Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που έχει πιστό κυβερνητικό εταίρο τον Πάνο Καμμένο, βρήκε το θάρρος να χαρακτηρίσει στη Βουλή «βαθιά συντηρητικό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ερεθίστηκε το αριστερό τμήμα της συνείδησης του κ. Πρωθυπουργού από την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει συντεταγμένα τη διάταξη του νομοσχεδίου που δίνει το δικαίωμα αναδοχής παιδιών και στα ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Δύσκολο θέμα, για μια χώρα μάλιστα εντελώς απαράσκευη σε δομές επιστημονικές ικανές να υποστηρίξουν τέτοια εγχειρήματα. Το ζήτημα της αναδοχής δεν είναι νομίζω υπόθεση δικαιωμάτων, ισότητας και δημοκρατίας, όπως κυρίως παρουσιάστηκε. Οτι δηλαδή και τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα.
Το επιστημονικό ερώτημα είναι αν η παρουσία του ενός μόνο φύλου στην οικογένεια αντιστρατεύεται την έγκαιρη συνειδητοποίηση από τα παιδιά της ύπαρξης και των διαφορών των δύο φύλων. Κάτι απολύτως απαραίτητο για τη δημιουργία μιας ισορροπημένης ψυχοδομής, ασχέτως με το τι θα γίνει κάποιος μεγαλώνοντας, ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος. Αυτό που είναι το πυρηνικό θέμα για την αναδοχή, την υιοθεσία ή και την τεκνοποιία των ομοφυλοφίλων εννοείται ότι δεν συζητήθηκε καθόλου. Ως γνησίως καθυστερημένη χώρα, πολιτικοποιήσαμε ένα ζήτημα που αφορά κυρίως τους επιστήμονες και όλοι μαζί, βαθιά προκατειλημμένοι βουλευτές, προοδευτικοί του γλυκού νερού και η, ως συνήθως σαστισμένη σε τέτοιες περιπτώσεις, συντηρητική παράταξη, εκφώνησαν λόγους κατώτερους των περιστάσεων. Ακόμα μία φορά αναδείχθηκε κορυφαίος, με τα χαρίσματα αιλουροειδούς που διαθέτει, ο κ. Τσίπρας. Επιτέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή με αδικαιολόγητη σφοδρότητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με λόγια κενά περιεχομένου. Ηταν μία ακόμα παράσταση στο πλαίσιο του κορυφαίου δράματος «εμείς και οι άλλοι», «το απόλυτο καλό εναντίον του απόλυτου κακού», «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν».
Λησμονώντας ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που του παρέχει τη δεδηλωμένη υπάρχει και ο βουλευτής Κ. Κατσίκης, ο οποίος πριν από λίγο είχε δώσει ρεσιτάλ ομοφοβίας παρομοιάζοντας την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία(!), ο κ. Πρωθυπουργός κατασπάραξε τους αντιδραστικούς: «…πολλές φορές φλερτάρουν με τον ακροδεξιό λαϊκισμό, αρέσκονται να αναπαράγουν αναχρονιστικά στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα, τους τρέφει το μίσος για αυτόν που είναι διαφορετικός». Μιλούσε στο Κοινοβούλιο, από όπου απουσίαζαν, κρυπτόμενα, στελέχη του δικού του κόμματος και των συνεταίρων του στην κυβέρνηση, ενώ επιφανείς των «κακών», όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ολγα Κεφαλογιάννη ή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχαν ψηφίσει την επίμαχη διάταξη.
Γίνεται πολλή συζήτηση τελευταία για τη «σοσιαλδημοκρατικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ. Τη βρίσκω άχρηστη για το μέλλον της χώρας, όσο υποπίπτουν στη θλιβερή πρακτική της δημαγωγίας, απαραίτητης μόνο για την κομματοκρατία, τον κρατισμό και το πελατειακό κράτος που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