από metereologos.gr
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
 
 

Το επταήμερο του Διόδωρου

Το επταήμερο του Διόδωρου
Για κάποιες εικόνες, οι λεζάντες είναι άχρηστες erga omnes
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Cannabis virginea

Είναι δυσκολότερα τα πράγματα από όσο τα φανταζόμουν: για να παραχθεί ηλειακή ιατρική κάνναβη εξαιρετικής ποιότητας - που να παίρνει ο γιατρός και του αρρώστου να μη δίνει - πρέπει, λέει, να ποτίζουμε τα δενδρύλλια με αίμα ταύρου ανακατεμένο με σκουριά. Απίστευτο και όμως αληθινό, ημερολόγιό μου: αίμα με σκουριά.

Πρόκειται για την περίφημη Cannabis Sanguinis που την ξέρουν μόνο οι ηλείοι παραγωγοί και οι connaisseurs γιατροί με μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
˜
Μάλιστα, αν το αίμα είναι από νεογέννητο μοσχάρι ή από έμβρυο μοσχαριού, τότε η παραγωγή είναι ανυπέρβλητη: Cannabis Virginea ονομάζεται αυτή η μοναδική ποιότητα, κατά το αντίστοιχο των Charta Virginea, των «εμβρυογενών περγαμηνών» - αυτών δηλαδή που τις έφτιαχναν από τον αμνιακό σάκο και το δέρμα των νεογέννητων μοσχαριών.
˜
Στα ιδιωτικά θεραπευτήρια πολυτελείας, το ιατρικό κανναβούρι, το ποτισμένο με αίμα ταύρου και σκουριά, δεν θα το πίνουν με νερό αλλά με ουγγρικό Egri Bikaver, με «Αίμα ταύρου του Εγκερ» - το περίφημο κρασί που έπιναν οι ούγγροι στρατιώτες για να αντιμετωπίσουν τους γενίτσαρους του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς όταν είχε εκστρατεύσει εναντίον της Βιέννης. Και το συνόδευαν με οθωμανικά μισοφέγγαρα βέβαια, αυτά που εμείς σήμερα λέμε «κρουασάν».

Οπότε μπορεί κανείς να θεραπεύεται με Cannabis Sanguinis και κρουασάν - τα σιροπιαστά γλυκά είναι λιγότερο αποτελεσματικά.
˜
Και όπως μόνο στα ανάκτορα βασιλέων και αυτοκρατόρων μπορούσαν να χρησιμοποιούν τις «εμβρυογενείς περγαμηνές» για να σφραγίζουν οι άρχοντες τις διαταγές και τους νόμους για τους φόρους, έτσι βεβαίως και στο Μαξίμου μόνο Cannabis Virginea θα χρησιμοποιείται για παυσίπονο - μετά την ανάγνωση δημοσκοπήσεων, πρωτίστως.Ilindenska Makedonija


Θα τους χρειαστεί οπωσδήποτε διότι δεν πάνε καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση, ημερολόγιό μου: 39% ΝΔ - 20% ΣΥΡΙΖΑ, 19 μονάδες υπέρ της ΝΔ δίνει πρόσφατη δημοσκόπηση της Public Issue.

Ομως για εμάς τους υπόλοιπους το θέμα δεν είναι αυτό - το θέμα είναι ότι ο δημοφιλέστερος έλλην πολιτικός ηγέτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει 45% θετικές γνώμες και 53% αρνητικές - ήτοι το ισοζύγιο δημοτικότητάς του είναι αρνητικό, -8%. Δεύτερη δημοφιλέστερη η κεντροαριστερή κορόνα μας, η Φώφη,  με 41% θετικές και 53% αρνητικές - ξανά αρνητικό ισοζύγιο, -12%. Για να μην τα πολυλογώ, ο Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος από το τέλος (+25% / -74%, δημοφιλέστερος μόνο από τον συνεταίρο του Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο) με αρνητικό ισοζύγιο -50%.

Αυτοί οι αριθμοί μου φαίνεται είναι χειρότεροι και από το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών και από το δημοσιονομικό έλλειμμα. Γιατί δείχνουν πολιτικό έλλειμμα που δεν μπορούν να το καλύψουν ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, SSM - ούτε καν FIFA ή UNESCO.

