από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 
 

Σκόπια: Η μακριά ουρά του ποντικιού

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η πιο λακωνική, ρεαλιστική και σοβαρή τοποθέτηση, αναφορικά με το αντιδημοκρατικό παρασκήνιο των ερήμην της Ελληνικής Βουλής, αλλά και του κυρίαρχου λαού «διαπραγματεύσεων» Κοτζιά-Ζάεφ για τη μετονομασία της ΠΓΔΜ, ήταν θαρρώ αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία είναι αδιανόητη η μη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων και της Βουλής, κατά το στάδιο της διαπραγμάτευσης-της συνομολόγησης και υπογραφής της οποιασδήποτε συμφωνίας με τους Σκοπιανούς.

Δυστυχώς, στην αποκρυφιστική αυτή τακτική της ελληνικής κυβέρνησης θα έπρεπε να προσθέσουμε και την μακαριότητα του μείζονος τμήματος της ελληνικής αντιπολίτευσης, που αντί να προτείνει μια ονομασία, που δεν θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία, ή παράγωγό της, στη νέα ονομασία της γείτονος χώρας, παρασύρεται από την πατατζίδικη τακτική των Σκοπίων, να προτείνουν το δεύτερο ή πρώτο συνθετικό «Μακεδονία». Και μάλιστα, χωρίς τις αντι-αλυτρωτικές εγγυήσεις και την ταυτόχρονη αλλαγή του σκοπιανού συντάγματος, αλλά και χωρίς τη συνέχιση των εξ υποκλοπής όρων «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική ταυτότητα», που εντάσσονται και οι δύο αυτοί όροι στην αμιγώς ελληνική οντότητα. Και όχι φυσικά στα συνηθισμένα πλιάτσικα ή ορθότερα, στις πολιτιστικές λεηλασίες και αγυρτείες των σημερινών επιγόνων των Σλάβων που εποίκησαν την περιοχή των Σκοπίων τον 6ο μ.Χ. αιώνα, σύμφωνα με την ομολογία του αείμνηστου Προέδρου της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ.

Κατά συνέπειαν, ούτε οι επιπόλαιοι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για το αναμενόμενο τηλεφώνημα-σωτηρία του μονίμως χαμογελαστού Ζάεφ, για την διαρκώς και αενάως επικείμενη συμφωνία του, με τον εξίσου διαχυτικό σε ασπασμούς και εναγκαλισμούς Ν. Κοτζιά, αλλά ούτε και η ενδοτική τακτική της αντιπολίτευσης για εμφιλοχώρηση της «Μακεδονίας» ως πρώτου ή δεύτερου συνθετικού με γεωγραφικό προσδιορισμό στη μετονομασία της ΠΓΔΜ, πρόκειται να τερματίσουν ένα οιονεί… συμφωνημένο αδιέξοδο.

Στα 64 χρόνια που μας χωρίζουν από τον σχηματισμό, με πρωτοβουλία του Τίτο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (και μετέπειτα Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας), όπως και τα 25 χρόνια από την είσοδο της ίδιας γείτονος χώρας στον ΟΗΕ με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ, δυστυχώς σε όλη αυτή την μακρά περίοδο, δεν μπόρεσαν 21 πρωθυπουργοί αλλά και τρεις εξέχοντες συντονιστές των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων (Πινέϊρο, Ονήλ, Όουενς) να εξομαλύνουν τις σχέσεις των δύο όμορων κρατών και να συμβάλουν σε μια τελική και erga omnes δεκτή ονομασία των Σκοπίων.

Αυτό το «πρόβλημα» κυρίως από την πλευρά του Βελιγραδίου και των Σκοπίων προέκυψε μετά το νομοτελειακό ναυάγιο του παλαιού ονείρου του Τίτο να ενώσει μεγάλο τμήμα των νοτίων Βαλκανίων υπό την ψευδεπίγραφη ονομασία Μακεδονία με διέξοδο προς το Αιγαίο.

