από metereologos.gr
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
 
 

Το επταήμερο του Διόδωρου

Το επταήμερο του Διόδωρου
Η θηλυκή πηγή της ζωής και η αρσενική απειλή του θανάτου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Αμμοβολές

Δεν τους αντέχω άλλο, με αρρωσταίνουν οι λασπωμένοι νοτιάδες που δεν λένε να σταματήσουν - έρχεται Ιούνιος, νισάφι πια. Ολη η άμμος της Σαχάρας σε λίγο θα έχει μεταφερθεί στα μέρη μας· να είχαμε τουλάχιστον τοποθετήσει γιγαντιαίο χωνί στον ουρανό, να την αδειάζει σε σωρούς, να τη χρησιμοποιούμε στις οικοδομές, χαλάλι. Αλλά αυτή πέφτει παντού, λεκιάζει κάθε τι, τα πλυντήρια αυτοκινήτων κάνουν χρυσές δουλειές, σεΐχηδες βεδουίνοι έχουν γίνει.
Οι επιπτώσεις της στη ζωική παραγωγή είναι πολύ σοβαρές, αφού μετατρέπει σε γουρουνάκια τα αρνάκια όλη αυτή η βρωμιά. Αυτό το γεγονός με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η τόση λάσπη δεν είναι αποτέλεσμα κλιματικής αλλαγής αλλά κλιματικής προσαρμογής: προσαρμογής του κλίματος στα πολιτικά μας ήθη, που έχουν μου φαίνεται χαρακτηριστικά λασπώδη.

Προσαρμογή στο μέτρο του δυνατού, φυσικά - γιατί πώς να μπορέσουν οι νοτιάδες να ανταγωνιστούν τα όσα εκπέμπουν τα απύλωτα στόματα των πολιτικών;

l Οι επιπτώσεις στη φυτική παραγωγή είναι ιδιαίτερα έντονες στον Θεσσαλικό και στον Αργολικό κάμπο, όπου η αμμόπτωση είχε τη μορφή χαλαζόπτωσης - στερεοποιημένη άμμος δηλαδή, κάπως σαν αμμοβολή ήταν.
Σε εμάς, στον Ηλειακό κάμπο, το πρόβλημα είναι με τα αμπέλια που η τόση υγρασία κάνει κακό και στην ποιότητα και στην ποσότητα των σταφυλιών: πρέπει να είμαι συνεχώς με την ψιχαστήρα στην πλάτη και το θειαφιστήρι στα χέρια για να καταπολεμήσω τον περονόσπορο, το ωίδιο, τον βοτρύτη, την ευδεμίδα - και άλλα πολλά που ούτε τα ξέρω ούτε θέλω να τα μάθω.Δημαρχοκτονία

Δεν έχουμε μόνο απύλωτα στόματα, υπάρχουν και ασυγκράτητα χέρια, όπως αυτά που χειροδίκησαν κατά του Γιάννη Μπουτάρη το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Τιμήθηκε «γενοκτονία των Ποντίων» - που είναι αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός διότι την αναγνώρισε η Βουλή των Ελλήνων και όποιος έχει επιφυλάξεις πάει φυλακή με βάση τον προοδευτικό αντιρατσιστικό νόμο - και επ' ευκαιρία έγινε απόπειρα δημαρχοκτονίας.

Βεβαίως, όλα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση - και μετά κατήγγελλαν το ένα το άλλο ως υπεύθυνο για την επίθεση. Η λασποβροχή ντράπηκε για λογαριασμό τους και σταμάτησε για λίγο να πέφτει.

 l Η πολλά υποσχόμενη καλλιέργειά μου - του γνωστού θεραπευτικού φυτού από το οποίο η κυβέρνηση ελπίζει να αυξήσει κατά 1,5 δισ. το ΑΕΠ - δεν κινδυνεύει, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό, λένε τα εγχειρίδια, ημερολόγιό μου.
Απλώς πρέπει να προσέξω να μην έχει μείνει άμμος κατά τη συγκομιδή στα θηλυκά άνθη - αυτά μας ενδιαφέρουν, τα θηλυκά φυτά εκκρίνουν την πολύτιμη ιατρική ρητίνη. Αναμενόμενο: διά γυναικός πηγάζει τα κρείττω, θηλυκή είναι Η Πηγή της Ζωής που απαθανάτισε ο Κουρμπέ και είχε στο ιατρείο του ο Λακάν.

