Προφανώς το μέτρο, η διακριτικότητα, η ενσυναίσθηση, η ευγένεια και η ταπεινότητα δεν είναι αυτά που κυρίως χαρακτηρίζουν την πολιτική ελίτ της χώρας. Το ξέρουμε, το ζούμε, άλλωστε και ως κοινωνία δεν διαφέρουμε και πολύ. Παρ’ όλα αυτά, όσο κι αν είμαστε συνηθισμένοι σε αγριάδες φραστικές, προσβολές και βία λεκτική στον δημόσιο διάλογο, ο τρόπος που αντέδρασε ο κύριος υπουργός Αμυνας στην κριτική που του ασκήθηκε από βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ταξίδι αναψυχής στο Μονακό ήταν πρωτοφανής. Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον πρίγκιπα του Μονακό, κατέκλυσε τα κοινωνικά δίκτυα με φωτογραφίες, όπου κορδωμένος δίπλα στον μονάρχη του πριγκιπάτου χαμογελά πανευτυχής, απόλαυσε τις δεξιώσεις, τα γεύματα, το γκραν πρι και τη θέα με τα κότερα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.
Το γνωρίζουμε ότι δεν είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί το αξίωμά του ώστε να ταξιδεύει με όρους προνομιακούς. Είναι κατανοητό λοιπόν γιατί ο υπουργός βρήκε υποκριτική την ερώτηση των πέντε βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή, η οποία είχε πράγματι μια δόση υπερβολής. Οι βουλευτές, αφού επισημαίνουν την κρίσιμη οικονομικά, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά περίοδο που διανύει η χώρα και θυμίζουν την ταλαιπωρία των δύο ελλήνων στρατιωτικών που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία, εγκαλούν τον κ. Καμμένο: «…αποτελεί πρόκληση απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που αγωνιά για το αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα προς το ζην να παρακολουθεί τον κυβερνητικό εταίρο να αμελεί τα καθήκοντά του για να παρακολουθήσει έναν αγώνα Φόρμουλα 1».
Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο εάν μερακλής υπουργός δεχόταν αυτή την κριτική για απόδρασή του σε τόπους χλιδής και καλοπέρασης, θα απαντούσε ξερά και τυπικά ότι δεν αμέλησε απολύτως κανένα καθήκον του, ότι τα έξοδα του ταξιδιού βάρυναν τον ίδιο, ενώ επιπλέον εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και συνομίλησε ιδιαιτέρως με τον αρχηγό του κράτους. Αυτό και τέλος.
Δυστυχώς ο κ. υπουργός έδωσε μια πρωτοφανώς προσβλητική για το αξίωμά του απάντηση. Αγνόησε τον θεσμικό ρόλο των βουλευτών, περιφρόνησε τους πολίτες που εκπροσωπούν και προχώρησε σε μια ακατανόητη δήλωση ομοφοβικού κλίματος, σεξιστικών υπονοουμένων και μείωσης της ηθικής υπόστασης των ερωτώντων, ακύρωσης της δυνατότητάς τους να ελέγχουν, χωρίς μάλιστα να βρει το κουράγιο να τους κατονομάσει: «Η κατάντια είναι να κάνουν ερωτήσεις… αυτοί που συνοδεύουν τέως μοντέλα για να κρύβουν εραστές. Οι τρόφιμοι σε κότερα εμπόρων ναρκωτικών. Τα ψώνια της Μυκόνου που γδύνουν τις γυναίκες τους για ξαπλώστρα των 3.000 ευρώ»! Θυμίζουμε στον κ. υπουργό ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι ελεύθερες, ακόμη κι αν είναι ομοφυλοφιλικές. Αν γνωρίζει κάποιον βουλευτή που εκδίδει τη σύζυγό του οφείλει να τον καταγγείλει στη Δικαιοσύνη. Τέλος, εάν έχει πληροφορίες για έμπορο ναρκωτικών που κυκλοφορεί ελεύθερος και βουλευτή που τον διευκολύνει, να τους καταγγείλει επίσης. Εως τότε είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί, όπως επιτάσσουν οι κανόνες της Δημοκρατίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