Αυτή η συνήθεια του Πρωθυπουργού να καθυστερεί όταν προσέρχεται στις εκδηλώσεις όπου είναι τιμώμενος ομιλητής έχει καταντήσει ενοχλητική. Δεν μπορεί, σου λένε, να μαζεύονται όλοι εκεί και ο κ. Τσίπρας να απουσιάζει. Τι στο καλό κάνει; Δεν το έχει προγραμματίσει εδώ και καιρό; ‘Η μήπως την ώρα που ετοιμάζεται να φύγει από το Μέγαρο Μαξίμου και να πάει στην εκδήλωση χτυπά το τηλέφωνό του και είναι (πάλι) η… Μέρκελ, όπως μια φορά δικαιολόγησε την αργοπορία του…
nnn
Γεγονός όμως είναι ότι καθυστέρησε (κατά τους γαλάζιους βουλευτές) επί μία ώρα να παραστεί στον εκθεσιακό χώρο του «Ελ. Βενιζέλος», στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια». Και έως ότου φθάσει στον χώρο της εκδήλωσης συνέβησαν ορισμένα αξιοπερίεργα πράγματα, τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω.
nnn
Πρώτα απ’ όλα έμαθαν οι εφοπλιστές, οι γαλάζιοι βουλευτές, αλλά και οι δημοσιογράφοι ότι στη φρουρά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνεται και μια δίμετρη γυναίκα. Πώς όμως το έμαθαν; Εντελώς τυχαίως όταν η γυναίκα αυτή κάθισε ανάμεσα στους επισήμους, δίπλα στον γαλάζιο βουλευτή (και πρώην υπουργό Ναυτιλίας) Μιλτ. Βαρβιτσιώτη. Ο πρώην υπουργός έως εκείνη τη στιγμή συνομιλούσε με τους άλλους γαλάζιους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, ήτοι τους Ευ. Μεϊμαράκη και Γιάννη Πλακιωτάκη, όταν πρόσεξε τη νεαρά κυρία που ήρθε και κάθισε χαμογελαστή δίπλα του, στη σειρά των επισήμων. Επιασε κουβέντα μαζί της και κάποια στιγμή τη ρώτησε από πού είναι, νομίζοντας ότι προέρχεται από κάποια ναυτιλιακή εταιρεία. Η νεαρά με αφοπλιστικό ύφος του είπε: «Είμαι στη φρουρά του Πρωθυπουργού και είμαι η μοναδική γυναίκα στην προσωπική του ασφάλεια».
nnn
Τώρα θα πείτε τι γύρευε μια γυναίκα φρουρός του Πρωθυπουργού στις σειρές των επισήμων. Μου λένε ότι βρισκόταν εκεί με πολιτικά για καθαρά προληπτικούς λόγους, μήπως και συμβεί κανένα απρόοπτο από το πλήθος. Μια μέθοδος η οποία είχε δοκιμαστεί με επιτυχία όταν ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Γυναίκες αστυνομικοί ήταν αυτοί που ήλεγχαν τις σακούλες που έφερναν μαζί τους οι συγκεντρωθέντες.
nnn
Πάμε τώρα στην εκδήλωση και στη δυσάρεστη έκπληξη που επεφύλαξαν οι διοργανωτές στους Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη. Αντί να τους βάλουν να καθίσουν μαζί (αφού πλέον είναι ένα κόμμα), άφησαν μία θέση κενή ανάμεσά τους και έβαλαν εκεί να καθίσει ο… Πάνος Καμμένος (φωτογραφία). Ετσι, τα αστειάκια μεταξύ τους κόπηκαν πάραυτα, όχι όμως και τα αστειάκια ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Καμμένο. Μόλις ο Πρωθυπουργός είδε τον Καμμένο να κάθεται ανάμεσα στη Φώφη και στον Σταύρο κατευθύνθηκε προς το μέρος του και του είπε: «Πάνο, πρόσεξέ τους αυτούς τους δύο. Είναι ικανοί να σε πείσουν να ψηφίσεις Μακεδονία και να σε βάλουν να φωνάζεις «ζήτω η Μακεδονία»». Ολοι γέλασαν, πλην βεβαίως του «Πανούλη» (όπως τον αποκαλεί πλέον ο κ. Τσίπρας).
nnn
Οταν ο Πρωθυπουργός πήρε τον λόγο, μιλούσε για 40 λεπτά και πολλοί ήταν αυτοί που έδειξαν να κουράζονται από τον πρωθυπουργικό λόγο. Κυρίως οι γαλάζιοι βουλευτές έδειξαν να δυσανασχετούν όταν άκουσαν τον κ. Τσίπρα να λέει «από μια χώρα διαρκώς ελλειμματική και σχεδόν τελευταία στο σύνολο των χωρών της ευρωζώνης, σήμερα η Ελλάδα είναι από τις πρώτες και είναι μια χώρα πλεονασματική». Και έλεγαν: «Χρειαζόταν τόση ώρα ομιλία για να τα πει όλα αυτά;».

nnn
Και κάτι ακόμη από τα λαμπρά εγκαίνια των «Ποσειδωνίων». Εσκασε στα γέλια ο Στ. Θεοδωράκης όταν τον ρώτησαν κατά την είσοδό του εάν ο άνθρωπος που τον συνόδευε ήταν άνδρας της ασφάλειάς του. Ηταν, μου είπε, ο Γρ. Ψαριανός.


Μητσοτάκης βλέπει Μέρκελ

Σας έχω νέα από το γαλάζιο στρατόπεδο. Πρώτα απ’ όλα ο Κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει βαλίτσες (το ανακοίνωσε στη σύναξη των τομεαρχών του κόμματος) για το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ενα ταξίδι στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης το περιμένει εδώ και καιρό, αφού πρώτον, θα είναι μαζί με την Ανγκελα Μέρκελ ομιλητής (κάτι σαν τιμώμενο πρόσωπο) και δεύτερον, θα συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο. Η συνάντησή του γίνεται με φόντο και των τελευταίων γερμανικών παρεμβάσεων στις κυβερνήσεις Αθήνας και Σκοπίων για την επίτευξη συμφωνίας με την υπέρβαση των όποιων εκκρεμοτήτων.
nnn
Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρίσκεται στο Ισραήλ στην εκδήλωση της ισραηλινής κυβέρνησης για τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που αναγνώρισε στην Ελλάδα τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ισραήλ.
nnn
Στη συνάντηση των τομεαρχών υπήρξαν επίσης οι παραινέσεις του προέδρου του κόμματος να μιλήσουν όλοι για το νομοσχέδιο της Παιδείας (το οποίο θεωρεί απαράδεκτο), απορρίφθηκε μία εισήγηση για πρόταση μορφής στην κυβέρνηση (λόγω Σκοπιανού) και υπήρξαν και πολλές προσκλήσεις για… προεκλογικές εκδηλώσεις, όπως ας πούμε αυτή του Β. Κικίλια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.



Τα πλαστικά καλαμάκια της Βουλής

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το Ποτάμι διά του Σταύρου Θεοδωράκη ζητεί την κατάργηση όλων των πλαστικών ειδών μιας χρήσης (ποτήρια, καλαμάκια, μπουκάλια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα, συσκευασίες τροφίμων) από τα κυλικεία και το εστιατόριο της Βουλής. Σημειώνεται ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι από τα λίγα κοινοβούλια του σύγχρονου κόσμου που δεν έχει μεριμνήσει καν για την ανακύκλωση χάρτινων, πλαστικών και άλλων συσκευασιών.

HeliosPlus