Από χρόνια με απασχολεί η απορία ποιος είναι ο ρόλος των αστυνομικών που φρουρούν διάφορους δημόσιους χώρους. Λογικά εμποδίζουν εκείνους που επιδιώκουν να εισέλθουν χωρίς να νομιμοποιούνται. Ομως εμείς καθημερινά πληροφορούμεθα ότι μικρές ή μεγάλες ομάδες εισβάλλουν ανεμπόδιστα στους χώρους αυτούς για να διακηρύξουν τα αιτήματά τους ή να προκαλέσουν καταστροφές. Οι αστυνομικοί φρουροί είτε αδρανούν είτε αποτυγχάνουν να παρεμποδίσουν τους εισβολείς. Οι τελευταίοι, που αυτοπροβάλλονται ως αναρχικοί, προβαίνουν συνήθως σε καταστροφές χώρων, αρχείων, κομπιούτερ και αποχωρούν ανενόχλητοι, ενώ σπανίως αναζητούνται προκειμένου να διωχθούν για τα ποινικά αδικήματα που διαπράττουν. Η κοινή γνώμη απορεί για την αδράνεια των διωκτικών αρχών, στις οποίες καταλογίζει ανεπάρκεια ή παράβαση καθήκοντος. Μάλιστα, επί υπουργίας Τόσκα καταγγέλλεται από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών ότι αδρανούν συμμορφούμενοι προς σχετικές, παράνομες φυσικά, εντολές της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Στις εύλογες απορίες όσων πολιτών δεν έχουν εθισθεί στην ολοένα εντεινόμενη αναρχία και εγκληματικότητα δόθηκε αρμοδίως έμμεση απάντηση στο τελευταίο περιστατικό εισβολής κουκουλοφόρων τραμπούκων στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο αστυνομικός που τον φρουρεί, δεχόμενος επίθεση από τους κουκουλοφόρους, χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο πυροβολώντας στον αέρα για να τους εκφοβίσει, πράγμα που πέτυχε, καθώς τα καλομαθημένα στο ακαταδίωκτό τους παιδιά το έβαλαν στα πόδια. Ομως αντί επαίνου στον θαρραλέο φρουρό, που ενήργησε αποτελεσματικά για να αποτρέψει περαιτέρω βιαιοπραγίες, αλλά χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους επιτιθέντες, εκλήθη σε ένορκη διοικητική εξέταση για άσκοπη χρήση όπλου. Δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει η τυχόν τιμωρία του, καθώς οι κανόνες του παιχνιδιού της απόλυτης αναρχίας και παραβατικότητας εξασφαλίζουν επί ΣΥΡΙΖΑ το ακαταδίωκτο στους εκ του ασφαλούς βιαιοπραγούντες.
Αλλωστε και όταν αραιά και πού συλλαμβάνονται και προσάγονται στην ασφάλεια κάποια από τα παιδιά για κατάθεση στοιχείων, αφήνονται αμέσως μετά ελεύθερα για να συνεχίσουν το ηροστράτειο έργο τους. Στις σπάνιες δε περιπτώσεις που προσάγονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, αν δεν αποδοθούν αθώα στην κοινωνία, τους επιβάλλεται κάποια ασήμαντη ποινή με αναστολή και έτσι συνεχίζουν ανενόχλητα την αντικοινωνική δράση τους, καθώς είναι «δικά μας παιδιά» κατά δήλωσιν του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Εχει προηγηθεί και τείνει να λησμονηθεί ότι η κυβερνώσα Αριστερά, που αποδέχεται ότι η βία είναι η μαμή της Ιστορίας, περιβάλλει εμπράκτως τη στήριξη στην πιο επίσημη και με καθημερινή δραστηριότητα συλλογικότητα, τον περιώνυμο Ρουβίκωνα. Οταν αυτός εισέβαλε προ τριετίας στη Βουλή αποτράπηκε η επέμβαση της αστυνομίας από την τότε Πρόεδρό της Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στην επόμενη εισβολή του οι συλληφθέντες από την αστυνομία αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του διαδόχου της κ. Βούτση. Τότε πληροφορηθήκαμε ότι στους Ρουβίκωνες εντάσσεται και ο γιος του, ο οποίος ελάχιστοι γνωρίζουν ότι έχει ήδη βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Η προ ημερών εισβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο συσχετισμός του Ρουβίκωνα με τον αρχιδολοφόνο Κουφοντίνα θα μπορούσε να αποτελέσει την κορύφωση της ασυδοσίας του και να επιβληθεί επιτέλους το κράτος δικαίου προτού είναι αργά και για τον αδιαφορούντα μέχρι τώρα ΣΥΡΙΖΑ. Ομως οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι από τη φοβισμένη Δικαιοσύνη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