από metereologos.gr
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
 
 

Νέα κόντρα κυβέρνησης - Στουρνάρα

Νέα κόντρα κυβέρνησης - Στουρνάρα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η κόντρα κυβέρνησης - κεντρικού τραπεζίτη σχετικά με την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο, καλά κρατεί. Η ανάγκη ή όχι ύπαρξης πιστοληπτικής γραμμής στήριξης για τη χώρα μας μετά τον Αύγουστο αποτελεί τη μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, που για μία ακόμη φορά εκφράστηκαν δημόσια και φάνηκε η διαφορετική εκτίμηση που έχουν πάνω στο θέμα. Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Γιάννη Στουρνάρα (φωτογραφία) ότι υπονομεύει την ελληνική κυβέρνηση, επιμένοντας στην ανάγκη να υπάρξει πιστοληπτική γραμμή στήριξης μετά τον Αύγουστο. Αν η Ελλάδα χρειαστεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης, τότε, όπως αντιλαμβάνεστε, «θολώνει» το αφήγημα της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια. Ο κ. Στουρνάρας επιμένει πως αυτή είναι η πιο ασφαλής οδός, που θα κρατήσει με σιγουριά την ελληνική οικονομία.

Τα υπόγεια του Μαξίμου

Ποια είναι τέλος πάντων αυτά τα «υπόγεια του Μαξίμου» για τα οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αφήνουν η μία εναντίον της άλλης αιχμές; Τι είδους σενάρια άραγε επεξεργάζονται; Τι δουλειά κάνουν ακριβώς; Προτού πάρουμε τα πράγματα και τα γεγονότα με τη σειρά, θα πρέπει να σας πω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει υπόγειο (όπου είναι εγκατεστημένο το επικοινωνιακό στρατηγείο του εκάστοτε πρωθυπουργού), υπάρχει ισόγειο (όπου βρίσκεται το γραφείο του Πρωθυπουργού και ορισμένων υπουργών) και το δώμα του Μεγάρου. Αλλά κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στην κυβέρνηση, τα «υπόγεια του Μαξίμου» έχουν την τιμητική τους.

nnn

Αυτή τη φορά, με αφορμή την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε η επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, ο σύζυγός της Κ.  Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του ευθέως προς το Μαξίμου λέγοντας «εκεί οδηγεί η ανελέητη στοχοποίησή της από τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους». Απάντησε αμέσως με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού που ενημέρωνε το ζεύγος Μητσοτάκη ότι «στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχει πια γραφείο ο συνεταίρος τους, κ. Παπασταύρου, ούτε εισέρχονται βαλίτσες Samsonite τροχήλατες πριν καταλήξουν σε κάποιον φορολογικό παράδεισο». Λέξεις σκληρές, διαλεγμένες μία προς μία για να πλήξουν τους περισσότερους κατά το παρελθόν ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, προτού εγκατασταθεί σε αυτό ο Αλέξης Τσίπρας. Μερικοί στην αντιπολίτευση παρατήρησαν ότι εάν δεν υπήρχε στην ανακοίνωση το εθνόσημο και η ένδειξη «Γραφείο Πρωθυπουργού», τότε σίγουρα θα νόμιζε κανείς ότι επρόκειτο για απάντηση κάποιου συριζαίου βουλευτή σε τηλεοπτικό πάνελ.

nnn

Ρωτήθηκε πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος για το ύφος και το ήθος της ανακοίνωσης και απάντησε απλώς ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού διαπλεκόμενοι και ότι επήλθε επιτέλους η κάθαρση από τη διαφθορά. Η αντιπολίτευση βεβαίως εξοργίστηκε κατηγορώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ότι «δικάζει και καταδικάζει χωρίς αποδείξεις» (ειδικά για τις «βαλίτσες τις τροχήλατες»). Η κυβέρνηση ωστόσο διά του κ. Τζανακόπουλου επιμένει ότι η διατύπωση για τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου ήταν η πολιτικά πρέπουσα.