Έκτοτε το νεοσύστατο κράτος της ΠΓΔΜ (1993) αντί να συμμορφωθεί προς τη νέα πραγματικότητα και να προχωρήσει στη μετονομασία με λέξη ταυτισμένη με την πραγματική ιστορία της κλασικής αρχαιότητας στη σημερινή επικράτεια της ΠΓΔΜ (και τέτοιες λέξεις είναι αμέτρητες αλλά και γοητευτικές), όχι μόνον αυτομαστιγώνεται με τις ομολογημένες πολιτισμικές λεηλασίες, εις βάρος της Ελλάδας, αλλά συμπαρασύρει και τον ελληνικό πολιτικό κόσμο σε μια αβδηριτική έριδα «περί όνου σκιάς».

Το πρώτο ρεαλιστικό βήμα προς τη σοβαρότητα και την εμπέδωση και επαύξηση της καλής γειτονίας με την Ελλάδα, αποτελεί καθήκον των Σκοπίων. Και το βήμα αυτό είναι να διαλέξουν μία από τις λέξεις Σκόπια, Δαρδανία, Παιονία κ.α., που επιχωριάζουν ιστορικά στη σημερινή επικράτεια της ΠΓΔΜ.

Έτσι, θα σταματήσει το εξουθενωτικό κρυφτούλι των αλυτρωτικών πυρήνων των Σκοπίων στα ημέτερα εθνικά, εδαφικά και πολιτισμικά θησαυροφυλάκια. Και ας γνωρίζει η αμετανόητη και επιπόλαιη μειοψηφία των σοβινιστών γειτόνων μας, ότι η τακτική τους αυτή εύκολα ανακαλύπτεται γιατί τους εξισώνει με τα ποντίκια, που τρυπώνουν στα πιο απρόσιτα σημεία, σε αποθήκες και κελάρια, αλλά τα προδίδουν η μακριά ουρά τους…

Ψυχραιμία λοιπόν, αδέρφια του Βορρά. Ειλικρίνεια και φιλία. Τι θα λέγατε εσείς και πώς θα έβλεπαν και οι δικοί μας μια ζώνη ελευθέρων συναλλαγών στη Θεσσαλονίκη (αλλά χωρίς την ουρά των τρωκτικών), εάν δεν διαφέντευαν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα κάποια αγύριστα κεφάλια της γείτονος πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας;

Υ.Γ.1: Και για να μη πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό, ας αναλογιστούμε ότι τουλάχιστον 10 χώρες έχουν αλλάξει ή με διαπραγματεύσεις ή οικειοθελώς την ονομασία τους. Η Περσία μετονομάσθηκε σε Ιράν, η Καμπούτσια σε Καμπότζη, η Αβισσινία σε Αιθιοπία, το Ζαϊρ σε Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Άνω Βόλτα σε Μπουργίνα Φάσο, η Βρετανική Ονδούρα σε Μπελίσε, η Δαχομέη σε Μπενίν, η Κεϋλάνη σε Σρι Λάνκα, η Βιρμανία σε Μιανμάρ. Και όπως ανακαλύπτει κανείς εύκολα, σε όλες τις μετονομασίες δεν υπάρχει ως πρώτο ή δεύτερο συνθετικό το αρχικό όνομα… Έτσι δεν είναι κ.κ. Ζάεφ, Κοτζιά κλπ;

Υ.Γ.2: Απαραίτητη διευκρίνιση: Το κείμενο αυτό γράφτηκε προχθές το βράδι και απεστάλη για δημοσίευση χθες το πρωί. Οι ενδιάμεσες εξελίξεις, που με βρίσκουν εν πλω, προς τις νησιωτικές παραλίες, ουδόλως επηρεάζουν ή αλλοιώνουν το περιεχόμενο του κειμένου μου. Πολλώ δε μάλλον όταν οι θέσεις αυτού του κειμένου δεν εναρμονίζονται:

α) με τα επινίκεια μιας διαπραγμάτευσης που απογειώνει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό στο ζενίθ της ελληνικής υποχωρητικότητας, με τη φημολογούμενη αποδοχή των όρων Μακεδονική Γλώσσα και Ταυτότητα από τους έλληνες διαπραγματευτές.

