Σήμερα θα σας περιγράψω πώς ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε (κάνοντας πλάκα) να… πνίξει τη σύζυγό του Μαρέβα, ποιος έφταιγε που ξέχασε το διαβατήριό του και πώς τελικά έφθασε το διαβατήριό του στην Αλεξανδρούπολη αεροπορικώς. Ολα άρχισαν μετά τη δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου.
nnn
Ο κ. Μητσοτάκης, όπως μου το αφηγήθηκε στενός συνεργάτης του, επρόκειτο να αναχωρήσει για τους Κήπους του Εβρου και από εκεί να εισέλθει στην Τουρκία και εν συνεχεία να ταξιδέψει με πλοιάριο στην Ιμβρο. Ξαφνικά θυμήθηκε ότι δεν είχε μαζί του ούτε διαβατήριο ούτε ταυτότητα. Στην αρχή επιχείρησε να ανακαλύψει τον ένοχο για το γεγονός ότι ξέχασε το διαβατήριό του: «Εσύ φταις» είπε με χιούμορ στη Μαρέβα και την άρπαξε από τον λαιμό, δίνοντας ταυτόχρονα εντολή στον προσωπικό του φωτογράφο Δημήτρη Παπαμήτσο (ή αλλιώς, όπως τον ονομάζουν, «η σκιά του προέδρου») να απαθανατίσει τη στιγμή και κατόπιν να ανεβάσει τη φωτογραφία στο Διαδίκτυο: «Εγώ φταίω; Τι είναι αυτά που λες; Εγώ δεν ξέχασα το διαβατήριό μου, το πήρα. Εσύ φταις» του είπε η ατρόμητη Μαρέβα, μόλις απελευθερώθηκε από το σφιχταγκάλιασμα του συζύγου της. Γέλασαν και οι δύο, αλλά ο κ. Μητσοτάκης ήθελε οπωσδήποτε το διαβατήριό του, γιατί θα ταξίδευε αργότερα και στη Σόφια, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Και τότε αποφάσισε να… διαπραγματευτεί.
nnn
Επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και ρώτησε εάν μπορεί να εισέλθει στην Τουρκία επιδεικνύοντας μόνον τη… βουλευτική του ταυτότητα (την είχε μαζί του). Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Εξωτερικών μόλις άκουσαν το αίτημα του κ. Μητσοτάκη έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση, επειδή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθειά τους. Του είπαν «αφήστε το πάνω μας, κύριε πρόεδρε» και ότι θα συνεννοηθούν με τις τουρκικές Αρχές. Εν συνεχεία τι έγινε; Ρώτησα. «Ο Μητσοτάκης έγινε από τον θυμό του Τούρκος» μου είπε. Ιδού λοιπόν η συνέχεια…
nnn
«Χαθήκαμε στην τουρκική γραφειοκρατία και δεν βρίσκαμε άκρη. Εως εκείνη την ώρα δεν είχαμε εισέλθει σε τουρκικό έδαφος και απορώ γιατί γράφτηκε κάτι τέτοιο» μου είπαν οι συνεργάτες τού προέδρου. Ειδοποίησαν λοιπόν το γραφείο του στην Αθήνα και ζήτησαν να τους αποσταλεί επειγόντως και αεροπορικώς (με την Aegean) και το διαβατήριο και η ταυτότητα του προέδρου, όπερ και εγένετο. Ετσι η Μαρέβα γλίτωσε το… πνίξιμο.
nnn
Τώρα τι νομίζετε ότι έκανε εντύπωση στον κ. Μητσοτάκη στην Ιμβρο; Οτι συνάντησε συνταξιούχους που κατηγορούσαν τον κ. Τσίπρα επειδή έκοψε συντάξεις. Και τον ρωτούσαν εάν –όταν και όποτε γίνει κυβέρνηση –θα κόψει και αυτός συντάξεις. «Θα βάλω φρένο στο κόψιμο των συντάξεων», τους διαβεβαίωνε χτυπώντας τους φιλικά στην πλάτη. Και τι νομίζετε ότι ενθουσίασε περισσότερο τη Μαρέβα στην Ιμβρο και συγκεκριμένα στο χωριό Σχοινούδι; Η Τουρκάλα η οποία είχε έναν πανάρχαιο αργαλειό με τον οποίο έφτιαχνε χαλί. Βεβαίως τα χαλιά στο Σχοινούδι τα έφτιαχναν στο παρελθόν Ελληνίδες. Η Μαρέβα αμέσως κατάλαβε τι της είχαν πει οι Ελληνίδες μόλις πάτησε το πόδι της στην Ιμβρο: «Αν δεν πας στο Σχοινούδι δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς άδειασαν την Ιμβρο από τους Ελληνες» της είπαν και είχαν δίκιο. Να σημειώσω ότι το χωριό αυτό είχε παλαιότερα 2.500 Ελληνες. Σήμερα μόλις 35.


