Η προχτεσινή Ολομέλεια της Βουλής, χωρίς υπερβολές, ήταν το πρώτο κυβερνητικό Βατερλό μιας προεκλογικής περιόδου, που ατύπως την εγκαινίασε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, από την ημέρα που διαβιβάστηκε συνωμοτικά στη Βουλή, η δικογραφία, για την πιο ιταμή πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους.
Ορισμένοι επιχειρούν ταύτιση της σκευωρίας αυτής με το εξίσου ατιμωτικό χρονικό του «Βρώμικου ’89», όταν ο τότε πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ ο «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου» συμμαχούσε με τον εκ παραδόσεως «ταξικό» αντίπαλό της ΝΔ, για ν’ ανατρέψει τον «ταξικό» σοσιαλδημοκρατικό σύμμαχο του ΠΑΣΟΚ.

Το αποτέλεσμα εκείνης της παρά φύσιν συνεύρεσης δύο ιδεολογικά ασύμβατων δυνάμεων χαρακτηρίστηκε, ως ανεπανάληπτη παγκόσμια πρωτοτυπία και νομοτελειακά κατέληξε στη θριαμβευτική επανεκλογή, στην πρωθυπουργία, του στόχου της τότε σκευωρίας, Ανδρέα Παπανδρέου.

Και για να κλείσει αυτή η αναδρομή στο παρελθόν, χρήσιμη κρίνεται η υπενθύμιση, ότι οι σκευωροί του ’89 αυτοτιμωρήθηκαν: η μεν τότε Δεξιά με τον αυτοϋποβιβασμό της στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο δε διπρόσωπος Συνασπισμός με το ταπεινωτικό ποσοστό του 2,94%, που τον απέκλεισε από το Κοινοβούλιο και με τον βασικό του εκφραστή στο Ειδικό Δικαστήριο, Ν. Κωνσταντόπουλο, να τερματίζει ουσιαστικά την πολιτική του καριέρα με το στίγμα ενός αθεράπευτα αντιπαπανδρεϊκού κοινοβουλευτικού εισαγγελέα!

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ κατ’ ευθείαν γραμμήν πολιτικός και ρεβανσιστικός επίγονος του ΣΥΝ, χωρίς το παραμικρότερο ίχνος συνετισμού από το «αριστερό» Βατερλό των προγόνων του το ’89, όχι μόνον επανέλαβε, αλλά και επαύξησε το τυφλό μίσος εκείνης της περιόδου.

Έβαλε λοιπόν στόχο, παρωθούμενος από έναν αριστερισμό, που τον κατεδίκασε ο ίδιος ο Β.Ι. Λένιν ως την αθεράπευτη «παιδική αρρώστια του κομμουνισμού», στοχοποίησε λοιπόν τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις του συνόλου του αστικοδημοκρατικού τόξου, κρατώντας και μια πισινή: Δηλαδή ένα ασφυκτικό και αποκρουστικό φλερτ με το ΠΑΣΟΚ.

