Καιρός ήταν. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι η αταίριαστη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα του οδεύει προς το τέλος της μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή καθαυτή η συμφωνία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα (από τα Τέμπη και πάνω) και την εξαέρωση των ποσοστών των ΑΝΕΛ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το «καλό παιδί», «ο έντιμος σύντροφος» και το «αδέλφι» του, όπως κατά καιρούς αποκαλούσε και αποκαλεί τον Πάνο Καμμένο (τότε που πήγαινε τακτικά στο σπίτι του και έτρωγαν πεταλίδες), μπορεί να μην ψήφισε την πρόταση δυσπιστίας και να τον στήριξε, πλην όμως αυτή η στήριξη έχει ημερομηνία λήξεως. Ετσι έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει τούτο:


Και ψήφος εμπιστοσύνης

«Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να προκαλέσει τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, εάν κρίνει ότι αυτό είναι χρήσιμο, θα το πράξει». Ακολούθως και έπειτα από διευκρινιστικές ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι πράγματι «και θα ζητήσουμε και θα λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης εφόσον δεν στηρίξουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό οι Ανεξάρτητοι Ελληνες».

Τα απειλητικά… likes

Και τώρα θα σας αποκαλύψω τι σόι απειλές δέχεται η υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο υπουργείο Μεκαδονίας – Θράκης (πρώην υπουργείο Βορείου Ελλάδος που μετονομάστηκε σε «Μακεδονίας – Θράκης» για να δείξει την ελληνικότητα της Μακεδονίας). Μου είπε λοιπόν ότι υπήρξε μια διαδήλωση στο πολιτικό της γραφείο στις Σέρρες εναντίον και γενικά για τη στάση των ΑΝΕΛ στο Μακεδονικό. Μία από τις διαδηλώτριες η οποία όπως είπε την έβριζε, πόσταρε τη διαδήλωση στο Facebook της. Και της έκανε…like η «γαλάζια» βουλευτής των Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή. Αυτό το… like το εξέλαβε ως απειλή από τη ΝΔ και το έστειλε στον εισαγγελέα.
Ζητούν αναβάθμιση υπουργείου

Μια και ο λόγος για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης της κυρίας Κόλλια, σας ενημερώνω πως πολλοί θεωρούν ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών η αποστολή του τελείωσε, ότι πρέπει να μετονομαστεί σε Βόρειας Ελλάδας ή να καταργηθεί τελείως. Αλλωστε είναι ένα υπουργείο χωρίς προϋπολογισμό και… αρμοδιότητες. Ελα όμως που οι ΑΝΕΛ έχουν αντίθεση γνώμη, γιατί θεωρούν το συγκεκριμένο υπουργείο αντίσταση στα αλυτρωτικά σχέδια των εχθρών της πατρίδας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ετσι, εισηγούνται προς τον Πρωθυπουργό να αναβαθμίσει το Μακεδονίας – Θράκης, δηλαδή να το κάνει υπουργείο και να φύγει από την αρμοδιότητα του Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών. Δεν λένε όμως τίποτε για αρμοδιότητες.


Κατακραυγή του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες

Οσον αφορά τις διαμαρτυρίες της κυρίας Κόλλια στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, τούτα έχω να πω, για να δείτε την οργή των συμπατριωτών της για τη συμφωνία των Πρεσπών. Το βράδυ λοιπόν της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία έκαναν την εμφάνισή τους… κρεμάλες, ενώ ακούστηκαν και υβριστικά συνθήματα κατά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ του νομού, Αφροδίτης Σταμπουλή και Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά αντίστοιχα. Οι διαδηλωτές τοποθέτησαν σημαία των Σκοπίων στην είσοδο των γραφείων της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και της βουλευτού του κόμματος Αφροδίτης Σταμπουλή, που πρόσφατα είπε σε ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής το περιβόητο… «Βόρεια Μακεδονία όπως Βόρεια Κορέα».
Ο άλλος χόρευε αλυτρωτικούς χορούς

Μείζον θέμα φαίνεται στο μεταξύ να δημιουργείται για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σέλτσα, το κόμμα του και συνολικά για την κυβέρνηση από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε. Στο βίντεο εμφανίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να σέρνειτον χορό, να διασκεδάζει και να τραγουδά τον περίφημο «ύμνο» του αλυτρωτισμού των… «Μακεδόνων του Αιγαίου». Πρόκειται για τραγούδι που καλεί τους «Μακεδόνες» να μην ξεχνούν την «αλύτρωτη» «Αιγαιακή Μακεδονία», τη «γη των προγόνων τους». Μιλάει για τις μάνες και τους γονείς των «Μακεδόνων του Αιγαίου» και τη νοσταλγία τους για τα «δικά τους εδάφη»!
Πλήρης κάλυψη από Τζανακόπουλο

Ο κ. Τζανακόπουλος ωστόσο τον κάλυψε λέγοντας πως «οι έλληνες πολίτες μπορούν να χορεύουν ό,τι θέλουν». Να σημειώσω ότι κ. Σέλτσας είχε κάνει στο παρελθόν φιλοσκοπιανή προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε δηλώσει «μακεδόνας» στη σκοπιανή υπηρεσία της Deutsche Welle.
Συριζαίικες ασκήσεις επί χάρτου

Μεσημέρι στη Βαλαωρίτου, στου Jimmy, ο Κώστας Ζαχαριάδης, διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ευδιάθετος, με λευκό πουκάμισο, πολύ αδυνατισμένος και με χαρτί και μολύβι, σε πλάνα και υπολογισμούς, απολαμβάνει τον φραπέ του. Οπως μου είπαν, θέλει πολύ να κατέβει στην αχανή Β’ Αθηνών και επαφίεται στη στήριξη του Γιάννη Μπαλάφα (ανήκουν εξάλλου και οι δύο από χρόνια στην τάση «Πλατφόρμα 2010») αλλά και του Νίκου Σκορίνη που εσχάτως μιλούν πολύ. Βεβαίως υπάρχουν εσωκομματικοί αντίπαλοί του που τον θέλουν απλώς κομματικό, και δη υπεύθυνο των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Για να δούμε!

HeliosPlus