β) Με την πάγια θέση το 80% και πλέον του ελληνικού λαού που θεωρεί την προσθήκη της λέξης «Μακεδονία», ως απεμπόληση και ξεπούλημα της πατριωτικής οντότητας και αξιοπρέπειας, στους πυρήνες μιας μειοψηφίας αγυρτών του Βορρά.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (35)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Στο τέλος είναι το ζουμί | 14/06/2018 12:54
  Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε μαξιμαλιστικη πολιτικη όταν βρισκομαστε "εν πλω, προς τις νησιωτικές παραλίες". Ίσως αν επικεντρονώμασταν στη σκληρή δουλειά και συστηματικους στόχους να αποκτουσαμε την οικονομικη και αλλη δυναμη που θα μας επετρεπε να έχουμε μαξιμαλιστικες ιδεες. Αν προτιμάμε "νησιωτικές παραλίες", απλως θα πρεπει να είμαστε ικανοποιημένοι με συμβιβασμους σε αγωνες που έχουμε ηδη χασει και να "μην το λέμε ουτε του παπα" που ειχαμε την ανελπιστη τυχη να δεχτουν οι νικητες να συνδιαλλαγουν μαζι μας.
  νικος
  απάντηση34
   
   
   
  Το πρόβλημα είναι | 14/06/2018 12:23
  ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι ανιστόρητοι παπατζήδες. Επί του στρατάρχη Μ. Αλεξάνδρου υπήρχε (και προφανώς ακόμη υπάρχει) κάτι που θα έπρεπε να ονομάζεται Macedonia Athenae. Και ρωτώ: Τι ακριβώς σχέση έχει η σημερινή Ελλάδα με την Αρχαία?
  Michail Leon
  απάντηση48
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Υποδειγματικό άρθρο (1) | 14/06/2018 11:27
  Θερμά συγχαρητήρια. Υποδειγματικό άρθρο δημοκρατικής ευαισθησίας και ευθύνης. Εμείς οι προοδευτικοί Έλληνες της Αυστραλίας, θα το μεταφράσουμε στον σερβοβουλγαρικό γλωσσικό αχταρμά των Σκοπιανών (που τον αποκαλούν αναίσχυντα "μακεδονική γλώσσα") και θα το κάκουμε μέσω internet κείμενο κοινής λήψεως για τους πληρωμένους από τον Σόρος τραμπούκους της εδώ Σκοπιανής Παροικίας.
  Δ.Κ.Π. Αδελαΐδα
  απάντηση122
   
   
  Υποδειγματικό άρθρο (2) | 14/06/2018 11:18
  Αγαπητέ αρθρογράφε, συμφωνούμε με όλες τις επισημάνσεις σας για την τακτική του πονηρού ποντικού,με την μακριά ουρά, που είναι και ο ψυχολογικός καθρέπτης μιας μερίδας των κατοίκων του εμβολίμου από τον Τίτο ψευδοκρατικού μορφώματος της ΠΓΔΜ. ΄Ηδη αυτό το "κράτος" το έχουν εγκαταλείψει γύρω στις 500.000 κάτοικοί του. ΄Επεται η συνέχεια της ιστορικής αυτής Νεμέσεως.
  Δ.Κ.Π. Αδελαΐδα
  απάντηση101
   
   
  Ευτυχώς | 13/06/2018 14:47
  Ευτυχώς η πραγματικότητα σας ξεπέρασε. Και εσάς και τους πατριδοκάπηλους φίλους σας. Όταν η χώρα αυτή ονομαζόταν Μακεδονία εσείς και οι πατριδοκάπηλοι φίλοι σας κάνατε την πάπια. Όταν ο ΟΗΕ αναγνώριζε Μακεδονική γλώσσα εσείς δεν ξέρατε τίποτε. Και τώρα ζητάτε από μια παγιωμένη κατάσταση 20 και πλέων χρόνων να αλλάξουν όλα γιατί έτσι πιστεύετε ότι θα κάνετε ζημιά στην κυβέρνηση και θα πάρετε την εξουσία. Χαϊδεύοντας εθνικιστικά αυτιά. Καλή συνέχεια στις παραλίες.
  Μάρκος
  απάντηση1135
   