Όμως ματαίως, διότι αυτούς, τους α-λα Δούρειο Ίππο, πολιτικούς εναγκαλισμούς τους απεκήρυξε δημοσκοπικά σύσσωμο το σοσιαλδημοκρατικό εκλογικό σώμα, πειθαναγκάζοντας έτσι τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ν’ αποκηρύξουν τον καιροσκοπισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστές αυτής της γενιτσαρικής λιποταξίας, αρκετούς λιποτάκτες του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, που εγκατέλειψαν, όπως οι ποντικοί, το κλυδωνιζόμενο από τις νεοφιλελεύθερες τρικυμίες σκάφος του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, ζητώντας άσυλο, όπως ο ζωηρά αμφιλεγόμενος Αλκιβιάδης, στην περσική σατραπεία του Τισσαφέρνη.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Σαμαρά-Βενιζέλου), στην τραγική μνημονιακή περίοδο, έθεσε τέρμα στον κοινωνικά και εθνικά αυτοκαταστροφικό ρεβανσισμό ανάμεσα σε παραδοσιακές δυνάμεις του αστικοδημοκρατικού τόξου. Και ω της ειρωνείας! Το 2015, όταν ημιεπισήμως άνοιγαν οι πόρτες της εξόδου από τα ταπεινωτικά χρεωπιστωτικά μνημόνια. Ο Αλέξιος ο Μικρός παγίδευσε μεγάλα τμήματα Εκλογικού Σώματος στα τυχοδιωκτικά συνθήματα: «Καταργώ μονομερώς με ένα νόμο και με ένα μόνον άρθρο τις δανειακές υποχρεώσεις», «Σχίζω τα μνημόνια», «Καταγγέλλω ως Γερμανοτσολιάδες τους Μερκελιστές». Και ων ουκ έστι αριθμός άλλων ελεεινών αθλιοτήτων, που τελικά του γύρισαν μπούμερανγκ από την ΕΚΤ και το Eurogroup, συμπαρασύροντας σ’ αυτό τον οικονομικό όλεθρο, τον βασικό κορμό των μη προνομιούχων της κοινωνίας μας…

Στην ιστορική πλέον καταιγίδα της προχτεσινής Ολομέλειας της Βουλής, κυριολεκτικά έπεσαν οι μάσκες μιας προανακριτικής σκευωρίας με «κατηγορούμενους» δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς. Στον κατάλογο των στοχοποιημένων από ένα περίπου χρόνο και χωρίς τα παραμικρότερα αποδεικτικά στοιχεία, προστέθηκε με τα … ντροπαλά αρχικά Π.Κ. και το όνομα του Π. Κουρουμπλή που αυτομόλησε τυχοδιωκτικά από το ΠΑΣΟΚ και για τον οποίο υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για εμπλοκή στις αμαρτωλές δοσοληψίες με την NOVARTIS. Τελικά ο κύριος Π. Κάπα γλύτωσε τον αυτοδιασυρμό του. Όμως το στίγμα της εμπλοκής του στο σκάνδαλο NOVARTIS όχι μόνον παραμένει, αλλά και δεν τον απενοχοποιεί με το κατάπτυστο ευεργέτημα της παραγραφής, διότι δεν έχει συμπληρωθεί η … λυτρωτική διετία…

Ακριβώς αυτό το στίγμα, ήδη το έχουν αποτινάξει με τις ιστορικές τους αγορεύσεις, όλοι οι στοχοποιημένοι από τις Συριζαϊκές αντικοινοβουλευτικές αθλιότητες «κατηγορούμενοι». Και επιπλέον, αποδείχτηκε περίτρανα, ότι η προκατασκευασμένη, με τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες σκευωρία είχε μια αιτία και ένα στόχο: Την παραμονή στις κλυδωνιζόμενες κυβερνητικές καρέκλες, μέχρι και την τελευταία ημέρα μιας πολλαπλώς επίμεμπτης κυβερνητικής τετραετίας, όλου αυτού του εσμού (με ελάχιστες εξαιρέσεις) της παλιρροϊκής πλημμυρίδας, από κατά το πλείστον άσχετους όχι μόνο με τη δημοκρατική πολιτική πρακτική, εκπροσώπους αλλά και το απαραίτητο κοινοβουλευτικό ήθος εμφάνισής τους στο ταλαίπωρο ελληνικό προσκήνιο.

Όμως, μετά από κάθε τυχοδιωκτική παλιρροϊκή πλημμυρίδα επακολουθεί και η άμπωτις, που όχι μόνον στεγνώνει τις πλημμυρισμένες εκτάσεις, αλλά και αποκαλύπτει στο βυθό της και όλα τα βλαβερά κατακάθια… Και τα ιζήματα αυτά προφανώς σχετίζονται και με τις επιεικώς χαρακτηριζόμενες ως επιπόλαιες και ερήμην του Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού «διαπραγματεύσεις» για τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά δικαιώματα των Ελλήνων τόσο στον ελληνικό βορρά, όσο και στο ελληνικό αρχιπέλαγος, αλλά και στην Κυπριακή ΑΟΖ!