Ελλειμμα που μας οδήγησε στη χρεοκοπία στην 8χρονη κρίση - στην 30χρονη σχεδόν περιπέτεια με το όνομα: Ilindenska Republika Makedonija είναι η νέα πρόταση στο τραπέζι.
«Μακεδονία του Προφήτη Ηλία»; Σαν να λέγαμε εμείς «Ελληνική Δημοκρατία Αγίας Λαύρας»; Ή απλώς «Μακεδονία του Ηλία», σαν να λέγαμε εμείς «Ελλάδα Λαύρας»; Ή «Αγία Μακεδονία του Ηλία», όπως λένε οι Ρώσοι «Αγία Πετρούπολη»;
˜
Αυτό που με νοιάζει εμένα είναι να μην εννοούν «Μακεδονία Ηλείας» - όπως λέμε Λεχαινά Ηλείας, Νεοχώρι Ηλείας, Ανδραβίδα Ηλείας - δεν το δεχόμαστε, δεν υπογράφουμε.
Είναι κομπίνα, ημερολόγιό μου: για να παρουσιάζουν στα νοσοκομεία του Αμστερνταμ την ιατρική κάνναβή τους σαν δική μας, όπως κάνουν οι Καλαματιανοί. Δεν φτάνει που όσες επιχειρήσεις της Μακεδονίας δεν έχουν ήδη μετακομίσει στη Βουλγαρία θα πάνε στον Αϊ-Λια μόλις ενταχθεί στην Ενωση, οι Σλαβομακεδόνες θέλουν να μας πάρουν και τη φούντα μας - δεν θα το επιτρέψουμε, τελεία και παύλα, μολών λαβέ.
˜
Αν λοιπόν δεν εννοούν «Μακεδονία Ηλείας», ας τελειώνουμε επιτέλους με το πρόβλημα του «ονόματος», ημερολόγιό μου. Διότι όταν οι έλληνες πολιτικοί υποστηρίζουν «όταν λέμε ονομασία erga omnes, στο omnes περιλαμβάνεστε και εσείς!», τότε πια παίρνει οντολογικές διαστάσεις το πρόβλημα: Καταργείται η αυτοσυνείδησή σου, πρέπει να έχεις τη συνείδηση που έχουν οι άλλοι για σένα.

Αλλά τότε θα γινόσουν «άλλος» - και αυτό είναι η πλήρης αλλοτρίωση, πλήρης αποξένωση. Αυτό δεν μπορεί ποτέ να γίνει συνειδητά μέσω απόφασης. Οπως δεν μπορεί ο γνωστός  «κουρέας του Ράσελ» να απαντήσει στο γνωστό πρόβλημα: όντας ο μοναδικός κουρέας του χωριού, ανήκει στο σύνολο αυτών που κουρεύονται μόνοι τους ή αυτών που κουρεύει ο κουρέας του χωριού;Ο Λένιν του Ποδέμος


Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ημερολόγιό μου, γιατί τα πράγματα πάνε κατά διαόλου, γιατί κανένας από τους πολιτικούς ηγέτες μας δεν έχει θετικό ισοζύγιο εκτίμησης από τους ψηφοφόρους: αντί να κυβερνούν, καταπιάνονται με άλυτα φιλοσοφικά προβλήματα, σαν συνδαιτυμόνες πλατωνικού συμποσίου.
˜
Καμιά σχέση με τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια Ιγκλέσιας - Ιρένε των συντρόφων Ποδέμος στην Ισπανία: αγόρασαν βίλα με πισίνα αξίας 540.000 ευρώ και ξεσηκώθηκε μέγας σάλος. Αδίκως - μήπως ο Λένιν δεν ταξίδευε πρώτη θέση με τα τρένα διότι αγωνιζόταν όλοι οι προλετάριοι να μπορούν να κάνουν το ίδιο;

Ο Ιγκλέσιας θέλει όλοι να έχουμε πισίνες και έδωσε το καλό παράδειγμα. Αν εμείς δεν καταφέρνουμε να τον μιμηθούμε, τι φταίει αυτός;
˜
Το έχουν δυσκολέψει πολύ το πράγμα, όμως: τρία μέτρα φράχτη γύρω από το χωράφι, τρία μέτρα τάφρο γύρω του, κάμερες ασφαλείας στην περίφραξη που θα δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, ανιχνευτές κίνησης, συναγερμός και περιπολία από σεκιουριτάδες - αυτά προβλέπουν οι κανονισμοί για όσους καλλιεργούμε ιατρική κάνναβη. Ευνοούν τα μονοπώλια, θέλουν να μας πετάξουν έξω εμάς τους μικρούς παραγωγούς.
˜
Πρέπει να συνεταιριστούμε, το λέει και ο Γιάννης Δραγασάκης. Εβαλα λοιπόν αγγελία στις τοπικές εφημερίδες. Λακωνική: «Ζητείται Συνεταίρος για Φυτεία Cannabis Sanguinis».
Οποιος καταλάβει και απαντήσει θα πει ότι ξέρει - και τέτοιον χρειάζομαι.γραμματοκιβώτιο
diodorus@tovima.grΣε πόσα τέρμινα θα διαπιστώσουμε και ότι una faccia, una colotuba;
STAURO, MESSINA