   
   
  Η ΕΞΙΛΕΩΣΗ | 13/06/2018 12:47
  Ενώπιον του δικαστηρίου της Ιστορίας, ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς και ο άθλιος εσμός των αμερικανομπολσεβίκων μειοδοτών πρέπει να τιμωρηθούν με ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η έκτισή της όμως δεν πρέπει να γίνει στις φυλακές, αλλά στα ενδότερα του Τύμβου της Βεργίνας, όπου οι ερινύες με το πρόσωπο του βασιλέα Φιλίππου Β΄ του Μακεδόνος θα τους καταδιώκουν, μέχρι ο θάνατος να λυτρώσει το ποταπό σαρκίο τους. Γένοιτο !
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση2910
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ντροπη,ΝΤΡΟΠΗ | 13/06/2018 12:20
  Ετσι βλεπει και λειτουργει τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το τσουρμο.Ταδωσαν ολα ερημην του Ελληνικου Λαου του 80% και βαλε,που επιπλεον,ειναι και εθνικιστης,ακροδεξιος,φασιστας και οτι αλλο μπορει να εκφερει ο συνασπισμενος πολιτικος οχετος. Θα επαναλαβω την λεξη του ΜΙΚΗ που δεν την καταλαβαινουν,αλλα τους αφορα αποκλειστικα . ΝΤΡΟΠΗ. Τα υπολοιπα θα τα βρουμε,στο καταλυτη της δημοκρατιας(που βατευουν χρονια τωρα) τις ΕΚΛΟΓΕΣ. ΥΓ Στη φουριοζικη διεθνιστικη απατριδα διαπραγματευση τους,ΑΝΤΙ να επιδιωξουν το εθνικο μετωπο(τη συναινεση δηλαδη,που μας εχουν ΦΛΟΜΩΣΕΙ) ως αλλοθι,εργαλειο και στερεη διαπραγματευτικη αμυνα,προτιμησαν να συμπραξουν, παντα για το ΚΑΛΟ ΜΑΣ,με τους σκοπιανους,παλαιοθεν συντροφους.
  DKK
  απάντηση243
   
   
  Το χρέος του Κυριάκου(1) | 13/06/2018 11:34
  Χρέος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ν' αναθεωρήσει δημοσία και άμεσα τη θέση του, στο Σκοπιανό. Να προλάβει και να μην έρχεται ουραγός στις κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις. Να ξεφύγει από την παγίδευσή του, σε προ παρωχημένων δεκαετιών αποφάσεις του πατρός του.
  Μιχαήλ Αδαμαντίδης, Τορόντο
  απάντηση222
   
   
  Το χρέος του Κυριάκου (2) | 13/06/2018 11:28
  Οι τότε απόψεις του μακαρίτη Κων. Μητροτάκη διατυπώνονταν, όταν οι Σκοπιανοί τρύπωναν στα θησαυροφυλάκια της ελληνικής γεωπολιτικής-πολιτισμικής υπόστασης, κρύβοντας την ουρά τους. Σαν το πιντίκι, που προσφυώς τους παρομοιάζει ο κύριος Μακρής. Τώρα η ουρά των τρωκτικών-αλυτρωτικών ξεπέρασε το μπόϊ τους και δεν κρύβεται με τίποτε. Όχι λοιπόν στην εκχώρηση της "μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας", στην ανελλήνιστη αλητεία που διαδήλωνε χτές με το άστρο της Βεργίνας στα Σκόπια!
  Μιχαήλ Αδαμαντίδης, Τορόντο
  απάντηση243
   
