Ταξιδευτής

Το πασχαλινό ταξίδι του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ (σκίτσο) στην υποσαχάρια Αφρική σε Τανζανία, Μαλάουι, Ζιμπάμπουε και Ζάμπια προκάλεσε πανδαιμόνιο στα social media. Τα περιπαιχτικά και σε πολλές περιπτώσεις ειρωνικά σχόλια ανάγκασαν τον υφυπουργό να «μπλοκάρει» πολλούς ακολούθους του στο twitter. Οι επαφές ενός κυβερνητικού αξιωματούχου σε απομακρυσμένες ελληνικές κοινότητες και η ανάδειξη των δραστηριοτήτων τής εκεί ομογένειας δεν θα έπρεπε να αποτελούν πεδίο αυστηρής κριτικής. Οταν όμως τονίζονται οι οικονομικές διαστάσεις του ταξιδιού με αναφορές όπως «την επιχειρηματική συνεργασία με τη Ζιμπάμπουε προωθεί ο κ. Κουίκ» χάνεται το μέτρο.

Εξόφθαλμη αποτυχία

Επανήλθε και δικαίως η ΝΔ στην παταγώδη αποτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Μετά την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που σημείωσε πρώτη ότι υποβλήθηκαν 34.000 αιτήσεις και στη ρύθμιση εντάχθηκαν μόνο 23 περιπτώσεις οφειλετών, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και ο τομεάρχης Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση στην οποία σημειώνουν ότι η αποτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού οφείλεται στη γραφειοκρατία.
Στις συζητήσεις τους μάλιστα σημειώνουν ότι περισσότερο στοιχίζει η λειτουργία της γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους απ’ ό,τι να… χαριζόταν ολόκληρο το χρέος αυτών που μπήκαν στη ρύθμιση.

Stop loss

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair αποφάσισε να μετακινήσει δύο αεροπλάνα της από τη βάση του «Ελ. Βενιζέλος» και τη βάση των Χανίων προς την αγορά της Γερμανίας. Η αιτιολογία ήταν οι υψηλές χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων αλλά στην ουσία ήταν η χαμηλή ανταποδοτικότητα αυτών των δύο πτήσεων εσωτερικού λόγω εποχικότητας. Βεβαίως, το ερώτημα της αγοράς παραμένει και δεν είναι άλλο από το γιατί η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε αυτή την κίνηση λίγο πριν από το ξεκίνημα της θερινής περιόδου και όχι μετά το πέρας της σεζόν.

Διαθεσιμότητα

Σε τρίμηνη διαθεσιμότητα τέθηκαν και πάλι οι εναπομείναντες 170 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής.ÜΤο γεγονός προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ καθώς δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα ούτε για την ιστορική εταιρεία ούτε για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.
Η εταιρεία υπολειτουργεί εδώκαι 6 χρόνια, διάστημα στο οποίο έχουν απομακρυνθεί μετο καθεστώς της εθελουσίας εξόδου 350 εργαζόμενοι.

ΟΤΕ από τα παλιά

Η ιστορία συνέβη σε φίλο της στήλης τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Ο συμπολίτης μας έχει συνδεδεμένο το τηλέφωνο του σπιτιού του (σύνδεση ΟΤΕ) με τον συναγερμό. Τη Μεγάλη Παρασκευή το τηλέφωνό του παθαίνει βλάβη. Εν όψει ταξιδιού εκτός Αττικής ειδοποιεί τον ΟΤΕ –μίλησε με εκπρόσωπο ύστερα από ατελείωτη αναμονή –και ο υπάλληλος αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα του είπε ότι θα το «περάσει στα επείγοντα». Από τότε ο συνδρομητής του ΟΤΕ έλαβε στο κινητό του τρία μηνύματα –τη Μεγάλη Παρασκευή, την Κυριακή του Πάσχα και την Τετάρτη 11 Απριλίου –με το ίδιο περιεχόμενο: «Οι τεχνικές υπηρεσίες εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης». Τελικά το μήνυμα ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη ήρθε την Πέμπτη 12 Απριλίου. Δηλαδή έξι ημέρες από την αναγγελία. Σαν να μην έφτανε αυτό, το πρώτο τηλέφωνο που έλαβε ο συνδρομητής μετά την αποκατάσταση ήταν από το τμήμα πωλήσεων του ΟΤΕ. Η συμπαθής υπάλληλος του έκανε μια προσφορά για την αναβάθμιση της γραμμής, αλλά την απάντηση νομίζω ότι τη μαντεύετε…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