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κινδυνεύουν να συρθούν στα δικαστήρια για την περιφρονητική παράκαμψη τόσο του Κοινοβουλίου, όσο και του κυρίαρχου ελληνικού λαού στις εξευτελιστικές επαφές τους με το επιτελείο του ημιπαράφρονος νεο-σουλτάνου Ερντογκάν, αλλά και των Βαλκάνιων υποτακτικών του στα Σκόπια, στην Πρίστινα, αλλά και τα Τίρανα.
Αυτά τα συμπτώματα κυβερνητικής αλαζονείας, αλλά και της οποιασδήποτε αδράνειας της αντιπολίτευσης, στα καθημερινά επεκτατικά γιατί όχι και θερμοπολεμικά καμώματα, πρέπει το ταχύτερο να τερματιστούν, για να μη ζήσουμε τραγικές ημέρες ανάλογες του Αττίλα 1 και 2 στην αδελφή Κύπρο.

Εάν η σημερινή κυβέρνηση ή κωφεύει ή μικρονοεί οφείλει το ταχύτερο να παραιτηθεί. Και επιτέλους, ας χαραχθεί μια υπερκομματική και παλλαϊκή γραμμή:

1) Όχι στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο «συμφωνία» για προσθήκη της λέξης Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Διότι αυτό σημαίνει μια φωλιά γεμάτη από αβγά του φιδιού στον κόρφο της Ελλάδας. Άλλωστε, ως κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ έχουμε το δικαίωμα του διαρκούς VETO κατά της ένταξης των ταραξιών στους κόλπους τόσο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης όσο και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

2) Το ΝΑΤΟ οφείλει να τιμωρήσει παραδειγματικά την τακτική του αρχιταραξία τούρκου πειρατή Μπαρμπαρόσα, διότι η νεο-οθωμανική δικτατορική Τουρκία, ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, απαγορεύεται να επιβουλεύεται ή και να εισβάλλει εχθρικά, με όπλα της συμμαχίας και να κατέχει παράνομα τμήματα της επικράτειας άλλων χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

3) Η Ε.Ε., εάν το ΝΑΤΟ κρυφοαληθωρίζει μονομερώς υπέρ του τουρκικού επεκτατισμού στα βόρεια σύνορά μας και στο ελληνικό αρχιπέλαγος και την Κυπριακή ΑΟΖ, τότε οι Βρυξέλλες πρέπει πάραυτα να τιμωρήσουν το ΝΑΤΟ. Διαφορετικά, να ενεργοποιηθούν το ταχύτερο όλα τα μέχρι σήμερα βραδυπορούντα και θεσμοθετημένα όργανα αμιγούς ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας.

4) Ας παρατήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την κακόγουστη και εθνικώς ολέθρια θεατρική παντομίμα των Ειδικών Δικαστηρίων διότι: α) Σύντομα θα τους περιμένει το εδώλιο του κατηγορουμένου, όχι μόνον στα Ειδικά Δικαστήρια, αλλά κυρίως ενώπιον των φυσικών δικαστών. β) Εάν αγαπούν αυτό τον τόπο ας προσχωρήσουν σ’ αυτό το υπερκομματικό παλλαϊκό μέτωπο, όπως υποδειγματικά πράττει το ΑΚΕΛ της αδελφής Κύπρου. γ) Εάν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αδυνατούν, ή διαφωνούν, με αυτούς τους στόχους, ας παραιτηθούν και ας ξεχάσουν τα «αει στο διάβολο» της εριτίμου αντιπροέδρου της Βουλής, κυρίας Τασίας…