Προφανώς και ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος ή μεγαλοπαράγων που φέρεται ως παραβατικός τραμπούκος στα ελληνικά γήπεδα. Ναι, έχει εμφανιστεί κι άλλος με πιστόλι, και μάλιστα κραδαίνοντάς το, πολλοί απείλησαν διαιτητές, εισέβαλαν σε αγωνιστικούς χώρους και σε αποδυτήρια, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν αντίπαλους παίκτες, ακόμη και να χειροδικήσουν εναντίον τους. Με ορισμένους δεν ασχολήθηκε καν η Δικαιοσύνη, κάποιοι έπεσαν στα μαλακά, λίγοι απομακρύνθηκαν από τα γήπεδα αφού υποτροπίασαν επανειλημμένως.
Είναι επίσης αληθές ότι ο ρωσοπόντιος επιχειρηματίας δεν είναι γέννημα-θρέμμα της κυβέρνησης, εμφανίστηκε την περασμένη δεκαετία στη Βόρεια Ελλάδα, σιγά-σιγά άρχισε να χτίζει επιχειρήσεις και επιρροή. Επί κυβέρνησης Σαμαρά, για παράδειγμα, αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ, τότε απέκτησε και για δεύτερη φορά την ελληνική ιθαγένεια. Την πρώτη την είχε «αποβάλει», κοινώς μας την επέστρεψε, καθώς επιθυμούσε να εκλεγεί βουλευτής στη ρωσική Δούμα. Οταν τέλειωσε με την πολιτική στη Μόσχα και επέστρεψε για μπίζνες στην Ελλάδα και έπρεπε να ανακτήσει την ιθαγένεια υπήρχε ένας μόνο τρόπος να του δοθεί: τιμής ένεκεν. Κάτι που θεσμοθετήθηκε για εξαιρετικές υπηρεσίες στο έθνος, παραχωρήθηκε στον κ. Σαββίδη για να αγοράσει τη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία!

Ελα όμως που, παρ’ όλα αυτά, με τη σημερινή κυβέρνηση είναι ταυτισμένος ο ομογενής επιχειρηματίας. Τον Αλ. Τσίπρα δήλωσε ότι θαυμάζει, τον Πρωθυπουργό μας παρομοίασε με τον Πούτιν, για τον Κ. Μητσοτάκη είπε ότι δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, στη φαιδρή δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ομολόγησε ότι πήρε μέρος ως κυβερνητικός «λαγός» για να ανεβάσει το τίμημα, τηλεοπτικό σταθμό και εφημερίδες αγόρασε για να βοηθήσει την κυβέρνηση και τις δουλειές του, όπως επίσης κυνικότατα εξομολογήθηκε… Επί της σημερινής κυβέρνησης πήρε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ με φωτογραφική τροπολογία απαλλάχθηκε από πρόστιμο που βάρυνε τη ΣΕΚΑΠ για λαθρεμπόριο.

Ας υποθέσουμε ότι όλα αυτά, που τα γνωρίζει και ο τελευταίος Ελληνας, είναι αντιπολιτευτική προπαγάνδα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ας υποθέσουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη. Τι θα έπρεπε να κάνει το βράδυ της Κυριακής όταν ο συγκεκριμένος κύριος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Τούμπας, ζωσμένος μάλιστα με πιστόλι; Απολύτως τίποτα, να παρακολουθεί αστυνομικές αρχές και Δικαιοσύνη να εφαρμόζουν τους νόμους. Τι θα έπρεπε να κάνει αν έχει, όπως όλα δείχνουν, σχέση; Ακριβώς το ίδιο, στις δημοκρατίες οι φίλοι δεν εξαιρούνται… Τι έκανε; Διέκοψε το πρωτάθλημα! Εκανε δηλαδή αυτό που δεν είχαν διανοηθεί όλοι οι προηγούμενοι, τους οποίους κατηγορεί ως διεφθαρμένους. Για να μην την πληρώσει μόνον ο δικός της, «τιμωρεί» και όλους τους άλλους. ‘Η μάλλον αυτή την εντύπωση προσπαθεί να δημιουργήσει, για να αποπροσανατολίσει τα σαστισμένα πλήθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να δίνει με λύσσα θνησιγενείς μάχες τακτικής και εντυπώσεων που οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες και τον ίδιο πιθανόν σε συντριβή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