Αυτά που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας δεν καταρρακώνουν, εξευτελίζουν και απαξιώνουν μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πλήττουν βαρύτατα την εικόνα και τη σοβαρότητα της χώρας. Οι φωτογραφίες του κουμπουροφόρου προέδρου έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν το γύρο του κόσμου, δημιουργώντας την εντύπωση μιας τριτοκοσμικής χώρας ή μιας λατινοαμερικάνικης μπανανίας.
Η περιβόητη εξυγίανση του ποδοσφαίρου που υποτίθεται ότι ξεκίνησε η κυβέρνηση κατέληξε σε μια απείρως χειρότερη κατάσταση όπως αποδείχθηκε. Φτάσαμε στο σημείο κάποιοι να θεωρούν ότι όχι απλώς μπορούν να αλλάζουν νόμους και κανονισμούς, αλλά ότι μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους νόμο των όπλων χωρίς να φοβούνται. Οι εκ των υστέρων σπασμωδικές ενέργειες της κυβέρνησης να διακόψουν επ αόριστον το πρωτάθλημα είναι απλώς στάχτη στα μάτια για όσα προηγουμένως ανέχθηκαν η και συνέργησαν.
Δεν προέκυψε ξαφνικά η ασυδοσία του προέδρου του ΠΑΟΚ. Κάποιοι την υπέθαλψαν, αναγορεύοντας τον σε προνομιακό συνομιλητή για να ελέγξουν τα Μέσα Ενημέρωσης και να διαμορφώσουν τις δικές τους συμμαχίες στο ποδόσφαιρο. Με υπουργούς να εναγκαλίζονται μαζί του και με πρωτοφανείς μεταμεσονύκτιες δικαστικές αποφάσεις.

Τώρα τρέχουν για να επιβάλλουν υποτίθεται το νόμο και την τάξη στα γήπεδα βάζοντας όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο στο ίδιο τσουβάλι, τιμωρώντας δίκαιους και άδικους ισοπεδωτικά. Δεν τους εμπόδισε κανείς να εφαρμόζουν τους νόμους και τους κανονισμούς. Άφησαν την κατάσταση να εκτραχυνθεί, έδιωξαν ουσιαστικά τους υγιείς φιλάθλους από τα γήπεδα, υπονόμευσαν την όποια αξιοπιστία του αθλήματος και μαζί και την δική τους.

Δυστυχώς ένα κατ΄εξοχήν λαϊκό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο, χάνει όλο και περισσότερο στη χώρα μας την αξιοπιστία και την απήχηση του. Γιατί με εκπτώσεις, συμψηφισμούς, επιθέσεις, τραμπουκισμούς και διαρκείς κυβερνητικές παρεμβάσεις εξυγίανση δεν υπάρχει.

Τα γεγονότα της Κυριακής δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Επί μήνες και εβδομάδες παρακολουθούσαμε την κατάσταση να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο με τους αρμόδιους να την ανέχονται και να σφυρίζουν αδιάφοροι. Τα προβλήματα δεν ξεπερνιούνται, ούτε ξεχνιούνται, με την εύκολη λύση του γενικού λουκέτου. Χρειάζονται πλέον γενναίες πολιτικές αποφάσεις για να σταματήσει ο κατήφορος και να διαμορφωθεί ένας δίκαιος και υγιής ανταγωνισμός, χωρίς πιστόλια και απειλές. Αν το αντέχουν ιδού η Ρόδος…

ΤΟ ΒΗΜΑ