nnn

Πλην του Πρωθυπουργού (και ίσως μερικών υπουργών, ενοίκων του Μαξίμου, όπως των Αλέκου Φλαμπουράρη, Νίκου Παππά) ουδείς εισέρχεται στο πρωθυπουργικό γραφείο από την οδό Ηρώδου Αττικού. Η συνηθισμένη είσοδος είναι η λεγόμενη «πίσω πόρτα του Μαξίμου», στην οδό Βασ. Γεωργίου, η οποία διαθέτει και μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών υλών και οδηγεί πρώτα στο καφενείο και εν συνεχεία εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία των Δ. Τζανακόπουλου, Θανάση Καρτερού και Αγγελου Τσέκερη. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και οι συνεργάτες τους. Ακόμη ένοικοι των υπογείων είναι δυο-τρεις πρωθυπουργικοί σύμβουλοι, ενώ στο ισόγειο κοντά στο γραφείο του κ. Τσίπρα, διαθέτουν γραφεία οι κ.κ. Φλαμπουράρης, Ν. Παππάς, Χρ. Βερναρδάκης, Δ. Λιάκος. Στον πρώτο όροφο γίνονται οι συσκέψεις του πρωινού καφέ, όπου ετοιμάζεται η ατζέντα της ημέρας και οι γνωστές επιθέσεις με τα non papers.

nnn

Οι συνήθεις επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Οι «θεσμικοί» (όπως για παράδειγμα ο αρχηγός της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης) ή ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου, ή υπουργοί με τους οποίους συνεργάζεται ο Πρωθυπουργός. Εν συνεχεία είναι οι λεγόμενοι «επενδυτές», όπως επιχειρηματίες, εκπρόσωποι εταιρειών που επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, συνδέσμων κ.ά.

Ο Ευκλείδης και ο Ρουβίκωνας

 Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών που τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πλησιάζουν τον Ευ. Τσακαλώτο. Την πρώτη φορά έφτασαν έως το γραφείο του, αλλά ο υπουργός Οικονομικών δεν καταδέχτηκε να ανοίξει την πόρτα και να τους συναντήσει. Προχθές όμως οι Ρουβίκωνες άλλαξαν τακτική: προσποιήθηκαν πως είναι νεολαίοι τού... ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν άνω κάτω κομματική εκδήλωση στην οποία μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος. Μάλιστα τον χαιρέτισαν ως εξής: «Αρκετά είπες, υπουργάρα», αλλά ο υπουργός δεν τους έδωσε σημασία. Αλλα μέλη της οργάνωσης φώναξαν τότε «ίδια είναι τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά» και πάλι ο κ. Τσακαλώτος δεν αντέδρασε. Αντέδρασαν όμως κάποιοι από τους παρευρισκομένους του ΣΥΡΙΖΑ που φώναξαν: «Μη μας χαλάτε την παράσταση». Ηρθαν μάλιστα στα χέρια με δυο-τρία μέλη του Ρουβίκωνα. Οταν αποχώρησαν από την αίθουσα ο υπουργός Οικονομικών είπε με ανακούφιση: «Αφού ολοκληρώθηκε ο διάλογος με τους συντρόφους, τώρα μπορώ να συνεχίσω την ομιλία μου».


HeliosPlus
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (21)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  "Εκλογικό αγγούρι" επικών διαστάσεων... | 14/02/2018 12:01
  Ορίζοντας ως "εκλογικό αγγούρι" τη διαφορά των ποσοστών ψήφου μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος σε μιά εκλογική αναμέτρηση, είναι προφανές ότι ο σύριζα πρόκειται να εισπράξει "εκλογικό αγγούρι" επικών διαστάσων στις επόμενες εθνικές εκλογές. Και με την ψήφο μου στη Νέα Δημοκρατία, θα συντελέσω και εγώ στη μεγέθυνση του "εκλογικού αγγουριού" αυτού!!!
  Ψηφοφόρος
  απάντηση287
   
   
   