   
  Το χρέος του Κυριάκου (3) | 13/06/2018 11:14
  Το χρέος λοιπόν του Κυριάκου είναι να ξεκαθαρίσει ως αρχηγός του κόμματος που θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση: Ν' απαλειφθεί από όλες τις ελληνικές προτάσεις το όνομα "Μακεδονία", β) Να γίνει απόλυτα σεβαστή η εκπεφρασμένη θέση του 80% και πλέον του Ελληνικού λαού για διαγραφή της λέξης "Μακεδονία" από τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ. Και είναι βέβαιο ότι μια ανάλογη λελογισμένη μεταστροφή του έντιμου και ευγενέστατου Κυριάκου θα τον απογειώσει δημοσκοπικά από τη διαφορά του 10,5% με τον Τσίπρα, στο 20!
  Μιχαήλ Αδαμαντίδης, Τορόντο
  απάντηση193
   
   
  "Loose Cannon" | 13/06/2018 11:12
  Ο Καμμενος ειχε υποσχεθει στον Αρχιεπισκοπο οτι θα εριχνε την κυβερνηση για το σχολικο βιβλιο θρησκευτικων. Τωρα παραμενει, διαφωνών μεν σε ενα τοσο ασημαντο θεματακι αλλά πιστος στον ορκο του ενωπιον Θεου και Λαου κλπ κλπ και μπλα-μπλα και μπλα-μπλα, για να γιορτασουν μαζι την "καθαρη εξοδο απο τα μνημονια" με κανονιοβολισμους.
  nikaram
  απάντηση310
   
   
  Το χρέος | 13/06/2018 11:02
  Είμαι βέρος Χανιώτης και καλώ κάθε επισκέπτη της πανέμορφης ιστορικής πόλης μας, ΄Ελληνα και ξένο, να διαβεί το κατώφλι του δημοτικού μας μεγάρου και να σταθεί προσοχή εμπρός στις πελώριες μαρμάρινες πλάκες που έχουν χαραγμένα με χρυσά γράμματα τα ονοματεπώνυμα εκατοντάδων Χανιωτών Μακεδονομάχων που άφησαν για τη λεφτεριά της πατρίδας μας τα κόκκαλά τους στην τιμημένη Μακεδονία. Συγχαρητήρια στον Βρυσιανό γαμπρό μας και συντάκτη του αποκαλυπτικού αυτού άρθρου.
  Μια φωνή από τον Αποκόρωνα
  απάντηση302
   
   
  Ώρα αφύπνισης | 13/06/2018 10:50
  Στο χθεσινό τηλεοπτικό θέατρο, που δεν ήταν άλλο από ένα χρυσωμένο πικρό χάπι στο στόμα εκατομμυρίων Ελλήνων, προηγήθηκε η καταγέλαστη συνάντηση Παυλόπουλου-Τσίπρα, όπου μέσες-άκρες προαναγγέλθηκε η αναγνώριση της εξ υποκλοπής "μακεδονικής" γλώσσας και ταυτότητας στους εμφυτευμένους από τον Τζωρζ Σόρος στην ΠΓΔΜ κατσαπλιάδες του Βορρά. Απαιτείται άμεση αφύπνιση και ξεσηκωμός με την κραυγή: "Οι προδότες στο Γουδή"
  Λ. Δημαράτος, Λάρισα
  απάντηση245
   
   
  Ωραίες και γνωστές οι ιστορικές αναλύσεις, αλλά | 13/06/2018 10:23
  εμείς δεν ήμασταν αυτοί που θρέφαμε επί 40 έτη φιλικές σχέσεις με τον Τίτο και κάναμε τσιμουδιά για το όνομα των Σκοπίων ως «Μακεδονία»? Δεν ήμασταν εμείς που εισβάλαμε επί χούντας στην Κύπρο? Και σήμερα ξεβράκωτοι παριστάνουμε πάλι τους τσαμπουκάδες?
  Michail Leon
  απάντηση127
   