nnn

Μετά το διάγγελμα-παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ υποψιάζομαι ότι - δυστυχώς - δικαστές υπάρχουν πλέον μόνο στο Βερολίνο.
ΖΕΥΞΙΟΣ, ΠΑΤΡΑ

nnn

Σοσιαλδημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπα... μάλλον δύναμη αστικού εκσυγχρονισμού και φιλελεύθερου προσανατολισμού. Δρομολογεί απορρόφηση πολυδάπανων δημοσίων δομών από άλλες, πιο ευέλικτες. Π.χ., της δικαστικής λειτουργίας από το πρωθυπουργικό γραφείο.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ

nnn

«Συσσωρευμένα ύδατα» ακούω συχνά να εκφωνούν μετεωρολόγοι και δημοσιογράφοι - δεν ξέρουν ότι το νερό δεν μπορεί να γίνει σωρός;
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΠΑΝΙΔΑΣ, ΓΛΥΦΑΔΑ

nnn

«Εκείνη τη νύχτα σωπαίναν οι λύκοι, γιατί ουρλιάζαν οι άνθρωποι» (Μ. Λουντέμης, Οδός Αβύσσου αριθμός 0). Μου 'ρθε στον νου, καθώς έβλεπα στην τηλεόραση τις φρικιαστικές εικόνες καμένων παιδιών από τη Γάζα.
ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΘΗΝΑ

nnn

Φυσικά υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα - και παρά τις γνωστές συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις, μάλλον δεν λιγοστεύουν.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΑΣΤΟΥΝΗ

nnn

Την Κυριακή κάτι δεν πήγε καλά με το γραμματοκιβώτιο στην έντυπη έκδοση.
Καλούς κήπους, Καλές κάνναβες!!!
Γ. Κ., ΕΥΒΟΙΑ
Απάντηση Διόδωρου: ΔΕΗ και ΕΛΤΑ δεν ευθύνονται· λόγω δικού μου σφάλματος, την περασμένη Κυριακή στη μισή Ελλάδα ο ταχυδρόμος μοίρασε ξανά την αλληλογραφία της προπερασμένης εβδομάδας.

nnn

Δεν γνωρίζω αν η στροφή στην ηθοποιία είναι μόνιμη, αλλά κάποιος να του πει πως εκτός από το Oscar α' ανδρικού ρόλου, υπάρχουν και τα χρυσά βατόμουρα.
ΠΑΝΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΕΝΤΑΥΘΑ

nnn

Ασε την Πελοπόννησο κι ανέβα στην Κυψέλη, / η πιάτσα σε αναζητά, έλα να δεις τι θέλει!
Γ. ΚΟΚ., ΕΝΤΑΥΘΑ

nnn

Φορολόγηση των έξυπνων κινητών από την κυβέρνηση που ψήφισαν οι ηλίθιοι κάτοχοί τους...
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Gallop polls | 24/05/2018 13:25
  The popularity/vote preference numbers may be interpreted in an unconventional way . For example, Mr. Tsipras is unpopular - in the survey -74% - and Mr. Mitsotakis is popular. So Mr. Thipras is -p, not popular, and Mr. Mitsotakis is p, popular. Now, since Mr. Tsipras is -p, he is the one that took the unpopular steps in terms of reforms. If the reforms were popular they would be very easy to do, by definition reforms must be unpopular since they are not the current regime. Therefore -p, Mr. Tsipras is the only one with credibility to implement reforms.
  unsigned
  απάντηση13
   
   
  ΣΥΓΧΩΡΗΤΕΟΙ... ! | 21/05/2018 10:12
  Ούτε ο Τσιπρας είπε ένα εκσκιούσμι για την αυταπάτη του ούτε και ο Διόδωρος είπε ένα σόρι για το λάθος του. Με το μπαρδόν δηλαδή, αλλά αυτο ήθελα να πω.
  Αβαδαίος Αβαδαιόπουλος, ΟΧΙ ΑΘΗΝΑ.
  απάντηση92