Κανονικά, κάποιον που προσπαθώντας να περιγράψει την τρικυμιώδη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γράφει μεταξύ άλλων ότι χαρακτηρίζεται «από καθόδους σε αυταπάτες και εφόδους στον ουρανό»(!) τον παραδίδεις στους σατιριστές. Αλλά όταν παραληρεί μιλώντας για τους συναδέλφους του στα «ΝΕΑ», στο «ΒΗΜΑ» και στα υπόλοιπα μέσα του ομίλου χαρακτηρίζοντάς τους «όχι απλώς σκουπιδότοπο, αλλά συστοιχία χημικού και βιολογικού πολέμου… πυροβολαρχία θανάτου της ενημέρωσης», ντρέπεσαι βαθιά που δεν ντρέπεται να κατηγορεί τους άλλους για αυτά που βαραίνουν τη δική του καριέρα.

Ο κ. Θ. Καρτερός, παλαίμαχος κομμουνιστής, διευθυντής τη δεκαετία του ’90 του «Ριζοσπάστη», διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού σήμερα, έχει ασκηθεί στην πιο σκληρή, αποτρόπαια μορφή τής κατ’ εντολήν δημοσιογραφίας. Εχει διδαχθεί και έχει διδάξει ότι η αλήθεια είναι μία και εκπορεύεται από το κομματικό ιερατείο. Ταλαντούχος στον χειρισμό της γλώσσας, καθώς εμπλέκει στοιχεία ελεγχόμενου λυρισμού στην ξύλινη αριστερή φρασεολογία των καθοδηγητών, είναι με τον δικό του τρόπο ένας μοναδικός προπαγανδιστής. Ιδανικός να τυφλώνει και να φανατίζει. Μετρ στο να μεγεθύνει το δευτερεύον και να αποκρύπτει το κύριο, να γράφει την ίδια ώρα συγκεχυμένα και γενικόλογα πολιτικά και ακαριαία συναισθηματικά ώστε να παρασύρει.
Στον χειμαρρώδη λίβελό του, που ανάρτησε στο fb και δημοσίευσε στην «ΑΥΓΗ», δεν αφιερώνει ούτε μία παράγραφο, δεν ξοδεύει ούτε ένα επιχείρημα για το αν έχει δίκιο ή άδικο ο Β. Μαρινάκης όταν ζητεί να σεβαστεί η πολιτεία το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμά του, το τεκμήριο αθωότητας. Οταν απαιτεί να μην τον διασύρουν τα non paper των υπογείων του Μαξίμου. Αλλά εδώ δεν υπολόγισε το τεκμήριο της ραδιενέργειας που προκλήθηκε το 1986 από την έκρηξη του Τσερνόμπιλ. Ο Θ. Καρτερός πρωταγωνίστησε τότε στην πιο επικίνδυνη και ανατριχιαστική προσπάθεια παραπληροφόρησης των πολιτών. Ο «Ριζοσπάστης» αρθρογραφούσε λυσσωδώς κατά της «κινδυνολογίας», προέτρεπε τους καταναλωτές να τρώνε άφοβα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και απέδιδε τον «θόρυβο» στους εχθρούς της Σοβιετικής Ενωσης.
Σύμφωνα με την κρατούσα ανάλυση στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαρινάκης έχει χρισθεί αρχηγός όλων όσοι αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. «Το σύστημα Μαρινάκη», γράφει ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, «…με τους Θέμους, Αλαφούζους, Μητσοτάκηδες, θέλει να καθορίσει κατά τα δικά του συμφέροντα το αύριο της Ελλάδας». Με αυτόν τον «βαρύτατα ένοχο», και επιπλέον επικεφαλής του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ, γιατί συναντήθηκε άραγε ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο κ. Καρτερός; Τι άλλο αναζητούσαν εκτός από το να βρεθεί ο τρόπος να ενταχθούν τα μέσα ιδιοκτησίας Μαρινάκη στο δικό τους σύστημα της αγίας ομοουσίου ενημέρωσης;

Είτε ως κομματικός δημοσιογράφος είτε ως στέλεχος σε επιχειρηματίες που σήμερα λοιδορεί, ο Θ. Καρτερός προσπάθησε να φέρει βόλτα τη ζωή του. Ουδείς αναμάρτητος. Σήμερα όμως, με πατημένα τα εβδομήντα, εκπροσωπεί την εξουσία που καθορίζει τις ζωές άλλων… Οφείλει να επιδεικνύει μέτρο και ήθος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