Με τον οχετό λάσπης που μας κατακλύζει διά του σκανδάλου Novartis, με τους κουκουλοφόρους και τους Ρουβίκωνες να δρουν ανεμπόδιστα ως τάγματα εφόδου και ως προπομποί του κατά Μίκη Θεοδωράκη ερυθρού φασισμού, και με τον προκλητικά κυκλοφορούντα ανάμεσά μας ισοβίτη, αρχιδολοφόνο Κουφοντίνα να χλευάζει διά της συνηγόρου του τους συγγενείς των θυμάτων του, πώς θα μπορούσα να είμαι αισιόδοξος;

Ανταποκρινόμενος εν τούτοις στην προτροπή κάποιων αυστηρών αναγνωστών μου που μου συνιστούν να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, θα κάνω σήμερα μια προσπάθεια. Και ξεκινώ από τη σημαντικότερη αισιόδοξη είδηση. Δεν πάτησαν ως σήμερα το μαύρο κουμπί του πυρηνικού πολέμου ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν ούτε ο Τραμπ. Τι πιο ευχάριστο από το ότι γλιτώσαμε από τον θάνατο; Οπως και από το ότι δεν κατέλαβε ακόμη η Τουρκία κάποιο από τα νησιά μας; Ενθουσιασμένος από το γεγονός ο κ. Σπίρτζης εμπλούτισε τη χαρά της ζωής και με τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε στο εξής δωρεάν με το μετρό. Συνεπής προς την ιδεολογία του «Δεν πληρώνω», της οποίας υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών, εγκατέστησε μεν τα νέα μηχανήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά διατήρησε μονίμως ανοιχτές τις μπάρες ώστε να περνούμε ελεύθερα χωρίς εισιτήριο. Θωράκισε μάλιστα την ευρηματική απόφασή του και με το πρόσχημα ότι με κλειστές τις μπάρες τα παιδιά με τις κουκούλες σπάνε ανεμπόδιστα τα πανάκριβα μηχανήματα.

Και επειδή κάποιοι παλαιών αρχών ενοχλούνται από την ισχύουσα ατιμωρησία των εγκληματιών, που κυκλοφορούν πια ελεύθεροι χάρη στον φιλάνθρωπο Νόμο Παρασκευόπουλου, τη δικαιοσύνη θα απονέμει στο εξής η ιδιωτική πρωτοβουλία. Προ ημερών ο καταδικασμένος σε κάπου 50 χρόνια κάθειρξη για οκτώ δολοφονίες και ένα σωρό άλλα κακουργήματα διαβόητος Στεφανάκος, που κυκλοφορούσε φυσικά ελεύθερος, εκτελέστηκε πιθανότατα από συγγενείς θυμάτων του με 24 σφαίρες. Ετσι και το περί δικαίου αίσθημα ικανοποιήθηκε, και η φιλάνθρωπη γενναιοδωρία του συριζαϊκού νόμου Παρασκευόπουλου διατήρησε την αριστερή αξιοπιστία της.
Αλλά και για το πρόβλημα των capital controls βρέθηκε πρόσφατα ευρηματική λύση. Που και την αυστηρότητα της ανάλγητης τρόικας παρακάμπτει (για να μη στενοχωρηθούν οι νεόκοποι θαυμαστές της αριστερής μας κυβέρνησης Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί), και τη δυσκολία σε δανεισμό των τραπεζών ξεπερνά, και την κυκλοφορία του χρήματος διευκολύνει, ώστε να γίνεται τζίρος στην αγορά προς ιδιαίτερη ικανοποίηση των ξεπλενόντων μαύρο χρήμα.

Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος διευκολύνεται πια να παίρνει δάνεια έως 50.000 ευρώ αρκεί να γίνει πελάτης των καζίνων μας. Προς εξυπηρέτησιν μάλιστα των ευρύτερων λαϊκών μαζών αποφασίστηκε ταυτόχρονα ο πολλαπλασιασμός των καζίνων. Και είναι επαίσχυντη η καχυποψία ότι οι πρωτοβουλίες αυτές υποκρύπτουν συναλλαγή με διαπλεκόμενα συμφέροντα. Πώς είναι δυνατόν αν αγνοηθεί το ακαταμάχητο επιχείρημα του αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος που δονεί τις αγνές ψυχές των 154 βουλευτών οι οποίοι ομόθυμα ενέκριναν τη νομοθεσία; Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η ενθουσιώδης προσχώρηση της πολιτικά ενάρετης κυρίας Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου που είδε κόκκινο φως και πέρασε την είσοδο του ερυθρού παραδείσου του ΣΥΡΙΖΑ. Το φάσμα των σχετικών πρωτοβουλιών της κυβερνήσεώς μας είναι ανεξάντλητο, αλλά εξαντλήθηκε ο χώρος που διαθέτω.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