l Ηρθε η εποχή τα φαρμακευτικά φυτά να πάρουν εκδίκηση από τον Κάρολο Μαρξ: αν η θρησκεία ήταν κάποτε το όπιο του λαού, η κάνναβη είναι σήμερα πολιτική νίκη του λαού.
l Μπαίνει τάξη επιτέλους: ο φράχτης μου είναι πια τρία μέτρα, έχω γύρω ζώνη ασφαλείας - ναρκοθετημένη φυσικά -, προβολείς που κάνουν τη νύχτα ημέρα, κάμερες. Τα φυτά μεγαλώνουν ήρεμα, σε λίγο πρέπει να γίνει η σφαγή των αρσενικών για να έχουν χώρο να αναπτυχθούν τα θηλυκά - που θέλουν πότισμα με μείγμα αίματος ταύρου και σκουριάς, είπαμε.
Περιμένω την παραγγελία από αίμα του ταύρου που έκανα σε αρένες της Παμπλόνα, σκουριά έχω μπόλικη από ιδέες υπουργών και άλλων πολιτικών.

l Τι μαθαίνεις όμως όταν διαβάζεις... καταλαβαίνω ότι οι αμμοβροχές είναι αντίδωρο για το «Χασίς από την Ελλάδα στην Αίγυπτο» που στέλναμε εμείς, κατά τη δεκαετία του 1910, με μεταφορέα τον Henry de Monfreid. Εκανε βιβλίο τις περιπέτειές του εκείνες ο γάλλος λαθρέμπορος φαρμακευτικών φυτών, το μετέφρασε γλαφυρά ο Σωτήρης Χαλικιάς για να ξεκουραστεί από τις μεταφράσεις κομφουκιανών και ταοϊκών κειμένων, και το τύπωσε ο Κώστας Γουζέλης - που μας άφησε βιαστικά πέρυσι· δεν πρόλαβε να χαρεί τις προόδους μας στη φαρμακευτική επιστήμη.
Μαθαίνοντας

Γάλλος ήταν, δεν ήξερε και πολλά πράγματα ο de Monfreid, για τούτο ο εμπορικός του αντιπρόσωπος Παπα-Μανώλης τον πήγε σε δευτεροκλασάτες φαρμακαποθήκες της Τρίπολης αντί να τον φέρει στις φημισμένες της Ηλείας. Μπορεί να είναι και αιγυπτιακή εκδίκηση για το κακό εμπόρευμα που στείλαμε τούτες οι αμμοβροχές.
l Δεν είναι μόνο η φαρμακευτική πρόοδος, κατέρριψε και όλα τα δημοσιονομικά ρεκόρ η κυβέρνηση: παρήγαγε εξαπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα, 2.286 εκατομμύρια, έναντι 274 που απαιτούσαν οι δανειστές.

l Μαθαίνεις μεγαλώνοντας ημερολόγιό μου: πριν από χρόνια, είδα το βίντεο της εισβολής το 1981 στην ισπανική βουλή στρατιωτών υπό την ηγεσία κάποιου συνταγματάρχη Τεχέρο - και κατάλαβα πόσο βίαιη πράξη ήταν η διάλυση της ρωσικής συντακτικής εθνοσυνέλευσης του 1918 από τους μπολσεβίκους, που την υμνούν όλοι οι συνεπείς κομμουνιστές και τη δικαιολογούν οι μετακομμουνιστές.

Προ ημερών είδα το βίντεο που μοίρασαν τα ρουβικωνοειδή, την εισβολή τους σε συμβολαιογραφείο. Με βαριοπούλες στα χέρια, τσάκιζαν γραφεία, τζάμια, υπολογιστές, τα σφυριά περνούσαν ξυστά από τα κεφάλια των υπαλλήλων - και κατάλαβα πως είναι το εγγόνι που ονειρεύεται να αποκτήσει ο επί της προστασίας μας Νίκος Τόσκας που αποκάλεσε «ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει» τον  Ρουβίκωνα και τι εννοούν ως «ακτιβισμό» οι συριζαίοι.

Σήμερα που είδα τα στοιχεία για το πλεόνασμα, κατάλαβα τι θα πει «φορολογική αναδιανεμητική πολιτική» - ξεζουμίζεις την οικονομία και μοιράζεις φιλοδωρήματα για να πάρεις ψήφους. Κάποτε οι βασιλιάδες ξεζούμιζαν τις χώρες τους για να κάνουν πολέμους, να αποκτήσουν λάφυρα και δόξα - σήμερα το κάνουν οι πολιτικοί μας για να αποκτήσουν μέσω των εκλογών λάφυρα και δόξα.

l Στην αγγελία μου «Ζητείται Συνεταίρος για Φυτεία Cannabis Sanguinis» κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη. Θα περιμένω και αυτή την εβδομάδα, αλλιώς θα προχωρήσω μόνος, θα γίνω εγωιστής καπιταλιστής, ημερολόγιό μου.


