από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Δεν φταίει πάντα «ο κακός μας ο καιρός»

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία είναι ανοχύρωτες στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η σημερινή καταιγίδα αποκάλυψε, για μια ακόμη φορά, τις μεγάλες αδυναμίες της πόλης στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όταν τα τελευταία αντιπλημμυρικά έργα δημοπρατήθηκαν το 2011 από την τότε κυβέρνηση και επτά χρόνια μετά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία πέρασε η αρμοδιότητα, δεν δημοπράτησε ούτε ένα, ενώ οι μελέτες και οι πόροι υπήρχαν, είναι αναμενόμενο τα προβλήματα των τελευταίων ημερών.

Όταν οι κυβερνήσεις μετά το 2012 δεν ολοκλήρωσαν ακόμη την κατασκευή του δεύτερου κλάδου τού κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, πού δημοπρατήθηκε το 2011 και έπρεπε να τελειώσει το 2014, τότε συνεχώς θα έχουμε υπερχειλίσεις του αποχετευτικού δικτύου στο κέντρο της πόλης και στην δυτική Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των αστικών λυμάτων θα βγαίνει στους δρόμους της πόλης και θα ρυπαίνουν τον Θερμαϊκό.

Όταν η Περιφέρεια, πού είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό των φρεατίων, εκτός του κέντρου της πόλης, αναλίσκεται μόνο σε συσκέψεις και βαρύγδουπες δηλώσεις για πλήρη ετοιμότητα, τότε η πόλη θα ζει συνεχείς καταστροφές, θα κινδυνεύουν ζωές και θα υφίστανται οικονομικές ζημιές οι επαγγελματίες.

Όταν η ΕΥΑΘ αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της για τον καθαρισμό των φρεατίων στο κέντρο της πόλης και αδρανεί επί χρόνια μαζί με την κυβέρνηση για την κατασκευή του έργου της επέκτασης του διυλιστηρίου νερού, τότε οι πλημμύρες και οι διακοπές νερού θα είναι η καθημερινότητά μας.

Όταν οι δήμαρχοι δεν απαιτούν, από τους παραπάνω φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χρεώνονται πάντα στον "Κακό μας τον καιρό" όλα τα προβλήματα και δεν φροντίζουν για την έγκαιρη αποκομιδή των σκουπιδιών, ειδικά όταν προβλέπεται καταιγίδα, τότε μπορούμε να καταλάβουμε, ότι με μια καταιγίδα, όπως της Μάνδρας στην Αττική, τι τραγωδία θα ζήσουμε…
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  To ΠΑΣΟΚ, το κόμμα σας | 11/05/2018 10:43
  κυβέρνησε καθ΄όλην την δεκαετία του ΄80 συν την οκταετία Σημίτη. Γιατί δεν κατασκευάσθηκαν τα αντιπλυμμιρικά έργα της Θεσσαλονίκης και σε άλλα πολλά μέρη; Μην επιρρίπτουμε τις ευθύνες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επειδή περιήλθε σε εκπροσώπους της ΝΔ, οι οποίοι φυσικά και έχουν τις δικές ευθύνες.
  Ηλέκτωρ
  απάντηση86
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων