ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφωνούν, ως γνωστόν, και για τα Θρησκευτικά. Και η διαφωνία τους αυτή έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά εάν διαφωνούν για τα Θρησκευτικά, σκεφτείτε τι θα συμβεί ανάμεσα σε αυτά τα δύο κόμματα με τη δεδηλωμένη πρόθεση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου (φωτογραφία) να αλλάξει όλα τα βιβλία της Ιστορίας. Στην πραγματικότητα ο υπουργός θέλει να ξαναγράψει την ελληνική ιστορία. Εκεί να δείτε διαφωνίες που θα υπάρξουν και μάχες αλληλοκατηγοριών στα χαρακώματα γιατί, όπως πληροφορούμαι, η αλλαγή της ελληνικής ιστορίας στα βιβλία θα αγγίξει ευαίσθητες χορδές των ΑΝΕΛ που θα αφορούν τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Εμφύλιο και θα φθάνουν έως τον Μέγα Αλέξανδρο και την (μεγαλειώδη πολιτιστική) εκστρατεία του.
nnn
Και μετά απ’ αυτό οι ΑΝΕΛ περνούν ξανά στην επίθεση, θέτοντας έναν νέο όρο στους συριζαίους «συντρόφους» τους στην κυβέρνηση. Και ο όρος αυτός αφορά το Σκοπιανό. Ζητούν συγκεκριμένα αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων σε περίπτωση που η συμφωνία έρθει στη Βουλή. Το δήλωσε ξεκάθαρα μιλώντας στα ραδιόφωνα ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ (πασοκογενής) Π. Σγουρίδης. Και το σημαντικότερο, έχουν αποφασίσει (εάν και όποτε έρθει η συμφωνία) όχι απλώς να παραμείνουν στην αίθουσα, αλλά και να καταψηφίσουν αυτή τη συμφωνία. Αν και (μεταξύ μας) πιστεύουν πως δεν πρόκειται να συμφωνήσουν οι δύο χώρες για το όνομα και για την αλλαγή του Συντάγματος. Τελικά το μόνο για το οποίο συμφωνούν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είναι η… κάθαρση! Των… αντιπάλων τους!


Οταν ένας διάδοχος αυτοπροσκαλείται

Σας έχω νέα για την πολυσυζητημένη επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα στην Αθήνα (πρώτοι από αυτή τη στήλη το έχετε πληροφορηθεί). Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ξέρετε ότι ο Κάρολος δεν προσκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, αλλά… αυτοπροσκλήθηκε. Δηλαδή ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να τον προσκαλέσει στην Ελλάδα (γιατί το ήθελε πολύ η Καμίλα) και ο βεβαίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν του χάλασε το χατίρι. Του έστειλε αμέσως την πρόσκληση, αυτός επίσης αμέσως την αποδέχθηκε και καθορίστηκε η ημερομηνία της επίσκεψης, η 9η Μαΐου. Στην Αθήνα ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα μείνει μόνο μία ημέρα και τις άλλες δύο συζητεί να επισκεφθεί το Ιόνιο και την Τήνο (για να προσκυνήσει τη Μεγαλόχαρη). Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Κάρολος θα επισκεφθεί το Αγιον Ορος. Ποια θέση όμως νομίζετε πως έχει στο αυστηρό πρωτόκολλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας ένας διάδοχος, έστω κι αν αυτός είναι του βρετανικού θρόνου;


Ο Πρόεδρος… ισοφαρίζει

Οχι σπουδαία, και για τον λόγο αυτόν ο κ. Παυλόπουλος δεν προτίθεται να του κάνει επίσημη υποδοχή. Θα του παραθέσει ωστόσο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό (έτσι, για να… ισοφαρίσει την κατάσταση). Και εδώ όμως υπάρχει παρασκήνιο. Εμαθα ότι τις προσκλήσεις στο δείπνο τις ετοιμάζει ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεννηματάς. Και στις προθέσεις του είναι να προσκαλέσει τον Πρωθυπουργό (μετά συντρόφου), τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μετά συζύγου), τον Πρόεδρο της Βουλής (μετά συζύγου), την πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα (και βρετανούς διπλωμάτες), υπουργούς, επιχειρηματίες (μετά συζύγων), το Λύκειο Ελληνίδων και μερικούς καλλιτέχνες (καθότι στα επίσημα δείπνα ο κ. Παυλόπουλος έχει καθιερώσει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα). Υπάρχει όμως μια ερώτηση προς την Προεδρία που περιμένει ακόμη απάντηση. Ποια είναι αυτή;


Ο Κάρολος θα συναντήσει τον Τέως;

Θα προσκληθεί ή όχι στο Προεδρικό Μέγαρο ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος, ως συγγενής του Καρόλου; Αν συμβεί κάτι τέτοιο, που δεν το πιστεύω, όπως καταλαβαίνετε θα τινάξει όλο το πρόγραμμα υποδοχής στον αέρα και το πρωτόκολλο. Διότι πώς θα δεχθούν για παράδειγμα ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Τέως;


Οι δύο μάγειρες του Πούτιν

Και κάτι ακόμη. Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχει καμία ειδοποίηση τι είδους φαγητό προτιμά ο Κάρολος και δεν έχει καμία πληροφορία εάν ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου συνηθίζει να φέρνει μαζί και το φαγητό του. Μάλιστα, από την Προεδρία της Δημοκρατίας με πληροφόρησαν ότι ουδείς ηγέτης έφερε μαζί του το φαγητό και οι πάντες αφέθηκαν στις γαστρονομικές ικανότητες των δύο σεφ του Προεδρικού. Με εξαίρεση τον Πούτιν. Δεν έφερε βεβαίως το φαγητό του στην Αθήνα, αλλά έφερε δύο ρώσους μάγειρες της δικής του εμπιστοσύνης (και έναν… δοκιμαστή φαγητών). Σε αντίθεση με τον Ομπάμα που δεν τον ενδιέφερε το φαγητό αλλά η… ασφάλειά του (έφερε μαζί του έναν ολόκληρο στρατό) και το ζεύγος Μακρόν που απήλαυσε την ελληνική κουζίνα.


Απαγόρευση διέλευσης στον Σκορπιό

Εως τώρα υπήρχε απαγορευτικό διέλευσης γύρω από τον Σκορπιό. Η διέλευση απαγορεύθηκε κατόπιν αιτήματος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δύο επίμαχα νησιά (ΜΥΚΗΝΑΙ) και για όσο διάστημα η οικογένεια του επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο ιδιόκτητο νησί του. Οι αποφάσεις του λιμενάρχη Λευκάδας, με τις οποίες απαγορεύεται η διέλευση στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ των νήσων Σκορπιού και Σκορπιδίου, ζητεί να ανακληθούν πάραυτα με εξώδικό του ο πλωτάρχης ε.α. ΠΝ Παναγιώτης Σταμάτης.

Μπακογιάννης υπουργός, αλλά στην Κύπρο

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι από τους πολιτικούς που παίζει στα δάχτυλά του τα social media. Τρολάρει, αλλά και τρολάρεται. Και τι δεν έχει γραφτεί για το πολιτικό του μέλλον. Ο,τι προορίζεται για Δήμαρχος Αθηναίων, ότι θέλει να γίνει Περιφερειάρχης Αττικής, ό,τι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη ΝΔ, ή υποψήφιος ευρωβουλευτής, ό,τι θα παραμείνει περιφερειάρχης και πολλά άλλα. Τον ρώτησα λοιπόν ευθέως τι απ΄όλα αυτά ισχύει. Και ιδού πώς τρολάρει πάλι τον εαυτό του; «Θέλω να γίνω υπουργός αλλά στην Κύπρο. Εχω τα παιδιά μου εκεί, έχω σπίτι, την έχω επισκεφθεί πολλές φορές, μπορώ να πάρω και την υπηκοότητα, αφού έχω την εθνότητα και το θεωρώ σοβαρό κράτος». Αλλά ο κ. Μπακογιάννης δεν έμεινε σ΄αυτό το αυτοτρολάρισμα (αν και το είπε πολύ σοβαρά, γνωρίζοντας ότι μας… δουλεύει όλους). Πρόσθεσε ακόμα ένα άλλο. Με αφορμή την είσοδο ενός νέου παίχτη στο ριάλιτι (που διεξάγεται στον Αγιο Δομίνικο) και της ομοιότητάς του με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδα ανέβασε τούτο στον προσωπικό του λογαριασμό: «Είναι προφανές ότι εγώ είμαι πιο τούμπανο»..


Ο Νταλάρας στο… Διάστημα

Ισως να μην το γνωρίζετε αλλά αυτή τη στιγμή τα τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα ταξιδεύουν στο διάστημα. Το αποκάλυψε ο Ρώσος κοσμοναύτης Σκάπλεροφ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του (από το διάστημα) με αφορμή την επίσημη έναρξη στη Μόσχα του Ετους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσία 2017-2018: «Γνώρισα το έργο του Γιώργου Νταλάρα από τον καλό μου φίλο Θανάση Αυγερινό. Από τότε παίρνω πάντα μαζί μου ελληνική μουσι8κή και τα τραγούδια του Νταλάρα», είπε ο Ρώσος κοσμοναύτης. Συγκεκριμένα ταξιδεύει στο Διάστημα και το σηματάκι του ΕΟΤ αλλά και τα τραγούδια του «Ελληνα Ορφέα Γ. Νταλάρα», όπως είπε.

Ο Πετρέλης στον Λευκό Οίκο με τη Μελάνια

Αν δεν συνέβη κάτι απρόοπτο ο τραγουδιστής Θάνος Πετρέλης («τα τραγούδια μου μιλούν μόνον για αγάπη»- όπως τα χαρακτηρίζει) θα πρέπει να βρέθηκε στον Λευκό Οίκο και να χαιρετούσε τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια στη δεξίωση που παρέθεσαν την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο πλανητάρχης του έστειλε μάλιστα και πρόσκληση την οποία ο τραγουδιστής την έδειξε (με καμάρι) σ΄όλον τον κόσμο από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Διαδίκτυο. Σουξέ του πάντως είναι το τραγούδι «Ωραία» και ένας στίχος της λέει: «Δεν έχω ξαναδεί μωρό μου πιο ωραία θα το ‘θελα πολύ να κάνουμε παρέα».

HeliosPlus