  Όποιος δεν επιχειρεί παρά τις επανειλημμένες αποκαλύψεις... | 14/02/2018 11:06
  ... να συμμαζέψει την γυναίκα του στις επαγγελματικές της δραστηριότητες να δημιουργεί συμπόσια με σκοπό την προσφορά άλλοθι’ς και νομικής κάλυψης φοροδιαφευγόντων σε οικονομικούς παραδείσους της Καραβαϊκής, δλδ. έμπορων ναρκωτικών, επιόρκων κρατικών λειτουργών, διεφθαρμένων πολιτικών, εγκληματιών του κοινού ποινικού δίκαιου και λοιπών αποβρασμάτων της κοινωνίας στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος…
  …αξίζει της χλεύης της κοινωνίας
  απάντηση647
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  "Σκάνδαλα και τα μυαλά στα κάγκελα", (Μέρος 2ο). | 14/02/2018 09:41
  Η υπόθεση Novartis, με τα άπειρα ερωτηματικά που εγείρονται από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θυσιάζει ένα πραγματικό σκάνδαλο προκειμένου να εξαπολύσει κυνήγι μαγισσών κατά των πολιτικών της αντιπάλων, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της αήθους πολιτικής ενέργειας, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι θα πληγωθεί και θα απαξιωθεί ακόμα βαθύτερα το τραυματισμένο πολιτικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα η κοινωνία και οι υποθέσεις της να βαλτώσουν ακόμα περισσότερο. Η εξυγίανση της πολιτικής μας ζωής απομακρύνεται δραματικά και επανέρχεται το διχαστικό πνεύμα και η πόλωση. Η αριστερή κυβέρνηση -το είχαν προβλέψει πολλοί- δεν θα παραδώσει «αναίμακτα» την εξουσία. Θα δημιουργήσει συνθήκες διάλυσης, το μόνο πολιτικό κλίμα στο οποίο αισθάνεται άνετα. Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πολύ περισσότερο από ότι φαντάζεται την αριστερή εμπειρία στην εξουσία… Θα προχωρήσουμε μέσα σε ένα απίστευτα νοσηρό κλίμα προς τις εκλογές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για να του ασκηθεί κριτική για τα εθνικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην καταστροφική του διακυβέρνηση. Οι εκπλήξεις θα είναι συνεχόμενες και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δεν θα ξεπερνούν αυτά των λημμάτων τριτοκοσμικής χώρας. Μέσα σε αυτό το δύσοσμο σκηνικό και το βλέμμα καρφωμένο παρανοϊκά στο παρελθόν και στον διαστροφικό διχασμό, θα πορευτούμε σε μιαν ακόμα εκλογική αναμέτρηση για το αν θα κρατήσουν την εξουσία οι Αλέξηδες, οι Πολάκηδες, οι Καμμένοι, και οι Καρανίκες, αυτή η τρομερή πρωτοπορία που θα αναμορφώσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το πρόβλημα πλέον είναι ότι η ελληνική δημοκρατία και οι θεσμοί της στο υπόλοιπο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα βρεθούν απέναντι σε καθεστωτικές νοοτροπίες που θα θυμίζουν αντίστοιχες πρακτικές Λατινοαμερικάνικων μοντέλων διακυβέρνησης που στον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έπαψαν να θαυμάζουν. Ίσως η μόνη αλήθεια που εκστομίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι ο θαυμασμός τους στο καθεστώς Μαδούρο. Πρόκειται για μια πικρή αλήθεια την οποία
  Αλιεύς σχολίων
  απάντηση4211
   
   
   
  "Σκάνδαλα και τα μυαλά στα κάγκελα", (1ο Μέρος) | 14/02/2018 09:39
  Μαζί με το καρναβάλι εγκαινιάζεται άτυπα και η προεκλογική περίοδος. Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση (ούτε και διαθέτει αυτοκτονικές τάσεις…) να προχωρήσει σε απολογισμό τού …έργου της και με βάση τα πεπραγμένα της να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος. Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει: από την άβυσσο των μνημονίων, τις σκληρές περικοπές, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, τις κλειστές τράπεζες, τους πλειστηριασμούς, τους κομματικούς διορισμούς με παππού αντάρτη, τη φίμωση των ΜΜΕ, τη Μαδουροποίηση της πολιτικής μας ζωής, την ακραία πόλωση και τον διχασμό, τις μαφιόζικες μεθόδους στοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων, τη θεσμική κατρακύλα, τη βάναυση υπονόμευση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, την αντιστροφή όλων των υποσχέσεων, τη ζημιά των 200 δις που υπέστη η χώρα σε κατάσταση οικονομικού στραγγαλισμού. Πρόκειται για μια τραγωδία που θα καταγραφεί ιστορικά σαν εθνική καταστροφή. Άρα ο Αλέξης δεν θα παίξει με καθαρά χαρτιά, θα παίξει με λερωμένα, στημένο ματσάκι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό σε γήπεδο-βούρκο. Θα παίξει ξεκάθαρα το σύστημα «σκάνδαλα και τα μυαλά στα κάγκελα» ώστε η λάσπη να καλύψει την εθνική τραγωδία της διακυβέρνησής του.
  Αλιεύς σχολίων
  απάντηση3010
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  "Υπόγεια" | 14/02/2018 09:11
  λέγονται για λόγους ευγένειας, ενώ πρόκειται για τα ισόγεια και ανώγεια
  Ημιόροφος
  απάντηση92
   
   
  Οσο υποσχονται...αθετουν τις υποσχεσεις τους και ξαναυποσχονται.... | 14/02/2018 08:08
  δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα...Ξεκινησαν με το σκισιμο μνημονιων...κουρεμα χρεους...Q.E...Εξοδος στις αγορες....επιλυση σκοπιανου...Μισουν τις ανεξαρτητες αρχες [Ττ Ε ] τους θεσμους,την πραγματικοτητα...που οποτε τους διαψευδει ...φταιει παντα αυτη.Ακολουθουν την γκεμπελιστικη λογικη ''λεγε..λεγε..ολο και κατι θα μεινει..] Ζουμε περιοδο οπου το σκοτεινο καθεστως δεν διαθετει τανκς [67 ]...αλλα χαφιεδες,δικογραφιες,media,πληρωμενα trolls,εξαγορασμενες πενες... τον Σταλιν πολλοι αριστεροι εμισησαν...τον σταλινισμο ...ουδεις...Ο Στουρναρας αποτελει εναν απο τους τελευταιους θυλακες της λογικης.... συριζα και λογικη ειναι αντωνυμα
  τακης
  απάντηση398
   
   
   
  Να παει ο Ρουβικωνανς εναντιον του ΚΚΕ. | 14/02/2018 07:45
  Τα παιδια του "Ρουβικωνα" δικα τους παιδια ειναι, δηλαδη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρεπει να φαινεται οτι υπαρχει ακραια αριστερα, αλλα............για να πανε να κανουν κανενα ντου στην ΠΑΜΕ η στα γραφεια του ΚΚΕ να δουμε τι θα γινει.........εχει να πεσει ξυλο---σοβαρο---αληθινο--- ξυλο που θα το θυμουνται οι του "Ρουβικωνα" για πολυ καιρο.
  Γιωργος Τσαπανος
  απάντηση464
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Οι επόμενες εθνικές εκλογές έχουν ήδη κριθεί. | 14/02/2018 05:59
  Το πράγμα είναι ηλίου φαεινότερον. Τις επόμενες εθνικές εκλογές θα τις κερδίσει πανηγυρικά η Νέα Δημοκρατία και το μοναδικό απομένον διακύβευμά τους, είναι το μέγεθος της αυτοδυναμίας το οποίο θα επιτύχει.
  Δημοσκόπος
  απάντηση289
   
   
  200 δισ. η ζημιά που προκάλεσε ο Σύριζα. «Δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης: ολόκληρη η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη αυτή». | 14/02/2018 05:53
  τόνισε ο τέως επικεφαλής του EuroWorking Group Η Ελλάδα ήρθε πιο κοντά στο χείλος του Grexit το 2015 απ' ότι το 2012, αποκαλύπτει ο τέως επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, διευκρινίζοντας ότι «οι συνέπειες το 2012 θα ήταν πολύ πιο δραματικές». Σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant, o Βίζερ θεωρεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015, οπότε και εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δεν κόστισε μόνον 100 δισ. Ευρώ, όπως υπολογίζει ο επικεφαλής του ESM. «Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι μάλλον στοίχισε τα διπλά: η οικονομική συρρίκνωση, η δυσπιστία των επενδυτών, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Αλλά δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης: ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη αυτή», τόνισε.
  Παρατηρητής
  απάντηση398
   
   
  Απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες... | 14/02/2018 05:51
  Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την 19η Μαίου 2019, απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες 458 ημέρες, (λιγότερο από 15,25 μήνες), ενώ έχουν ήδη παρέλθει 1.117 ημέρες, (σχεδόν 37 μήνες ), πανάθλιας διακυβέρνησης της πατρίδας μας από αυτούς, (από την 25η Ιανουαρίου 2015). Δηλαδή έχει ήδη παρέλθει το 70,92 % του συνολικού χρόνου διακυβέρνησής των... Τι σημαίνει "λεχρίτης";;; Ετυμολογία: λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος Ουσιαστικό: λεχρίτης αρσενικό ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος.
  Αριστοτέλης
  απάντηση137
   
   
  Το 3ο μνημόνιο των τσίπρα - καμμένου και ακόμα 186 ημέρες τερατωδών ψεμάτων... | 14/02/2018 05:48
  Όπως όλοι γνωρίζουμε, η καταστροφική «διαπραγμάτευση» των τσίπρα – βαρουφάκη, το 1ο εξάμηνο του 2015, οδήγησε την Ελλάδα σε ζημία 100 δις ευρώ, (σύμφωνα με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας, (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ) και στο εντελώς αχρείαστο 3ο μνημόνιο των τσίπρα – καμμένου, το οποίο λήγει την 20η Αυγούστου 2018, (δηλαδή σε 186 ημέρες από σήμερα). Στις 186 αυτές ημέρες θα ακούσουμε τερατώδη ψέματα από τους συγκυβερνώντες λεχρίτες και ταυτόχρονα θα παρακολουθήσουμε την απελπισμένη προσπάθειά τους να πείσουν όσους σανοφάγους οπαδούς τους απέμειναν ότι δήθεν δεν έχουν ήδη υπογράψει και το 4ο μνημόνιο των τσίπρα – καμμένου με επαχθέστατα μέτρα, (όπως η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου για τα επόμενα έτη)!!!
  Αλιεύς σχολίων
  απάντηση187
   
   
  Σχετικά με το παραμύθι του Σύριζα... | 14/02/2018 05:47
  Περί της δήθεν ύπαρξης σημαντικού χρονικού διαστήματος μέχρι τη διενέργεια των επόμενων εθνικών εκλογών, το οποίο μπορεί να του επιτρέψει να ανακάμψει δημοσκοπικά. Τα πραγματικά δεδομένα σήμερα, (14-02-2018), είναι ότι ο σύριζα διανύει τον 37ο μήνα στην εξουσία και ότι η Νέα Δημοκρατία διανύει τον 25ο συνεχή μήνα προηγούμενη του σύριζα συντριπτικά στις δημοσκοπήσεις. Ας υποθέσουμε ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με τη λήξη της τετραετίας του σύριζα. Ποια είναι αυτή η ημερομηνία; Είναι η Κυριακή, 20-10-2019. Πόσο απέχει η ημερομηνία αυτή από σήμερα; Απέχει πλέον λιγότερο από είκοσι και μισό, (20,5), μήνες. Τι μεσολαβεί μέχρι την ημερομηνία αυτή; Οι ευρωεκλογές του 2019. Πότε θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές αυτές; Την Κυριακή, 19-05-2019. Πόσο απέχει η ημερομηνία αυτή από σήμερα; Απέχει περίπου δεκαπέντε, (15), μήνες.
  Νίκος
  απάντηση157
   
