνοήσει.
ΠΑΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΕΝΤΑΥΘΑ
nnn
Τελικά η θέση των Κ. Καραμανλή – Α. Παπανδρέου για το «Μακεδονικό» ήταν ανεδαφική, σχεδόν εθνικιστική – αλυτρωτική και η κύρια αιτία της μεγάλης αυτής εκκρεμότητας. Η αποκαθήλωση όμως των «πατερούληδων» των λαών κρατάει χρόνια…
ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ
nnn
Θέλει να λύσει και το Αλβανικό ο κ. Κοτζιάς, λέει. Πότε θα κά-, πότε θα κάανει Τσαμουριά…
Β. ΚΕΦΑΛΑΣ, Τ. FYROM
nnn
Δεν ξέρω τι δώσαμε, αλλά μια γραβάτα (μεταχειρισμένη) την πήραμε! Το είδα στην τηλεόραση.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