Η δικαστική διερεύνηση καταγγελιών εις βάρος της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis και των πρακτικών που εφάρμοζε στην Ελλάδα για να επικρατούν στην φαρμακευτική αγορά τα σκευάσματά της, είναι πολύ σοβαρό γεγονός και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις απ’ όλες τις πλευρές προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση..

Προσωπικά θέλω να υπάρξει πλήρης διερεύνηση του σκανδάλου, η Novartis να φέρει τα χρήματα πίσω και όσοι αποδειχτούν ένοχοι, σαφώς να τιμωρηθούν. Αυτό, όμως, είναι θέμα της Δικαιοσύνης που έχει και το λόγο και το ρόλο. Εξάλλου, στις βασικές προϋποθέσεις για να υπάρχει Δημοκρατία σε μια χώρα, είναι και η Διάκριση των εξουσιών και η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Δεν μπορεί, λοιπόν, από τη στιγμή που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, να ανάγεται σε κορυφαίο και να «περιφέρονται» όλοι και όλα γύρω απ’ αυτό, την ίδια στιγμή που εξελίσσονται σοβαρά γεγονότα που αφορούν κορυφαία Εθνικά Θέματα και δυστυχώς περνούν σε δεύτερη θέση!!!

Κατανοώ ότι τα Εθνικά Θέματα δεν ανεβάζουν τα ποσοστά τηλεθέασης, πιθανόν και τα ποσοστά γενικώς, αλλά δεν μπορεί να «θυσιάζονται» τα Εθνικά, προς όφελος προσωπικών ή κομματικών συμφερόντων!

Ας μην επικρατήσει η Πολιτική του κουτσομπολιού!!!

H κυρία Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη είναι πρώην Νομάρχης Ηρακλείου