Τα «μαργαριτάρια» του Ευκλείδη

Οταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραχωρεί συνεντεύξεις σε εφημερίδες του εξωτερικού πρέπει να είναι πιο χαλαρός γιατί του ξεφεύγουν… μαργαριτάρια. Μιλώντας λοιπόν στη γερμανική FAZ παραδέχθηκε ότι «για να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα επιβαρύναμε υπέρ το δέον τμήματα της κοινωνίας. Τώρα όμως δημιουργούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μειώσουμε τα βάρη στα εν λόγω τμήματα της κοινωνίας». Σε ελεύθερη μετάφραση είπε πως για να πιάσουμε την τελευταία διετία πλεόνασμα 10 δισ. υψηλότερο από αυτό που ζητούσαν οι δανειστές «τσακίσαμε» με τους φόρους νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά τώρα έχουμε τα περιθώρια και κάποια στιγμή στο μέλλον θα περιορίσουμε τις αδικίες. Και συνέχισε δριμύτερος: «Γενικά όμως η φορολογία δεν είναι υπερβολικά υψηλή» υποστήριξε ο υπουργός ο οποίος (για να την κάνει υπερβολικά υψηλή) έχει νομοθετήσει τη μείωση του αφορολογήτου από τον Ιανουάριο του 2020.


Η Φουρέιρα στη… Βουλή

Ενα μεγάλο θέμα συζήτησης που απασχόλησε την κυπριακή Βουλή ήταν, όπως με πληροφορούν, η… Eurovision. Στο καφενείο της Βουλής η Φουρέιρα (και όχι οι προκλήσεις των Τούρκων) μονοπώλησε το ενδιαφέρον των κύπριων βουλευτών. Λέτε να την καλέσουν και αυτήν για να την τιμήσουν; Εδώ ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής τίμησε τον… Ντάνο του «Survivor» δίνοντάς του και πλακέτα. Δεν θα τιμήσουν, έλεγαν, τη Φουρέιρα που έφερε στην Κύπρο τη δεύτερη θέση του ευρωπαϊκού αυτού διαγωνισμού τραγουδιού;


Παναγόπουλος εναντίον Τόσκα

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Νίκος Τόσκας (υπουργός Προστασίας του Πολίτη) ασχολείται με την… αναχαίτιση των πιέσεων που λέει πως δέχεται. Στο γραφείο του, λένε οι συνεργάτες του, έχει φτάσει επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλου επειδή του αφαιρείται ο φρουρός. Θυμίζω, πάντως, ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού το 2010 κατά τη διάρκεια πανεργατικού συλλαλητηρίου. Τώρα στην επιστολή του επικαλείται διάφορα απειλητικά μηνύματα εναντίον του σε περίεργες ιστοσελίδες και θέτει την ΕΛ.ΑΣ. προ των ευθυνών της σε περίπτωση που του συμβεί κάτι.

Το νέο βιντεάκι του Τσίπρα

Με το ίδιο μότο «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», το πρωθυπουργικό γραφείο συνεχίζει να φτιάχνει βιντεάκια με τα κυβερνητικό έργο, με πρωταγωνιστή (ποιον άλλο;) τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτή τη φορά διαφημίζουν τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με ξένους ηγέτες, όπως τους Ομπάμα, Μακρόν κ.α. ( αλλά τον Ερντογάν τον… απέκρυψε) που επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και κάποια πλάνα από την παρουσία του κ. Τσίπρα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Στο βιντεάκι (της προσωπικής σκηνοθέτριάς του Ζωής Χαλιδιά) εμφανίζεται και ένα κόκκινο χαλί που στρώνεται με μια απότομη κίνηση καθώς και η καθαρίστρια του Μαξίμου με την ηλεκτρική σκούπα που το… καθαρίζει. Ο κ. Τσίπρας είναι με άσπρο πουκάμισο (με σηκωμένα τα μανίκια) μπροστά σ΄ένα lap top και ομιλεί συνεχώς στο τηλέφωνο: «Τώρα πια μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται. Από τις θυσίες των πολλών, περνάμε στις ανάγκες, στο δίκιο των πολλών και στα δικαιώματα για όλους. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», λέει κοιτώντας την κάμερα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Το καλάθι που μέτρησε στην Ίμβρο

Να επανέλθω όμως στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ίμβρο, όπου δεν έλειψαν και οι στιγμές χαλάρωσης. Για παράδειγμα, το μπάσκετ που έπαιξε με πιτσιρίκους του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων. Συγκεκριμένα: Οι μαθητές και μαθήτριες υποδέχθηκαν το ζεύγος Μητσοτάκη με παιδικά τραγούδια. Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπιασε κουβέντα με τα παιδιά. Στο γήπεδο μπάσκετ, βρήκε την ευκαιρία να εκτελέσει μερικά σουτ στο καλάθι με άψογο στιλ, ομολογουμένως.

HeliosPlus