   
  Северна Македония - Βόρεια Μακεδονία - Severna Makedonija | 13/06/2018 10:16
  Έπεται καί Βουλγαρική, Ελληνική, Σλάβικη, τριχοτόμηση ! Μεγάλη επιτυχία για το ΝΑΤΟ και τά Σκόπια η ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Πάνω από 150 χώρες παγκοσμίως την αναγνώρισαν και ξέρουν με το όνομα Μακεδονία το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα στην Γή σαν την Ελλάδα με τέτοια συρρίκνωση Ιστορικά και εδαφικά. Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας πού ξεκίνησε τό 1991 έπρεπε δυναμικά να επέμβουμε αμέσως και να τους απαγορεύσουμε να λέγονται με το Ιστορικό για την Ελλάδα όνομα Μακεδονία. Τώρα με την ευλογία τών Αμερικανών και του ΝΑΤΟ προχώρησε η κυβέρνηση των Αριστεριστών, Αντιεξουσιαστών, Αναρχικών να παραχωρήσουν το όνομα Μακεδονία στο κρατίδιο αυτό των Σλάβων πού γνώρισαν την Ιστορία μας τά τελευταία 70 χρόνια. Οί αρνητικές επιπτώσεις για το μέλλον της χώρας μας θα είναι τεράστιες και απρόβλεπτες, τά σύμβολά τους είναι κομμάτι τής Ιστορία μας. Επικίνδυνη και ανθελληνική η στάση αυτής της κυβέρνησης Αριστεριστών, θα πρέπει να απομακρυνθούν, είναι καθαρή ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Υπέγραψαν και παραχώρησαν το όνομα Μακεδονία ερήμην του Ελληνικού Λαού.
  G.E.
  απάντηση265
   
   
  Δρυός πεσούσης | 13/06/2018 10:13
  αφού από το 1923 έτος ιδρύσεως της Ελληνικής αριστεράς αι ημέτεραι δυνάμεις της < προόδου > διεξήγαγαν έναν ανελέητο πόλεμο κατά της χώρας έρχονται τώρα οι < δημοκράτες > που ενστάλλαζαν επί χρόνια τα δηλητήριά τους για την τρασκατάρατη δεξιά (που όμως έσωσε την χώρα από το παραπέτασμα) να μας πούν ότι τώρα απαπά δεν συμφωνούν, το λοιπόν εγώ προτείνω ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα δεδομένου ότι είναι καλή συμφωνία τι λέτε βρε δημοκράτες; Όχι όπως το πέτσινο του 15 ...
  Aix
  απάντηση202
   
   
  Μια φωνή ειλικρίνειας (1) | 13/06/2018 10:07
  Κύριε Μακρή, Καλημέρα και θερμά συγχαρητήρια για την αδιατάρακτη ηθική, πολιτική γραμμή που κρατάτε στο θέμα της μετονομασίας της ΠΓΔΜ! Και διπλά συγχαρητήρια για τον έμμεσο καταλογισμό ευθυνών και σε τμήμα της υπνώττουσας ελληνικής αντιπολίτευσης, που είναι έτοιμη να υπερψηφίσει τις μειοδοτικές συναποφάσεις Τσίπρα-Ζάεφ-Δημητρόφ.
  Μαρία Κελεσίδου, Θεσσαλονίκη
  απάντηση175
   
   
  Μια φωνή ειλικρίνειας (2) | 13/06/2018 09:35
  ΄Οπως σωστά λέγεται, το τμήμα αυτό της αντιπολίτευσή μας θα διαπράξει μια ακόμη ολέθρια πράξη, σαν αυτή της υπερψήφισης του Τρίτου Συριζαϊκού Μνημονίου που ενταφίασε για έναν αιώνα πιστωτικά την Ελλάδα!
  Μαρία Κελεσίδου, Θεσσαλονίκη
  απάντηση184
   
   
   
  Για να κρατήσει όσο μπορεί το μακελειό να είστε γεροί της πέννας αντριωμενοι.Βαρναλης | 13/06/2018 09:19
  Είναι προδότες κύριε Μακρή, συρρίκνωσαν την μεγάλη Μακεδονία,σε ένα μικρό κομματάκι. Θα τρίζουν τα κόκαλα του φίλου σου του Μάρκου,που αγωνίστηκε για μια ανεξάρτητη και ενιαία Μακεδονία του Αιγαίου.
  φανουρης
  απάντηση106
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων