Αργησε πολύ να καταλάβει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τι εστί Ιβάν Σαββίδης. Δεν μιλάμε για τον Ιβάν τον τρομερό, αλλά τον… τρομακτικό. Ο οποίος τρομάζει γενικώς. Μόλις τελευταίως ο κ. Τσίπρας αντελήφθη το ποιόν αυτού του ελληνορώσου επιχειρηματία και το πόσο βλαπτικός είναι για το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς. Ο Ιβάν, που μπαινόβγαινε συχνότατα στο Μέγαρο Μαξίμου (ελέγχεται εάν οπλοφορούσε), που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον διευκόλυνε σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, που διατηρούσε στενότατες προσωπικές σχέσεις με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, που τον στήριξαν προκειμένου να ελέγχει (αλλά μόνον για λογαριασμό της κυβέρνησης) το ένα μετά το άλλο τα ΜΜΕ, που του έσβηνε τα πρόστιμα, που τον προωθούσε συνεχώς σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες (ξενοδοχείο «Μακεδονία», ΣΕΚΑΠ, ΣΟΥΡΩΤΗ κ.ά.). Ηταν όμως αργά για τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του στο Μαξίμου όταν αποφάσισαν να απομακρυνθούν από αυτόν. Και όταν πριν από 15 ημέρες ο κ. Σαββίδης γινόταν όλο και πιο φορτικός με πολλαπλά τηλεφωνήματα στο Μαξίμου (για σβήσιμο και άλλων προστίμων, για τον ΠΑΟΚ, ή επειδή ζητούσε… Μαξιμιλιανή διαιτησία με συνεταίρο του στα ΜΜΕ) ο κ. Τσίπρας απαυδισμένος λέγεται ότι φώναξε: «Να μην ξανακούσω εδώ μέσα το όνομα Ιβάν Σαββίδης». Αργά, πολύ αργά, κύριε Πρωθυπουργέ.


Μην ξεχνάτε και τον Καλογρίτσα

Οπως τότε που στο Μαξίμου είχαν αναφωνήσει «μην ξανακούσουμε εδώ μέσα το όνομα Καλογρίτσα». Τον θυμάστε; Τον Χρήστο Καλογρίτσα; Αλλον επίσης εκλεκτό της κυβέρνησης και παρ’ ολίγον καναλάρχη με τα βοσκοτόπια, με χρέη στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και με «κόκκινα» δάνεια άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ, ο κουμπάρος του Καμμένου και του Σπίρτζη που τότε «χτύπησε» και πήρε και την τέταρτη συνεχή εργολαβία του άξονα Πάτρας – Πύργου. Είναι ο ίδιος επιχειρηματίας που θέλησε και αυτός να γίνει εκδότης (και έγινε) που εν συνεχεία αποδείχθηκε πως έχει ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις για πλαστά και εικονικά τιμολόγια, ενώ επιπλέον με δικαστικές αποφάσεις έχουν παγώσει μέρος των τραπεζικών λογαριασμών τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του. Nαι, πρόκειται για τον κύριο που δήλωνε εισόδημα 300 ευρώ μηνιαίως. Και όταν αποκαλύφθηκαν όλα αυτά, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον… έδιωξαν. Δεν ήθελαν να ακούσουν ούτε το όνομά του.
Οταν ο Τσακαλώτος και η Αχτσιόγλου βρέθηκαν στη σουίτα του Ιβάν

Εδώ να ανοίξω μια παρένθεση και να αναφέρω ότι πολλές φορές ο Πρωθυπουργός έκανε χιούμορ όταν βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα που πρέπει να πάρει και ότι δύο υπουργοί του, ο Ευ. Τσακαλώτος και η Εφη Αχτσιόγλου, βρέθηκαν στη σουίτα του κ. Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Σάλκε μαζί με τον ρώσο οπλοφορούντα πρόεδρο και αποδείχθηκαν γκαντέμηδες καθώς ο ΠΑΟΚ έχασε 3-0!


Δίπλα στον πρόεδρο Αναστασιάδη

Ας πάμε πάλι πίσω στις δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη. Πιθανόν να μην το γνωρίζετε, αλλά ο ελληνορώσος επιχειρηματίας ήθελε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στην Κύπρο. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, βρέθηκε προσκεκλημένος (και μάλιστα στις θέσεις των επισήμων) στις 28 Φεβρουαρίου στην τελετή ορκωμοσίας του Νίκου Αναστασιάδη. Στην κυπριακή Βουλή ο Ιβάν έλεγε ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και κάθισε δίπλα στον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Και όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Σαββίδης οπλοφορεί και μπουκάρει στα γήπεδα όταν δεν του αρέσουν οι αποφάσεις του διαιτητή, κύπριοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να ρωτήσουν τη φρουρά της Βουλής εάν ο κ. Σαββίδης πέρασε από τα συστήματα ελέγχου και αν εντοπίστηκε το πιστόλι του. Η φρουρά βεβαίωσε πάντως ότι δεν οπλοφορούσε όταν μπήκε στο κοινοβούλιο. Προφανώς το Κυπριακό Κοινοβούλιο θεώρησε πως δεν συγκρίνεται με το γήπεδο της Τούμπας…


Ιερές μπίζνες στην Κύπρο

Το ερώτημα που παραμένει είναι ποιος προσκάλεσε τον κ. Σαββίδη στην Κύπρο. Εψαξα, έμαθα και σας αναφέρω ότι δεν τον προσκάλεσε πολιτικό πρόσωπο, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για… μπίζνες. Ηθελε ο Μακαριότατος να συζητήσει με τον Ιβάν το ενδεχόμενο αγοράς του τηλεοπτικού σταθμού Tvone (πρώην Mega) που η ιδιοκτησία του πέρασε στην κυπριακή Εκκλησία. Δηλαδή θέλησε μέσω Κύπρου να ελέγξει και το Mega. Και με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κύπρο συναντήθηκε, όπως έμαθα, και με έναν ούγγρο επενδυτή που βρίσκεται και αυτός στη χορεία των επενδυτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Ας μην ξεχνούμε ότι η Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με την οποία ο Ιβάν θέλει να κάνει μπίζνες, είναι ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες της Μεγαλονήσου (με τράπεζα, με επιχειρήσεις, με ξενοδοχεία κ.ά.).


Ενας Ρώσος με αμερικανικό περίστροφο

Τώρα θα πείτε τι είδους όπλο είναι αυτό που είχε ζωσμένο στη μέση ο Ιβάν (με μια δερμάτινη θήκη) και μπούκαρε μαζί με αυτό στο γήπεδο της Τούμπας; Απ’ ό,τι έμαθα, ο Ιβάν, αν και Ρώσος, δεν έχει εμπιστοσύνη στα ρωσικά όπλα. Χρησιμοποιεί ένα αμερικανικό περίστροφο (και όχι πιστόλι), ένα από τα πιο κλασικά όπλα της εταιρείας Smith and Wesson. Πρόκειται για το δημοφιλές μοντέλο 442. Θεωρείται δημοφιλές επειδή έχει μικρό μέγεθος και χαμηλό βάρος (και μπορεί να χωρέσει ακόμη και σε μια γυναικεία τσάντα). Είναι ένα περίστροφο φονικότατο όταν χρησιμοποιείται, δέχεται σφαίρες διαμετρήματος 38 special και στοιχίζει 470 δολάρια.

HeliosPlus