Ηταν, νομίζετε, στήριξη προς τον Πάνο Καμμένο αυτό που δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας ή το αντίθετο; Γιατί εάν επιχειρήσεις να δικαιολογήσεις τον υπουργό Αμυνας επειδή φορά συχνά στολή παραλλαγής λέγοντας πως δεν είναι… μπαλαρίνα, μάλλον ως στήριξη δεν μπορεί να εκληφθεί. Κι ας λέει ο βουλευτής ότι με αυτόν τον τρόπο τον στηρίζει. Αλλωστε είναι γνωστός ο τρόπος που ο κ. Βέττας «στηρίζει» γενικώς την κυβερνητική πολιτική…
nnn
Τις προάλλες είχε δηλώσει με καμάρι πως το πρόβλημα δεν είναι η υπερφορολόγηση, αλλά η… υποφορολόγηση, προκαλώντας τις αντιδράσεις των πάντων. Αυτή τη φορά μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι με αφορμή το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο, ο κ. Βέττας πέραν της στήριξης που προσέφερε (έτσι όπως προσέφερε) στον κ. Καμμένο, έφθασε στο σημείο να ξεστομίσει «πολεμοχαρείς» ατάκες του τύπου: «Η χώρα απάντησε με «μαγκιά» στους Τούρκους» ή «Οι σφαίρες έπεσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει… ξίδι». Το περίεργο είναι ότι ουδείς στην κυβέρνηση ασχολήθηκε με τον κ. Βέττα, παρά μόνον η αντιπολίτευση με κάποια ειρωνικά σχόλια, τη στιγμή που στο Twitter έγινε πάρτι.


Δικαιούται διακοπές ο Πρωθυπουργός;

Οπως κάθε άνθρωπος, έτσι και ο Πρωθυπουργός δικαιούται διακοπές. Το ερώτημα όμως είναι πόσο καιρό μπορεί να απουσιάσει από τα καθήκοντά του, την ώρα μάλιστα που οι εξωτερικοί κίνδυνοι ελλοχεύουν. Εως τώρα μόνον ένας πρωθυπουργός απουσίαζε σε διακοπές όσο καιρό ήθελε χωρίς να δώσει σε κανέναν εξηγήσεις. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά ο Ανδρέας είχε τον τρόπο και την εξυπνάδα να τις δικαιολογεί. Κάποτε ως «πρωτοβουλία των έξι ηγετών για την αποπυρηνικοποίηση του πλανήτη» βρέθηκε στην εξωτική Ιξπάτα του Μεξικού. Κάποτε με την απομάκρυνση των πυραύλων «Πέρσινγκ» και «Κρουζ» από την Ευρώπη βρέθηκε στην Ινδία (μαζί με την Ιντιρα Γκάντι). Και αν δεν γινόταν κάποια στιγμή ο φονικός σεισμός στην Καλαμάτα ουδείς θα είχε αντιληφθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου απουσίαζε τόσες ημέρες στο Μεξικό επιβαίνοντας στο σκάφος «Γκουανταλαχάρα» με τη μετέπειτα σύζυγό του Δήμητρα Λιάνη. Τώρα θα πείτε γιατί σας τα λέω όλα αυτά. Διότι τον δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας φαίνεται ότι ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας
nnn
Και η απόδειξη έρχεται από τη δήμαρχο της Τήλου Μαρία Αλιφέρη, η οποία συγκινημένη και κατενθουσιασμένη που γιόρτασε το Πάσχα με τον Αλέξη Τσίπρα και την οικογένειά του, δήλωσε πως ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν έμεινε τόσο πολύ στο νησί της! Οντως τόσο πολλές ημέρες διακοπές στην Τήλο ουδείς πρωθυπουργός έκανε.
Η θυσία του Κουίκ στην Αφρική

Και μια και ο λόγος για ειδικές αποστολές, θα πρέπει δώσουμε τα εύσημα στον (εξωκοινοβουλευτικό υπουργό των ΑΝΕΛ) Τέρενς Κουίκ που βρέθηκε άγιες μέρες (και τόσες ημέρες) στην Αφρική. Τέτοια θυσία. Αλλωστε γιόρτασε το Πάσχα (για να νιώσουν την κυβερνητική φροντίδα) με τόσους ομογενείς της Αφρικής και είχε σειρά επαφών με αφρικανούς υπουργούς, κάνοντας στην Αφρική γνωστό το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Α, να μην το ξεχάσω. Ο κ. Κουίκ στην προηγούμενη περιοδεία του στην Αφρική (γιατί ξανάκανε άλλη μία περιοδεία) είχε πάρει μαζί του κάτι μανικετόκουμπα με τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα μοίρασε σε αφρικανούς ηγέτες προβάλλοντας έτσι το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική».


Ο εφιάλτης του Βαρουφάκη

Ρωτήθηκε ο εκκεντρικός πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το τηλεοπτικό κανάλι ΤΡΤ World εάν θέλει να γίνει… πρωθυπουργός ώστε να εφαρμόσει ευκολότερα τις απόψεις του και ιδού τι απάντησε: «Ακούγεται σαν εφιάλτης το να γίνει κανείς πρωθυπουργός της Ελλάδας. Από την άλλη, είναι μια βρώμικη δουλειά που κάποιος πρέπει να την κάνει…».


«Μη μου θυμώνεις μάτια μου»

Στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Νίκου Κοτζιά ο σέρβος ομόλογός του, Ιβιτσα Ντάτσιτς, εισχώρησε ο… Γιώργος Νταλάρας (όχι ο ίδιος φυσικά, αλλά τα τραγούδια του). Την ώρα που οι δύο γευμάτιζαν, ξαφνικά ο Ιβιτσα Ντάτσιτς πήρε το μικρόφωνο και με τη συνοδεία ορχήστρας άρχισε να τραγουδά σε άπταιστα ελληνικά το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου». Ο κ. Κοτζιάς φανερά ενθουσιασμένος πήρε αγκαλιά τον Ιβιτσα Ντάτσιτς και άρχισε να τραγουδά μαζί του. Ο Σέρβος δεν αρκέστηκε στο ρεφρέν, αλλά είπε όλο το τραγούδι και έσπασε κι ένα… πιάτο. Ο κ. Κοτζιάς δεν άφησε πάντως την κίνησή του ασχολίαστη, προτρέποντάς τον «Σπάσ’ τα όλα».


Κουίζ

Ποιος μεγαλοσχήμων μπαινοβγαίνει τελευταίως στο Μαξίμου; Μαθαίνω μάλιστα ότι ο εν λόγω (γνωστός για τις πωλήσεις που κάνει) πούλησε μόλις προχθές έναν ολόκληρο τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο (αντί 7 εκατ. ευρώ) σε έναν ιδιοκτήτη αλυσίδας σουπερμάρκετ. Για κάποιον τηλεοπτικό αρραβώνα κάνουν λόγο στο Μαξίμου.


Και ο Παππάς καλλωπίζει τον κήπο του

Με απόφαση που αναρτήθηκε και στη «∆ιαύγεια», εγκρίθηκε το ποσό των 5.704 ευρώ προκειμένου το υπουργείο του Νίκου Παππά να καλύψει το κόστος για τη συντήρηση του περιβάλλοντος χώρου (κήπου) και ζαρντινιερών στον χώρο του υπουργείου για ένα έτος. Τι έγιναν τα κλαδευτήρια, ρε παιδιά;

HeliosPlus