Εν μέσω οικονομικής κρίσης και μείωσης της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, οι Αθηναίοι έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν την καθημερινή απαξίωση του αισθήματος ασφαλείας, λόγω των καταστροφών, που επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, της πόλης των Αθηνών σε καθημερνή βάση. Τα αιτήματα των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν την Αθήνα είναι συνήθως ταυτόσημα με δηλώσεις υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε άτομα που κατηγορούνται για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Είχαμε συνηθίσει την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής των Αθηναίων από την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στο κέντρο των Αθηνών λόγω της υπερσυγκέντρωσης κόσμου και της παράνομης μετανάστευσης. Είχαμε συνηθίσει ότι εντός της ελληνικής επικράτειας υπάρχουν άβατα εγκληματικών στοιχείων όπως το άβατο των Εξαρχείων. Πλέον πρέπει να συνηθίσουμε ότι ο πιο άχρηστος υπουργός από καταβολής ελληνικού κράτους κ. Τόσκας (και λέω κράτους επειδή μου είναι συμπαθής και λέω ότι είναι πιο άχρηστος τα τελευταία 200 χρόνια που υπάρχει ελληνικό κράτος, στην πραγματικότητα είναι πιο άχρηστος από καταβολής ελληνικού έθνους δηλαδή μερικές χιλιάδες χρόνια) με εντολή προφανώς του πρωθυπουργού μας θα επιτρέπει κάθε φορά που κάποιος τρομοκράτης ή κατηγορούμενος για τρομοκρατία έχει κάποιο αίτημα οι «σύντροφοι» του να καταστρέφουν τις περιουσίες των Αθηναίων.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας γινόμαστε καθημερινά δέκτες των διαμαρτυριών των καταστηματαρχών και πολιτών της Αθήνας που βλέπουν τις περιουσίες τους να γίνονται λάφυρο των κουκουλοφόρων και τον υπουργό να παρακολουθεί άπραγος αυτήν την καταστροφή αποτρέποντας ουσιαστικά την αστυνομία να κάνει αυτό που γνωρίζει συλλαμβάνοντας και οδηγώντας στην δικαιοσύνη τους εγκληματίες.

Τις καταστροφές αυτές είναι αδικία να τις επωμίζεται ο Αθηναίος που πληρώνει φόρους και δημοτικά τέλη για να έχει μεταξύ άλλων το αυτονόητο αγαθό της ασφάλειας, καθώς δημοκρατία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να νοηθεί. Προς αυτήν την κατεύθυνση με εισήγηση μου το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει αποδεχθεί και εισηγηθεί στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επεκταθούν οι ρυθμίσεις του αρ. 20 του Ν. 3775/09 που προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και καταστήματα που υφίστανται ζημίες κατά την διάρκεια επεισοδίων και στους επιχειρηματίες που οι περιουσίες καταστράφηκαν στις πρόσφατες επιδρομές των κουκουλοφόρων στην Ερμού, τόσο το καλοκαίρι για την περίπτωση της κατηγορουμένης και πρωτοδίκως καταδικασμένης για τρομοκρατία, όσο και πριν λίγες ημέρες, που κατηγορούμενος για τρομοκρατία ζητούσε να μείνει σε φυλακή της αρεσκείας του προσωρινά κρατούμενος.

Μέχρι σήμερα παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η κεντρική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί, προφανώς γιατί θεωρεί ότι οι Αθηναίοι επιχειρηματίες πρέπει να πληρώνουν τις ζημιές που κάνουν τα δικά τους παιδιά.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης είναι τέως Βουλευτής Α’ Αθηνών, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, Δικηγόρος ΔΝ Ποινικού Δικαίου