Η επικαιρότητα και τα έργα και οι ημέρες ημετέρων και εχθρών είναι όλο και πιο δυσοίωνα, αλλά και με ελπιδοφόρες εξαιρέσεις. Σε κάποιες από αυτές αναφέρομαι σήμερα:
•Θα αρχίσω με μια τεράστιας σημασίας πληροφορία πρώτα από τη δυσοίωνη πλευρά της. Οπως διάβασα στο εξαιρετικό ΒΗΜΑ-Science, «καθώς ο πλανήτης μας θα υπερθερμαίνεται, η Μεσόγειος μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα θα έχει γίνει πραγματικό hot-spot». Και αμέσως μετά το ευχάριστο: «Ομως, χάρη στο σταθερό ραντεβού μας με τους καλοκαιρινούς ανέμους που χαϊδεύουν το Αιγαίο, θα γίνουμε ο δροσερότερος τουριστικός προορισμός της ευρύτερης περιοχής». Ο Θεός της Ελλάδας μεριμνά, θα ισχυρίζονταν κάποιοι. Και μαζί με εμάς και για τους τουρίστες που θα μας κατακλύζουν. Χαράς ευαγγέλια και για τους τουριστικούς επιχειρηματίες και για το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών.
•Τι πιο ευχάριστο για όλους η ανακοίνωση της Aegean για την αγορά 42 νέων αεροσκαφών. Τι νοιάζει εμάς τους μεμψίμοιρους και φθονερούς ο ταχύς πλουτισμός καπιταλιστών; Μας νοιάζει, και πολύ μάλιστα. Γιατί ταυτόχρονα γλιτώσαμε από τη σπάταλη κρατική Ολυμπιακή, τα απίθανα ελλείμματά της, τις απεργίες, τα άτακτα δρομολόγια. Αντί να πληρώνουμε βαρείς φόρους για αυτήν, το κράτος εισπράττει ουκ ολίγα και από τα κέρδη της ιδιωτικής εταιρείας.
•Γλίτωσε ελπίζω και η Εθνική Ασφαλιστική από τους δήθεν πολυεκατομμυριούχους ομογενείς Κάλαμος και Κουδούνη (φίλους του Τραμπ), που τελικά δεν είχαν να πληρώσουν ολόκληρο το τίμημα των 718,5 εκατ. ευρώ, παρά τις ανεπίτρεπτες διαβεβαιώσεις και πιέσεις αμερικανικής κυβέρνησης και πρεσβευτή Πάιατ. Ναυάγησε η εξαγορά και αναζητούνται νέοι ξένοι επενδυτές. Δυστυχώς η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιες επενδύσεις, δεν απαίτησε, ως όφειλε, εγγυητική επιστολή και έτσι αποφύγαμε μεν εμείς τους αφερέγγυους, αλλά έχασε η χώρα από μια κατάπτωση εγγυητικής επιστολής, που δεν απαίτησε η ευκολόπιστη(;) κυβέρνηση (Παπαχρήστος, «Τα Νέα», 31/3).
•Δίκτυο αρχιτεκτονικής οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι για 1 εκατομμύριο οικίες και επιχειρήσεις ως το 2022 ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Μαζί και ο Πρωθυπουργός, επαινώντας έτσι έμμεσα το μισητό για την Αριστερά μεγάλο ξένο κεφάλαιο. Ο ΟΤΕ δεσμεύθηκε και για υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς, ενώ τοποθετεί ήδη οπτικές ίνες παντού. Οι συνολικές επενδύσεις θα ανέλθουν σε 2 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζω ότι χάρη σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του «προοδευτικού» ΠαΣοΚ και λοιπών αριστερών δυνάμεων, ο σπάταλος κρατικός και βραδυκίνητος ΟΤΕ ιδιωτικοποιήθηκε, τον αγόρασαν Γερμανοί, εισέπραξε κάποια δισεκατομμύρια το Δημόσιο, εισπράττει τώρα και ουκ ολίγους φόρους. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι, όσοι πονούν τον τόπο και τους φορολογουμένους, ότι πριν για να βάλεις τηλέφωνο περνούσαν κάποιοι μήνες και χρειαζόσουν συχνά και πολιτικό μέσο για να το καταφέρεις.
ΥΓ.: Το πώς αντιλαμβάνεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την ελευθερία του Τύπου αποδόθηκε πριν από 180 σχεδόν χρόνια από τον ποιητή Αλέξανδρο Σούτσο (1803-1863) με τους ακόλουθους παροιμιώδεις πλέον στίχους του: «Είν’ ελεύθερος ο Τύπος φθάνει μόνο να μην βλάψεις / της Αρχής τους Υπαλλήλους / τους Κριτάς, τους Υπουργούς μας και των Υπουργών τους φίλους· / Είν’ ελεύθερος ο Τύπος, φθάνει μόνον να μη γράψεις».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