γραμματοκιβώτιο
diodorus@tovima.gr


Η συλλογικότητα Ρουβίκων / καλεί στο καθήκον / κατά δικαίων και αδίκων, / με επισκέψεις και κατ' οίκον.
ΣΤΑΥΡΟΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΤΟΙΚΩΝ

nnn

Ακούγοντας τον κ. Τόσκα να μιλάει για μωρά στον Ρουβίκωνα, αναρωτήθηκα: την ταινία «Tο μωρό της Ρόζμαρι» την έχει δει;
ΔΕΣΠΩ ΦΡΑΓΚΑΚΗ, ΑΘΗΝΑ

nnn

Καλό Σαββατοκύριακο Διόδωρε - κι αν πας στα Λεχαινά σου, / φρόντισε να 'σαι εγκρατής με τα κηπουρικά σου.
Γ.ΚΟΚ., ΑΘΗΝΑ

nnn

Ιλιντεν: Νύχτα προτιμά ο «ευρυμαθής» πρωθυπουργός μας να κάνει τις ιστορικές διαπραγματεύσεις. Ισως επειδή από Ιστορία έχει μαύρα μεσάνυχτα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΑΚΟΣ, ΛΑΡΙΣΑ

nnn

Το λέει και το προπαγανδιστικό φιλμάκι: η τσιπρέικη kolotoumpa που κόστισε 100-200 δισ. ευρώ «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΠΑΧΤΙΤΗΣ

nnn

Είχα προβλέψει επακριβώς ότι ο Μαδούρο θα επανεκλεγεί με 70% και με ανησυχεί αυτή η ξαφνική διαύγεια. Μήπως πρέπει να με δει γιατρός;
Αβαδαίος, στα πρόθυρα...

nnn

...απόγευμα Σαββάτου, τραμπούκοι επιτίθενται στον Μπουτάρη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη «γενοκτονία των Ποντίων»... πρωινό Δευτέρας, φεύγει από τη ζωή δικαιωμένος ο σπουδαίος σατιρικός, Πόντιος στην καταγωγή, Χάρρυ Κλυνν, με ιδιαίτερη αδυναμία στις κρεμάλες την περίοδο της αντιμνημονιακής εξαλλοσύνης...
Πέτρος Τς. εκ Θεάτρου Ζωής.

nnn

Τον Μπουτάρη δεν τον χτύπησαν γενικά ακροδεξιοί αλλά συγκεκριμένοι μανιακοί Πόντιοι, ιδεοληπτικά θύματα μύθων που καλλιεργούνται επί δεκαετίες, με την παιδευτική υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας.
Γ. Κ., ΕΥΒΟΙΑ

nnn

Από το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης λείπουν σαφείς οδηγίες για το πού πρέπει να στεκόμαστε όταν εκτιναχθεί το ελατήριο της οικονομίας. Φαντάσου να κάθεσαι αμέριμνος ακριβώς από επάνω του...
ΠΑΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΕΝΤΑΥΘΑ

nnn

Ναρκισσιστές αυτοί οι Ρουβίκωνες! Ούτε 24 ώρες δεν άφησαν τη Θεσσαλονίκη να χαρεί...
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    ΒΑΘΙΑ ΕΙΣΠΝΟΗ. | 29/05/2018 10:21
    Διόδωρος Σικελιώτης, Διόδωρος Κυψελιώτης, ΔιόδωροςΛεχαινιώτης. Τον πρώτο, δεν τον προλάβαμε. Τον δευτερο, τον διααβάζουμε 30 χρόνια. Τον τρίτο, τον απολαμβάνουμε -- όταν καθαρίζει τον κήπο του από τα αγριόχορτα, καθαρίζει γύρω και η ατμόσφαιρα από τον μπουχό της Κουμουνδούρου, του Μοσχάτου και της Χ. Τρικούπη. Αναπνέουμε ολίγον, παιρνουμε βαθά εισπνοή.
    ΑΡΔΟΥΝΙΟΣ
    απάντηση170