   
  Παρήλθον ανεπιστρεπτί αι ημέραι εκείναι... | 14/02/2018 05:43
  Το δεκαεξάμηνο χρονικό διάστημα Μάϊος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, ο σύριζα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για τέσσερις, (4), φορές, κερδίζοντας διαδοχικά τις ευρωεκλογές τον Μάϊο 2014, τις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο 2015, το δημοψήφισμα τον Ιούλιο 2015 και τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2015. Πλέον "Παρήλθον αι ημέραι εκείναι..." διότι ο σύριζα συγκυβερνά με τους ανεξάρτητους έλληνες για σχεδόν τριάντα επτά, (37), μήνες, είναι το δεύτερο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις από τον Ιανουάριο 2016, (δηλαδή για σχεδόν είκοσι πέντε, (25), συνεχείς μήνες, με τεράστια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται), έχουμε όλοι αντιληφθεί το ποιος είναι και βαδίζει ταχύτατα προς συντριπτική ήττα.
  Δημήτρης
  απάντηση167
   
   
  Δεκαπέντε, (15), μήνες και πέντε, (5), ημέρες... | 14/02/2018 05:42
  Ως υπόθεση εργασίας θεωρούμε ότι η πανάθλια συγκυβέρνηση συριζανέλλ θα προσπαθήσει να γαντζωθεί μέχρι τέλους στη εξουσία. Πότε θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές. Την Κυριακή, 19 Μαίου 2019, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, Δηλαδή, σε δεκαπέντε, (15), μήνες και πέντε, (5), ημέρες από σήμερα!!! Τα καθάρματα πλέον μετράνε αντίστροφα...
  Γνώστης
  απάντηση167
   
   
  Τον τσίπρα και το σκυλολόϊ του, τους περιμένουμε στην κάλπη... | 14/02/2018 05:40
  Όπου και θα τους περιποιηθούμε όπως τους πρέπει και τους αξίζει!!!
  Πολίτης
  απάντηση227
   
   
  Χοντρό κάλο στον εγκέφαλο, χοντρό κάλο και στον κ@λο!!! | 14/02/2018 05:38
  "Είναι πλέον πασίγνωστο, (με βάση την ασκούμενη πολιτική), ότι οι συριζαίοι έχουν χοντρό κάλο στον εγκέφαλο. Μετά τις εθνικές εκλογές και την κλωτσιά την οποία θα τους δώσει ο ελληνικός λαός, θα αποκτήσουν χοντρό κάλο και στον κ@λο!!!"
  Αλιεύς σχολίων
  απάντηση157
   
   
  458 ημερες τους απέμειναν... | 14/02/2018 05:37
  Για όποιον δεν εθελοτυφλεί οι αμέσως επόμενες εθνικές εκλογές έχουν ήδη κριθεί. Θα τις κερδίσει πανηγυρικά η Νέα Δημοκρατία, (την Κυριακή, 19 Μαίου 2019, ημέρα ταυτόχρονης διεξαγωγής ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών). Το μόνο απομένον διακύβευμα των εκλογών αυτών, είναι το μέγεθος της αυτοδυναμίας την οποία θα επιτύχει η Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς, για τους σημερινούς συγκυβερνώντες αχρείους απατεώνες, άθλιους ψεύτες και ποταπούς σκευωρούς, απομένουν 458 ημέρες.
  Ιορδάνης
  απάντηση147
   
   
  Μαύρο, δαγκωτό και "χωστό" στον Σύριζα... | 14/02/2018 05:35
  Στις επόμενες εθνικές εκλογές θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία. Στον Σύριζα, (το κόμμα των αποδεδειγμένα αχρείων απατεώνων, πανάθλιων ψευτών και γελοίων σκευωρών), θα το ρίξω μαύρο, δαγκωτό και "χωστό"!!!
  Πολίτης
  απάντηση198